Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Hvězdy Melrose Place po 30 letech: Amanda v rukou policie, Kimberly a Allison prorazily v dalších seriálech a Billy založil sociální síť

Denisa Grofová
05. 12. 2022

„Je právě tolik, kolik je, protože vaše oblíbená televize vám přináší epizodu z amerického seriálu Melrose Place.“ Pokud si pamatujete tuto televizní znělku, tak jste možná také patřili k fanouškům amerického televizního seriálu Melrose Place, od jehož premiéry letos uběhlo již 30 let.

Jeden dům v Los Angeles a v něm byty s nájemníky, jejichž příběhy a milostné vztahy se navzájem prolínaly, a to doslova, protože během sedmi sérií dokázali scenáristé dát dohromady postupně  téměř všechny postavy. Melrose Place byl často označován jako Beverly Hills pro dospělé. A to nejen kvůli tomu, že producentem byl známý Aaron Spelling a navíc se v něm objevily hostující hvězdy právě z BH 90210. Jeho začátky ale nebyly příliš růžové, srdce diváků si získával velmi pozvolna. Dnes už ho ale určitě můžeme zařadit ke kultovním seriálům s celosvětovou diváckou oblibou.

Jak dnes vypadají a co dělají hvězdy, jejichž vztahy se prolínaly nejen na plátně, ale i v reálném životě? 

Pobřežní hlídka tehdy a dnes: Kdo má za sebou hanbatá videa, kdo to nezvládl s alkoholem a koho byste nepoznali

Denisa Grofová / 25. 10. 2022

Heather Locklear (Amanda Woodward)

Hrála mrchu a přesto ji diváci milovali. Modrooká blondýna v seriálu střídala jednoho muže za druhým. Řeč není o nikom jiném než o postavě Amandy, kterou hrála Heather Locklear. Ve skutečnosti je ale herečka, kterou jste mohli vidět třeba také v Dynastii nebo Prolhaných kráskách, pěkné kvítko. Nevydařená manželství, rozpady přátelství, zatčení za alkohol, domácí násilí. Život Heather je jako jízda na horské dráze.

Heather se její bouřlivý život nesmazatelně vepsal do tváře, někdejší krásku v ní pozná málokdo

Grant Show (Jake Hanson)

Majitel obchodu s motorkami a oblíbeného podniku Shooters, to byl Grant Show jako Jake Hanson. Grant se jako herec uchytil, objevil se v řadě filmů a seriálů. Pokud jste sledovali obnovené drama Dynastie, vybavíte si ho jako miliardáře Blakea Carringtona. Z Granta je dnes podruhé ženatý šedesátník, jehož šarm ale stále láká řady žen.

Úsměv, kterým před 30 lety okouzloval něžnější polovinu lidstva jako Jake Hanson, má Grant Show pořád

Marcia Cross (Dr. Kimberly Shaw)

Původně měla mít Marcia Cross v seriálu pouze epizodní roli, nakonec se ale její postava bláznivé doktorky Kimberly Shaw stala jednou z hlavních postav a do děje pořádně zasáhla. Po nehodě prodělala operaci mozku, nechala vybouchnout celý dům, unesla Petera a zamýšlela unést i miminko. Na jedno postavu až dost velké drama. Marcia se věnuje herectví celý život, kromě Melrose Place je známá díky roli Bree v seriálu Zoufalé manželky. Je provdaná za burzovního makléře Toma Mahoneyho, s nímž má dvojčata. S manželem oba překonali rakovinu, a proto se nyní Marcia snaží šířit osvětu o očkování proti HPV viru.

Po výrazné roli v Melrose Place se Marcia dokázala neméně výrazně prosadit i v další úspěšné sérii, Zoufalých manželkách

Thomas Calabro (Dr. Michael Mancini)

Nejen oblíbený sukničkář Michael, ale i režisér. Thomas Calabro vydržel u seriálu po celou dobu, dlouhých sedm let, a vyzkoušel si, jaké to je být před kamerou i za kamerou. Jeho sedm let slávy ale skončilo s koncem vysílání, žádná další velká příležitost na něho již nečekala. Párkrát se objevil jen v menší epizodní roli v seriálech Glee, Castle na zabití nebo Námořní vyšetřovací služba.

Thomas se po boku některých kolegů vrátil v roce 2009 i v nové generaci seriálu, která ale na úspěch té původní nenavázala

Laura Leighton (Sydney Andrews)

V seriálu poběhlice, v soukromí věrná jednomu muži přes dvacet let. Postava Sydney byla pro Lauru odrazovým můstkem, který proměnila v několik příležitostí, v paměti zůstala třeba v dramatu Prolhané krásky. A mimochodem, víte, kdo je její manžel? Kolega Doug Savant, který se v Melrose Place objevoval jako Matt Fielding.

Sympatická zrzka si v seriálu našla i manžela

Doug Savant (Matt Fielding)

A právě Doug ztvárnil u žen velmi oblíbeného sociálního pracovníka Matta, jehož deník v poslední sérii odhalil spoustu tajemství. Po skončení seriálu se dál věnoval herectví, hlavně tomu seriálovému. Můžete si ho pamatovat, stejně jako Marciu Cross, ze Zoufalých manželek, objevil se i v kultovní sérii Akta X.

S Laurou Leighton vychovává Doug dvě děti, syna Jacka a dceru Lucy Jane

Andrew Shue (Billy Campbell)

Pro Andrewa byl seriál Melrose Place domovským přístavem dlouhých šest let. I přes dobře rozjetou kariéru se však později jako herec neuchytil. Je spoluzakladatel sociální sítě cafemom.com a věnuje se neziskovému sektoru.

Andrewa k herectví přivedla sestra Elisabeth, jejíž kariéra je mnohem úspěšnější

Josie Bissett (Jane Andrews Mancini)

Postava módní návrhářky Jane přinesla Josie zájem ze strany mužů snad  po celém světě. Usměvavá blondýnka věděla, jak okouzlit a přilákat pozornost. I pro ni ale scenáristé nachystali spoustu pletek i zápletek (byla znásilněná i obviněná z vraždy, ochrnula). Kdo sledoval seriál pozorně, možná si všiml, že Josie Melrose Place v roce 1997 nakrátko opustila. Bylo to kvůli potratu, kterým si prošla a se kterým se potřebovala v soukromí vyrovnat. Vedle herectví se Josie věnuje paní dětských knih, které možná testovala i na svých dvou dětech. Dceři Maye je dnes už 20 let, syn Mason je o tři roky starší.   

Josie v současnosti žije v Seattlu se svým druhým manželem Thomasem Doigem, kterého si vzala před pěti lety

Daphne Zuniga (Jo Reynolds)

Daphne Zuniga, která měla hereckou kariéru rozjetou už před Melrose Place, ztvárnila fotografku na volné noze Jo Reynolds. Objevila se třeba v oblíbených seriálech Zákon a pořádek nebo Námořní vyšetřovací služba. Herečka si svoje soukromí bedlivě střeží, dle dostupných zdrojů se však ví, že se nikdy nevdala a nemá ani děti. Co se jí ale musí nechat, je fakt, že i v 60 letech je stále velmi krásná.

Daphne si pečlivě střeží své soukromí, ale občas se fotografům podaří ji zvěčnit na nějaké pracovní akci

Courtney Thorne-Smith (Allison Parker)

Courtney ztvárnila postavu lehce problémové Allison Parker. Stejně jako u většiny kolegů se jejím denním chlebem stalo herectví. Pamatovat si ji můžete jako přítelkyni Alana Harpera z oblíbeného sitcomu Dva a půl chlapa, výraznou roli měla i v seriálu Ally McBealová.

Courtney měla štěstí na výrazné seriálové postavy, kromě Melrose Place i v seriálech Dva a půl chlapa a Ally McBealová

Lisa Rinna (Taylor McBride)

Lisu si můžete pamatovat jako ukázkovou mrchu Taylor, která byla odbornicí na rozvracení jakýchkoliv vztahů. Přestože její postava byla divákům mírně řečeno nesympatická, její krása byla nepopiratelná. Dnes je z ní šedesátnice, která miluje zdravou stravu, pohyb (hlavně jógu) a také zákroky plastických chirurgů. Ať jí ke kráse pomáhá kdokoliv a cokoliv, styl a šmrnc se jí nedá odepřít. Lisa toho za život stihla dost. Je bývalou modelkou, majitelkou módního butiku i vlastní kosmetické značky. A k tomu manželkou a matkou dvou dcer. Objevuje se spíše v epizodních rolích, do povědomí diváků se vedle Melrose Place dostala jako Billie Reed v nekonečném seriálu Tak jde čas.

Lisa si svou krásu udržuje pomocí vlastní kosmetiky a plastických chirurgů

Hvězdy Beverly Hills 90210 tehdy a dnes: Brenda nevzdává boj s rakovinou, Kelly miluje botox, Donna bojuje s penězi

Denisa Grofová / 28. 11. 2022

Hvězdy seriálu Krok za krokem tehdy a dnes: Šprtka Dana je právničkou, Cody čelil obvinění a Carol miluje plastiky

Denisa Grofová / 31. 10. 2022

Zdroje: allure.com, triniradio.net, thelist.com a Profimedia
Zdroj fotografií: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM