Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Dětské hvězdy včera a dnes: Některé z nich už byste dnes na ulici nepoznali

Avatar photo Michaela Dočkalová
31. 03. 2023

Pamatujeme si je úplně všechny ještě z dob, kdy celý život i veškerou svou slávu měly před sebou. Teď jsou z dětských hvězdiček dospělí lidé a někteří z nich si doslova a do písmene prošli peklem. Naopak jiní proplouvají životem tak hladce, až někteří z nás konečně přestali pochybovat o tom, že život může být skutečně pohádka.

Botox je dobrý sluha, ale zlý pán: Aby z vás nebyla oživlá figurína, nesmíte to přehnat jako některé celebrity

Karin Šnýdrová / 27. 03. 2023

Leonardo DiCaprio

V patnácti letech si zahrál v rodinném seriálu The New Lassie. V roce 1991 ztvárnil jednoho z hrdinů sci-fi hororu Critters. Tehdy ještě nemohl tušit, jak velkým hercem se stane. Jasněji už ale měl díky filmům Co žere Gilberta Grapea a Úplné zatmění. V roce 1996 přišla velkolepá role ve snímku Romeo a Julie. A poté Titanic. Jeho hvězda vystoupala vzhůru rychlostí světla. Obdivuhodné na tom je, že nikdy nespadla dolů. Leonardo hraje už víc než 34 let a téměř stejně tak dlouhou dobu je i na vrcholu své slávy. Je hercem se šesti nominacemi na Oscara (z nichž proměnil jedinou), vlivným producentem i ekologickým aktivistou.

Leonardo DiCaprio v roce 1990 a od 31 let později

Macaulay Culkin

To slavný Kevin ze série komediálních filmů Sám doma to v životě tak jednoduché neměl. V roce 1990 se stal ze Sám doma kasovní trhák. Dosud je to také Macaulayova nejslavnější role, přestože hrál v mnoha dalších filmech, jako dítě i jako dospělý. Pak si ale dal od herectví pauzu a režíroval krátké filmy. Jeden čas byl závislý na drogách a alkoholu. Jakmile ale oslavil 40. narozeniny, se všemi neřestmi seknul a stal se z něj příkladný otec od rodiny. Syna Dakotu, kterého má s další dětskou hereckou hvězdou, Brendou Song, přivítali na svět před dvěma lety.  

Bude se Macaulay ženit? Přečtěte si, které páry by do toho letos mohly praštit!

Macaulay Culkin nikdy nepřekonal svou nejslavnější roli, kterou dostal v 10 letech

Malý Kevin je otcem, Buzz čelí obvinění, paní McCallisterová je úspěšnou dabérkou: Podívejte se, jak dnes vypadají herci ze Sám doma

Kristýna Ševčíková / 23. 12. 2022

Mary-Kate a Ashley Olsenovy

Říkalo se jim Olsenky a byla to nejslavnější herecká dvojčata své doby. Dokonce se proslavila ještě dřív, než vůbec začala mluvit. Čeští diváci si je ale pamatují hlavně díky seriálu Plný dům, který odstartoval jejich kariéru v pouhých pěti letech. Stevu Guttenbergovi a Kirstie Alley zase dělala malé dohazovačky ve stejnojmenném filmu. V dospělosti dvojčata herecký svět opustila a naplno se začala věnovat módnímu byznysu. V roce 2004 se mluvilo o tom, že sestry trpí anorexií, protože obě byly extrémně hubené. Kromě toho se ponořily do závislostí na drogách a alkoholu. V té době by je na ulici poznal jenom málokdo.

Dvojčata Olsenova mají dnes svůj byznys a na herectví zanevřela

Lindsay Lohan

Pověst rozpustilé, ale nadmíru roztomilé holčičky si zajistila dvojrolí v komedii Past na rodiče. Tehdy jí bylo 12 let a přes noc se stala celebritou. Mezi námi děvčaty, Protivný sprostý holky nebo Prázdniny, všechny tyto filmy z ní udělaly jednu z nejžádanějších hereček světa. Svou kariéru si však sama zašlapala hluboko do země. Brala drogy, hodně pila a pronásledoval ji jeden skandál za druhým, dokonce skončil i za mřížemi. Její pověsti neprospěl ani předlouhý seznam (slavných) mužů, kteří s ní strávili jednu nebo více nocí. Loni se vrátila ve velkém stylu v netflixovském romantickém filmu Vánoce na spadnutí, navíc by ráda natočila pokračování jednoho ze svých největších filmových hitů.   

Lindsay ve filmu Past na rodiče z roku 1998 a na módní přehlídce v New Yorku v únoru 2023

Haley Joel Osment

Že vám jeho jméno nic neříká? Ale tvář si určitě pamatujete. Malý Haley Joel hrál nejenom syna titulního hrdiny ve Forrestu Gumpovi, ale především v thrilleru Šestý smysl. V něm se vtělil do role osmiletého chlapce jménem Cole Sear, který vídá duchy. Jeho terapeutem je psycholog Malcolm Crowe v podání Bruce Willise. Za tuto roli byl oceněn několika cenami a dokonce si vysloužil i nominaci na Oscara (toho mu vyfoukl Michael Caine za Pravidla moštárny) a Zlatý glóbus (který získal Tom Cruise za výkon ve filmu Magnolia). Haley Joel Osmet hraje dodnes. Jeho nejnovějším filmem, jenž měl nedávno premiéru na streamovací platformě Prime Video, je romantická komedie Kdosi, koho jsem znal.

V roce 1999 zazářil jako chlapec ve filmu Šestý smysl, v únoru letošního roku měl premiéru film Kdosi, koho jsem znal

Mara Wilson

Vystupovala v několika epizodách divácky úspěšného seriálu Merlose Place, ale ten opravdový dětský úspěch ji potkal až díky snímku Mrs. Doubtfire – Táta v sukni, kde si zahrála po boku Robina Williamse. Vidět jsme ji ovšem mohli i v Zázraku v New Yorku nebo v dobrodružném filmu Matilda. Pak ale kariéru herečky ukončila, aby se mohla věnovat jiným činnostem v televizi a rádiu. Později se sice k herectví vrátila, ale svou někdejší slávu už zužitkovat nesvedla. V roce 2016 vydala knihu pamětí Where Am I Now? True Stories Of Girlhood And Accidental Fame.

V ženě vpravo byste asi roztomilou holčičku z filmů jako Zázrak v New Yorku nebo Matilda nepoznali

Byli miláčky davů, dnes po nich neštěkne ani pes: Kam se poděly hvězdy 90. let

Eva Zajícová / 16. 03. 2023

Hudební hvězdy 80. let: Sabrina uměla prodat vnady, Nenu vytáhly ke hvězdám balónky, Kim Wilde mezi koncerty zahradničí

Pavel Kučera / 30. 03. 2023

Zdroje: bestlifeonline.com, csfd.cz
Zdroj fotografií: Profimedia, Jamie McCarthy / New York Daily News / TNS / abacapress.com / Profimedia, Courtesy Everett Collection / Profimedia 

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM