Expres Drive /
Celý playlist
Kultura

Hvězdy Sexu ve městě 25 let poté: Vysportovaná Carrie, bezdětná Samantha a obtloustlý Pan Božský

Denisa Grofová
30. 01. 2023

Americký televizní seriál Sex ve městě je dnes, hlavně mezi dámským publikem, již s jistotou legendární. Vysílal se mezi roky 1998-2004 a natočeno bylo celkem 94 dílů. Za tu dobu posbíral desítky nejrůznějších ocenění, mezi nimi i šest prestižních cen Emmy a osm Zlatých glóbů. Tím to ale vše zdaleka neskončilo. 

Parta kamarádek prožívající životy úspěšných třicátnic, které spolu zkoumají své sexuální a partnerské zážitky, oslovila natolik, že na seriál navázaly i dva úspěšné filmy, Sex ve městě a Sex ve městě 2. V roce 2021 se seriál dočkal desetidílného pokračování s názvem A jak to bylo dál… Sledovanost pokračování byla obrovská, reakce však různorodé, jak to většinou u těchto pokusů o oživení bývá. Letos se fanynky seriálu dočkají dalších 10 epizod. 

My jsme si dnes po vás připravili ohlédnutí za hlavními postavami seriálu, od jehož premiéry již uběhlo skoro 25 let. Jak se hvězdy změnily, co jim život přinesl a kam vedly jejich kroky? 

Jak jsem poznal vaši matku tehdy a dnes: Robin překonala rakovinu, Lily uvádí kouzelnickou show, Barney s manželem vychovává dvojčata

Denisa Grofová / 02. 01. 2023

Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw)

„Carrie Bradshaw ví hodně o sexu a nebojí se zeptat!“  Sarah Jessica Parker nás jako ústřední postava, novinářka Carrie Bradshaw, provázela celým seriálem. Carrie byla pověstná svou závislostí na botách, zejména od Manola Blahnika, a vztahem s Panem Božským, který byl jak na houpačce. Několikrát se s ním rozešla a zase dala dohromady, než mu po deseti letech řekla u oltáře své Ano. Během seriálu se stala módní ikonou. Za svoji roli v Sexu ve městě získala hned čtyřikrát Zlatý glóbus. Po skončení natáčení si zahrála v dalších filmech, založila vlastní značku bot, pro níž navrhla několik sérií. 

Ve skutečném životě měla herečka větší štěstí. Přes 25 let je šťastně vdaná za herce Matthewa Brodericka, se kterým má syna a dvě holčičky – dvojčata. Sarah a Matthew platí za jeden z nejstabilnějších párů šoubyznysu, který neprovází skandály. Sarah měla tedy štěstí a svého Pana Božského našla i doopravdy. Za těch 25 let se skoro vůbec nezměnila, pouze jí přibylo pár vrásek, jinak si na hlavě stále udržuje blonďatý rozcuch a na své postavě tvrdě maká v posilovně. 

Podle vzhledu Sarah byste těžko hádali, že první epizody Sexu ve městě v televizi běžely před 25 lety, vypadá pořád skvěle

Kim Cattral (Samantha Jones)

Kim Cattral jako Samantha naprosto zazářila. Proč ji divačky tak milovaly? Byla bohyně vášně, milovala muže a oni ji. Navíc její styl oblékání, sebeprezentace, upřímnost a neohroženost povzbuzovala ženy po celém světě a dodávala jim potřebnou dávku sebevědomí. Kariéra Kim se Samanthou neskončila, ale je pravda, že takto výraznou roli se jí už nepodařilo získat. Spíš než ve filmech ji můžete vidět v různých seriálech.

V soukromém životě je Kim tak trochu jako Samantha. Byla třikrát vdaná a nyní je skoro 7 let ve vztahu s hlasovým koučem Russellem Thomasem. Je sice bezdětná, rodina je však pro ni velmi důležitá, a tak svou lásku dává neteřím a synovcům. Pokud jste sledovali pokračování seriálu s názvem A jak to bylo dál…, tak jste si určitě všimli, že se tam postava Samanthy neobjevila. Kolem této situace se objevilo nespočet verzí a spekulací. Není totiž žádné tajemství, že Carrie a Samantha byly kamarádky jen v seriálovém světě. V reálném životě spolu jejich představitelky nevycházely, spíš byly na kordy. Udávaným důvodem jejich rozepří byly rozdílné platové podmínky a také fakt, že trojice kolegyň Kim odstrkovala. V rozhovoru pro časopis Variety Kim navíc řekla, že ani nebyla kontaktována, zda by chtěla být součástí pokračování. Domnívala se, že důvodem bylo i to, že v minulosti odmítla hrát v plánovaném třetím celovečerním snímku Sex ve městě. Bulvární média pak zaznamenala drsnou odpověď, kterou Kim reagovala na dojemný vzkaz od Sarah po úmrtí matky.

Kim Cattral s ostatními kolegyněmi ze seriálu nekamarádila

Kristin Davis (Charlotte York)

Kristin Davis hrála v seriálu na první pohled upjatou a konzervativní Charlotte toužící se vdát za prince na bílém koni, což se jí nakonec také povede. Ve skutečnosti se herečka nikdy neprovdala a je svobodnou matkou dvou adoptovaných dětí, dcery Gemmy a syna Wilsona, která ke štěstí muže nepotřebuje.

Po natáčení se po ní téměř slehla zem, herectví se příliš nevěnovala. Vzorná Charlotte by z Kristin asi úplně radost neměla. Herečka si prošla závislostí na alkoholu, ze které se jí povedlo vyléčit. Nyní však na první pohled trpí jinou závislostí, a to na úpravách vzhledu, kvůli kterým ztratila své původní kouzlo, na které jsme byli z obrazovek zvyklí.

Kristin střídá pobyt před kamerou s návštěvami ordinací plastických chirurgů

Cynthia Nixon (Miranda Hobbes)

Cythii znáte ze seriálu jako velmi inteligentní a nekompromisní právničku Mirandu Hobbes. Za svůj výkon v roce 2004 získala cenu Emmy. Je však také držitelkou Grammy za mluvené album Nepříjemná pravda a ceny Tony za herecký ztvárnění ve hře Rabbit Hole.

V reálném životě stihla porazit rakovinu prsu a změnit svou sexuální orientaci, nyní se považuje za bisexuálku. Partnera Danny Mozese, s kterým má dvě děti, vyměnila za aktivistku Christine Marioni, kterou poznala v roce 2001 při práci na podpoře vzdělávacího projektu. Cynthia má celkem tři děti, angažuje se v ženských právech a občas si zahraje nějakou menší hereckou roli.

Cynthia porazila rakovinu prsu, což ji stálo vlasy, na fotce vpravo je před pár týdny na place seriálu A jak to bylo dál…, kde režíruje některé z epizod

Chris Noth (Pan Božský)

Chris Noth ztvárnil postavu osudové lásky Carrie. Šarmantní Pan Božský se zapsal do srdcí divaček po celém světě. Jeho postava se oficiálně jmenovala John Preston, ale to vlastně nikdy nikoho moc nezajímalo. Pro všechny vždy byl, je a bude Pan Božský. Dnes byste v Chrisovi už ale jen těžko hledali elegantního gentlemana, který dokázal ženu uhranout jediným pohledem. Zub času se na něm podepsal a dnes už Chris není tak úplně lamač dámských srdcí, ale prošedivělý, neupravený a obtloustlý postarší pán, který se i přes své nedokonalosti v roce 2020 stal v 65 letech otcem malého Keatse.

Co ale teď asi svět zajímá víc než kila navíc a malý syn, je fakt, že Chris byl obviněn ze sexuálního napadení celkem pěti žen, která se měla stát mezi roky 2004-2015. Herec sice obvinění kategoricky odmítá, ani nebyla vznesena žádná trestní oznámení, celá situace má však velký dopad na jeho kariéru. Byl vyhozen ze seriálu Equalizer a rovněž byly vystřiženy jeho scény ze seriálu A jak to bylo dál… Uvidíme tedy, zda se časem ukáže, kde je pravda.

Zub času se do Pana Božského zakousl nemilosrdně

Willie Garson (Stanford Blatch) 

Jeho smrt zasáhla celý Hollywood. Willie Garson se za svůj život objevil v desítkách filmů a seriálů, nejvíce se ale proslavil právě v Sexu ve městě, kde hrál nejlepšího přítele Carrie, hrdého gaye a módní ikonu Stanforda Blatche. Willie zemřel v roce 2021 v 57 letech, osudnou se mu stala noční můra jménem rakovina. Kolegové ho milovali a vzpomínají na něho jako na dar od boha, zábavného a talentovaného umělce, a v neposlední řadě jako na skvělého přítele.

Willie se kromě herectví také věnoval práci v organizaci You Gotta Believe, která pomáhá mladým lidem najít trvalou rodinu. Sám se stal rodičem v roce 2009, když adoptoval tehdy sedmiletého Nathena. V jednom z rozhovorů skvěle popsal, co to znamená být rodič: „Rodičovství je tak důležitá práce, díky které vyrostete jako osoba tolika různými způsoby.“ 

Willie Garson se ještě stihl objevit v seriálu A jak to bylo dál…, po natočení třetí epizody se začal léčit s rakovinou slinivky, které bohužel podlehl

Pobřežní hlídka tehdy a dnes: Kdo má za sebou hanbatá videa, kdo to nezvládl s alkoholem a koho byste nepoznali

Denisa Grofová / 25. 10. 2022

Seriál Pohotovost: Výtah ke slávě pro George Clooneyho, Goran Višnjić chtěl být agentem 007, představitel doktora Greena získal Zlatý Glóbus 

Denisa Grofová / 19. 12. 2022

Zdroje: prozeny.cz, Instagram, Wikipedia.org, Profimedia, super.cz, vogue.com, dailynews.com, pagesix.com
Zdroj fotografií: Courtesy Everett Collection / Profimedia a Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM