Ranní klub /
Celý playlist
Kultura

Super drbna tehdy a dnes: Jak žijí hvězdy příběhů zlaté mládeže a jak vypadá titulní hrdinka, kterou jsme v seriálu jen slyšeli

Denisa Grofová
13. 03. 2023

Americký televizní seriál Super drbna (Gossip Girl) byl ve své době téměř kultem. Premiérově byl vysílán v letech 2007–2012 a teenagerům ukazoval život zlaté americké mládeže: Všichni jsou krásní, bohatí a užívají si život plnými doušky.  Děj rámuje postava Drbny, která o všem, co se kde šustne, informuje na blogu a posílá lidem smsky o pikantnostech, které se dozví. Divák se může jen domnívat, kdo je tedy záhadná vševědoucí osoba.

Seriál byl i jednou velkou módní přehlídkou, ne nadarmo se mu přezdívalo Sex ve městě pro teenagery. Každý týden čekaly divačky, co si hlavní hrdinky obléknou, aby mohly jejich styl napodobovat. I Super drbna se dočkala svého rebootu. V roce 2021 se seriál vrátil na obrazovky s novými hrdiny a příběhy. Jediným pojítkem s původním zpracováním je návrat Kristen Bell do vypravěčské role ikonické bloggerky newyorské smetánky. 

Nás dnes ale budou zajímat hvězdy, které se se Super drbnou rozloučily v roce 2012. Za těch 11 let dospěly, založily rodiny, rozjely kariéru, ale jsou mezi nimi i tací, kteří si bohužel sáhli až na samé dno. 

Hvězdy Sexu ve městě 25 let poté: Vysportovaná Carrie, bezdětná Samantha a obtloustlý Pan Božský

Denisa Grofová / 30. 01. 2023

Blake Lively (Serena van der Woodsen)

Blake Lively si jako Serena van der Woodsen, bývalá školní královna, získala celosvětovou oblibu. Dívky kopírovaly její styl oblékání a mladí muži po ní tajně toužili. A není se čemu divit, ne nadarmo se Blake objevila třeba jako tvář kampaně Mademoiselle pro značku Chanel nebo kosmetického giganta L’Oréal. Je ale nejen krásná a oblíbená, ale také vtipná matka čtyř dětí, co si ze sebe umí udělat legraci, s čímž by určitě souhlasilo i jejích 38 milionů fanoušků na Instagramu. 

V roce 2011 si zahrála ve filmu Green Lantern, kde se seznámila s Ryanem Reynoldsem, kterého si o rok později vzala. Od té doby spolu platí za jeden z nejkrásnějších a nejpevnějších párů HollywooduBlake se herectví v posledních letech věnuje opravdu sporadicky, dává přednost rodině a podnikání, je totiž majitelkou a zakladatelkou značky limonád Betty Buzz.

V seriálu Blake královnu plesu jen hrála, ve skutečnosti je královnou každé akce, na níž se objeví

Leighton Meester (Blair Waldorf)

Blair Waldorf, „královna B“, dcera módní návrhářky Eleanor. Tak znají diváci postavu herečky Leighton Meester v Super drbně. Leighton neměla na růžích zrovna ustláno. Narodila se ve věznici, kde si její matka odpykávala trest. I tak se ale nikdy v životě nevzdala a šla si za svým. Poprvé se před kamerou objevila v roce 1999, a to konkrétně v seriálu Zákon a pořádek. Od té doby se herectví věnuje naplno, objevila se v mnoha seriálech a filmech. Nejvíce ji sice proslavila právě role Blair Waldorf, ale úspěch zaznamenala i s rolí Angie D’Amato v seriálu Single Parents nebo ve filmech Síla country, Spolubydlící, Monte Carlo, Dcera nejlepšího kamaráda a Můj otec je šílenec. Úspěch slavila i jako modelka a zpěvačka.

Leighton se nevyhnula ani pořádnému skandálu, se na veřejnost se totiž dostala nahrávka, kde si se svým přítelem užívají erotické hrátky. Videonahrávka se dražila za neuvěřitelnou vyvolávací cenu 1 milion dolarů. Co bylo, to bylo, dnes je z Leighton spořádaná matka dvou dětí, která má za manžela slavného herce Adama Brodyho. Stále je však velmi půvabná, těch 11 let rozdílu byste na ní skoro nepoznali. 

Super drbna přinesla sympatické herečce největší slávu, dnes je především matkou

Penn Badgley (Dan Humphrey)

Outsider z Brooklynu, který touží stát se spisovatelem. I takovou postavu potřebuje seriál o zbohatlících a luxusu. A musí se nechat, že se jí Penn Badgley zhostil na jedničku. Jak ho divačky milovaly v Super drbně, tak ho milují i teď, po více než 10 letech. Penn sice není příliš obsazovaný herec, posledních pět let ale září v celosvětově oblíbeném seriálu Ty (You), který je k vidění na Netflixu. 

V minulosti randil s Blake Lively, objevili se spolu i v Obamově prezidentské kampani. Jak ale víte, vztah jim nevydržel. Než zakotvil v náručí své manželky, zpěvačky Domino Kirke, tak se po jeho boku objevilo hned několik známých žen. Nyní je však šťastně ženatý a v roce 2020 se stal otcem.

Šestatřicetiletý herec září v seriálovém hitu Ty, lehce vyšinutého hlavního hrdinu hraje velmi uvěřitelně

Chace Crawford (Nate Archibald)

Fešák Nate, který byl původně přítelem Blair, než ji podvedl se Serenou. Zdá se vám to složité? To byl jen kratičký nástřel dějové linky Chase Crawforda v Super drbně. Jeho osobní život a kariéra však neskrývají taková tajemství a překvapení. Chace se kromě Super drbny objevil epizodně v pár seriálech a ztvárnil role ve filmech, které nepatří k těm top, co streamovací služby a filmová studia nabízí. 

Jeho náručí prošlo několik krásek, poslední delší vztah měl s okouzlující herečkou Rebeccou Rittenhouse. Od jejich rozchodu se několikrát spekulovalo, že se k sobě pár vrátil. Oba to ale pokaždé popřeli s tím, že jsou jen přátelé.

Rodák z Texasu herecky i vztahově spíš paběrkuje

Právnické melodrama po čtvrtstoletí: Jak dnes vypadají a co dělají hvězdy seriálu Ally McBealová?

Denisa Grofová / 06. 03. 2023

Taylor Momsen (Jenny Humphrey)

Jako Jenny Humphrey, Danova mladší sestra, se Taylor Momsen objevovala v prvních čtxřech řadách seriálu. Její postava se ale poté kvůli problémům musela přestěhovat k matce do Hudsonu a tím Taylor ze Super drbny zmizela. Ne ale navěky, vrátila se ještě na skok jako host v 6. řadě. Taylor kromě Super drbny známá taky jako Cindy Lou Who z oblíbeného rodinného filmu Grinch.

Herectví se sice tolik nevěnuje, na poli modelingu už ale dosáhla nejednoho úspěchu. Její vášní je zpěv. Je frontmankou rockové skupiny The Pretty Reckless, která byla založena v roce 2009. Od té doby vydala čtyři studiová alba. V jednom rozhovoru Taylor výstižně popsala, co pro ni hudba znamená: Hudba je místem, kde mohu být sama sebou.“

Letos v červenci oslaví herečka a zpěvačka třicetiny

Ed Westwick (Chuck Bass)

Chuck Bass, syn miliardáře Barta, který má slabost pro Blair. Takto můžeme popsat Eda Westwicka v jeho nejznámější roli, kterou ztvárnil právě v seriálu Super drbna. Divačky na něm mohly oči nechat a tajně snily o tom, aby takového prince taky potkaly. Na základě jeho seriálového úspěchu ho časopis People jmenoval v roce 2008 jedním z nejvíce žijících sexy mužů a  následujícím roce se objevil na seznamu 100 Nejkrásnějších se všemi herci ze Super drbny. 

Ed se jako herec objevil ve filmech Samantha Darko, Holka s prknem, J. Edgar, Romeo and Juliet nebo Last Flight. I když je Edovi už 35 let, jeho život je propletený románky s herečkami a modelkami, rozhodně to nevypadá, že by se chtěl usadit.

Divačky, které tajně snily o vztahu s představitelem Chucka, mají stále šanci

Kelly Rutherford (Lily van der Woodsen)

Kelly Rutherford se v Super drbně objevovala jako Lily van der Woodsen, matka Sereny a Erica, která by pro záchranu čistého štítu své rodiny udělala snad cokoliv. Kelly proslavily hlavně seriálové role, kterých za svůj život hrála desítky. Z těch známějších můžeme zmínit postavu Megan Lewis Mancini v Melrose Place nebo agentku Frankie Ellroy-Kilmer v Situace: Ohrožení.

Víc než svými hereckými úspěchy však Kelly plní bulvární média svým peprným soukromým životem: Svatby, rozvody, roky soudů o děti, vyhlášení osobního bankrotu nebo krátké známosti s mladšími muži. Nyní je údajně single a tento stav si užívá. 

Herečka letos na podzim oslaví 55. narozeniny, běhu času ale úspěšně odolává

Slavný a pro děj zásadní hlas

Kristen Bell (Drbna)

Oblíbená americká herečka Kristen Bell byla i nebyla v každém ze 121 dílů. Namluvila totiž hlas hlavní postavy, Drbny, která všechny informovala o tom, co se zrovna kde a komu stalo zajímavého. Osobně si strřihla pouze v cameo roli v posledním díle, kde ztvárnila samu sebe. Pokud si nemůžete vybavit, odkud tedy podle vidění Kristen znáte, tak vám paměť určitě osvěží filmy jako Trable v ráji, Rande v Říme, Zase ona! nebo seriály Hrdinové a hlavně Veronica Mars.

Kristen, která je matkou dvou dětí, ochránkyní zvířat a přísnou vegankou, dokáže svými výroky někdy pořádně šokovat. Nedávno se třeba hrdě přihlásila k tomu, že s manželem děti myjí až ve chvíli, kdy začnou zapáchat. Bez odezvy pak také nezůstal její výrok o tom, že její skoro šestileté dcera nosí na spaní stále pleny. Někdy je lepší mlčet, zvlášť když patříte k hollywoodské smetánce. 

Kirsten v době, kdy propůjčovala svůj hlas titulní Super drbně, zářila v seriálu Veronica Mars, za těch bezmála 20 let dozrála

Hvězdy Dr. House: Hlavní hvězda je oceňovaný multitalent, Cuddyová se svlékla proti zabíjení zvířat a Třináctka po rozchodu s Harrym Stylesem jen kvete

Denisa Grofová / 27. 02. 2023

Teorie velkého třesku 16 let poté: Leonard nezvládá vztahy, Howard řeší migraci a Rajesh lituje konce seriálu

Denisa Grofová / 21. 02. 2023

Zdroje: celebsuburb.com, people.com, bustle.com, Instagram, Profimedia, Pinterest, Wikipedia
Zdroje fotografií: Profimedia a © UPN / Courtesy Everett Collection / Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM