Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Hvězdy Dva a půl chlapa po 20 letech: Charlie bez peněz, Alan bez vlasů a Jake mimo

Denisa Grofová
23. 01. 2023

Americký komediální seriál Dva a půl chlapa se vysílal 12 let (2003-2015). Každou sérii vidělo jen v Americe přes 10 milionů diváků. Oblibu měl a díky neustálému opakování má i u nás. 

O čem je děj? Na to je jednoduchá odpověď: Ženy, whisky, zpěv. Bohatý umělec Charlie Harper, který žije v krásném domě na pláži, je milovník žen a alkoholu. Jeho život naruší čerstvě rozvedený bratr Alan se svým desetiletým synem Jakem, kteří se k němu přistěhují. Spolu čelí různým životním výzvám. Tento seriál patří k těm novějším v našem pravidelném ohlížení. Ale i tak se s námi pojďte podívat, co se stalo s tehdejšími hvězdami, a jak se změnily za 20 let od začátku vysílání.

Pobřežní hlídka tehdy a dnes: Kdo má za sebou hanbatá videa, kdo to nezvládl s alkoholem a koho byste nepoznali

Denisa Grofová / 25. 10. 2022

Charlie Sheen (Charlie Harper)

Charlie Sheen hrál Charlieho Harpera v prvních osmi sezónách sitcomu, poté podstoupil protidrogovou léčbu a osmá sezóna tak musela být zkrácena. Když se následně dostal do křížku s výkonným producentem Chuckem Lorrem, vedlo to až k jeho propuštění ze seriálu. Jeho postava byla v seriálu „zabita“ a pokračovalo se bez něho, nahradil ho Ashton Kutcher. 

Charlie Sheen býval opravdová hvězda a život si užíval plnými doušky. Luxusní večírky, drogy, alkohol a lehké slečny. To byl jeho denní chleba, který prokládal hereckými rolemi, z nichž některé ho proslavily po celém světě. Žhavé výstřely 1 a 2, Četa nebo Wall Street. V posledních letech se herectví nevěnuje, zato se brodí v pěkných problémech: Dluhy, problémy s dětmi a exmanželkou, HIV. Alkoholu a drogám se však vyhýbá, nechal se slyšet, že chce žít takový život, aby se za sebe nemusel stydět, tak snad mu to vydrží.

Charlie Sheen pochází z herecké rodiny, otec Martin i bratr Emilio Estevez jsou slavnými herci, filmem se živí i bratr Ramón, sestra Renée už pověsila herectví na hřebík

Jon Cryer (Alan Harper)

Jon Cryer alias chiropraktik se smůlou v lásce Alan Harper se objevil ve všech 12 řadách seriálu. Některým divákům ho bylo líto, některým pil krev. Co se mu ale musí nechat, svoji roli uměl zahrát. Dokonce za svůj výkon získal dvakrát cenu Emmy, v roce 2009 a 2012. Jon se sice věnuje herectví již pěknou řádku let a objevil se v řadě filmů, se svou rolí Alana ale už zůstane zřejmě spojován navždy.  Pokud byste čekali nějaké pikantnosti z jeho života, tak vás zklameme, Jon žije klidný život se svou druhou ženou a je otcem dvou dětí.

Že si ze sebe dokáže dělat srandu, jsme viděli v seriálu nesčetněkrát, ale nedělá mu to problém ani v reálném životě. V jedné televizní show prozradil, jak mu tým několika profesionálů vytváří vlasy na hlavě, protože on už má jen pár chlupů. Nejvíc pobavil diváky odpovědí na otázku, co se stane s jeho účesem, když začne pršet. „To je holt smůla. Z hlavy mi tečou malé potůčky. Naštěstí se díky obočí stočí do stran a netečou mi do očí,“ odpověděl s úsměvem.

Jon Cryer k nám z obrazovek promlouvá hlasem Josefa Cardy

Angus T. Jones (Jake Harper)

Angus se před kamerami objevoval od svých pěti let, objevil se v řadě filmů jako třeba Flek, Dům naruby nebo Hráč. Díky roli Jakea Harpera, který bavil svými vtipnými hláškami, se z něj v roce 2010 stal nejlépe placený mladý herec. V roce 2012, po deseti letech v roli Jaka, Angus oznámil, že v seriálu končí a dává přednost církvi, konkrétně adventistům sedmého dne. Jeho zápal pro náboženství mu vydržel do roku 2016. Od té doby se stáhl do ústraní, kamerám a bulváru se vyhýbá, svoji hereckou kariéru pověsil na hřebík. 

Angus v seriálu vyrostl z dítěte v mladého muže, před herectvím dal přednost Bohu

Ashton Kutcher (Walden Schmidt)

Miláček žen Ashton Kutcher nahradil v deváté řadě problémového Charlieho Sheena. Jako bohatý Walden Schmidt několikrát rozvířil děj tou dobou lehce upadajícího seriálu. Někteří kritici i diváci často tvrdili, že seriál skončil s odchodem Sheena. I sám Ashton se nechal slyšet, že i když si během natáčení zažil úžasné chvíle, měl možná seriál skončit už mnohem dříve, než se nakonec stalo. Ashton, který má za manželku sexbombu Milu Kunis (a je také bývalým manželem okouzlující Demi Moore), se naplno věnuje herecké kariéře a své rodině. Začínal jako model a dnes patří k nejvyhledávanějším hercům Hollywoodu. Ženské divačky si ho určitě vybaví třeba ve filmu Samec, všem vešel do povědomí filmy Líbánky, Dvanáct do tuctu nebo Hlavně nezávazně.

Ashton Kutcher je hollywoodskou stálicí se srdcem na pravém místě, spolu s manželkou Milou Kunis organizuje sbírku na pomoc její válkou zasažené rodné vlasti, Ukrajině

Conchata Ferrell (Berta)

Conchata Ferrell v seriálu zazářila jako svéhlavá hospodyně, která si nebere servítky. Berta byla jen jedna, proto se také v seriálu udržela od začátku až do konce. Za tuto roli získala dokonce dvakrát nominaci na cenu Emmy. Conchata, která patřila spíše k herečkám epizodních rolí, je jediná z hlavního osazenstva Dva a půl chlapa, která už bohužel není mezi námi. Zemřela v roce 2020 po vleklých zdravotních problémech. Kolegové ji milovali a rádi na ni neustále vzpomínají.

Svérázná herečka zemřela ve věku 77 let

Holland Taylor (Evelyn Harper)

Její postava bohaté realitní makléřky, milovnice mužů a luxusu, nepostradatelně patřila do seriálu. Možná i proto se objevila celkem ve 101 dílech. Titul matka roku by asi nevyhrála, i tak ji ale diváci milovali. Bezdětná a nikdy neprovdaná Holland, která před osmi lety přiznala svou náklonnost k ženskému pohlaví, září na filmových plátnech již od roku 1969. Tuto oceňovanou a často obsazovanou herečku jste mohli vidět třeba v seriálu The Practice nebo sitcomu Bossom Buddies. 

Představitelka matky bratrů Harperových není v soukromí přelétavá, od roku 2015 žije s hereckou kolegyní Sarah Paulson

Marin Hinkle (Judith Harper)

Protivná a věčně naštvaná Judith, která po rozvodu Alanovi pěkně zatápí, se objevila v 83 dílech seriálu. Marin se narodila v Tanzánii a vyrůstala v Bostonu, poprvé se objevila před kamerou v roce 1994. Od té doby hrála v několika celovečerních filmech jako třeba Jmenuji se Sam nebo Zbožňuju prachy! Vidět jste ji ale mohli také v známých seriálech jako Beze stopy nebo Dr. House. Její poslední výraznější rolí byla v obou dílech filmu Jumanji, kde ztvárnila postavu Spencerovy matky.  

Marin vypadá pořád stejně

Melanie Lynskey (Rose)

Ach ta Rose, ta uměla zamíchat dějem a šokovat diváky svými kousky. Co se týče počtu filmů a seriálů, ve kterých se Melanie za svoji kariéru objevila, z party kolem Dva a půl chlapa jí může konkurovat leda Holland Taylor. Kariéru si vybudovala hraním vedlejších roli ve velkorozpočtových filmech. Objevila se třeba v Divokých kočkách, K zemi hleď!, Holka na roztrhání nebo Lady Of The Manor. V současnosti září společně s Jessicou Biel v thrillerové minisérii Candy: Smrt v TexasuMelanie, která je původem z Nového Zélandu, není zrovna výstřední typ ženy a skandály se jí vyhýbají. Je podruhé vdaná a má malou dceru, kterou přivedla na svět v 41 letech.

Velká herečka malých rolí, to je Melanie Lynskey

Ryan Stiles (Dr. Herb Melnick)

Ryana jako druhého manžela Judith, sympatického dětského lékaře Herba, diváci taktéž milovali. Kromě Dva a půl chlapa můžete tohoto herce a komika znát třeba třeba z improvizační show Whose Line Is It Anyway? nebo z oblíbených filmů Žhavé výstřely a Žhavé výstřely 2, kde se objevil po boku výše zmiňovaného Charlieho Sheena. Dnes už se Ryan věnuje spíše rodině a roli učitele, kterou zastává ve svém Upfront Theatre, kde vyučuje žánr improvizační komedie. 

Ryan Stiles společnost nevyhledává, naposledy jej fotografové zvěčnili před 10 lety ve společnosti kolegy a kamaráda Colina Mochrie na party hvězd televize CBS

Courtney Thorne-Smith (Lyndsey McElroy)

Courtney si zahrála v sedmé až dvanácté sérii lehce problémovou a komplikovanou Alanovu přítelkyni a matku Eldrige, nejlepšího kamaráda Jakea Harpera. Kdo čte pozorně naše články o různých seriálech a jejich hvězdách, určitě si pamatuje, že už jsme o Courtney psali. Měla štěstí hned na tři výrazné seriálové role, kromě Dva a půl chlapa zazářila jako Alison Parker v Melrose Place a Gregoria Thomas v Ally McBealové. Půvabná herečka známá svým širokým úsměvem je matkou Jacoba, kterého přivítala na svět se svým druhým manželem, když jí bylo 40 let. Stejně jako seriálová kolegyně Melanie tak boří mýty o mateřství po čtyřicítce.  

Hádali byste půvabné herečce už 55 let?

Jak jsem poznal vaši matku tehdy a dnes: Robin překonala rakovinu, Lily uvádí kouzelnickou show, Barney s manželem vychovává dvojčata

Denisa Grofová / 02. 01. 2023

Hvězdy seriálu Krok za krokem tehdy a dnes: Šprtka Dana je právničkou, Cody čelil obvinění a Carol miluje plastiky

Denisa Grofová / 31. 10. 2022

Zdroje: Wikipedia, Profimedia, Instagram, tuko.co.ke, zimbio.com, hollandtaylor.com, nova.cz, super.cz, imdb.com
Zdroj fotografií: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM