Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Pobřežní hlídka tehdy a dnes: Kdo má za sebou hanbatá videa, kdo to nezvládl s alkoholem a koho byste nepoznali

Denisa Grofová
25. 10. 2022

Seriály byly, jsou a určitě i v budoucnu budou oblíbeným vyhledávaným obsahem. Na některé se kouknete jednou a řeknete si, že už to stačilo, ale jsou tu i některé, které můžeme označit za kultovní a jejich sláva přetrvává i po desítky let. Hlavní představitelé si díky nim zajistili slávu a zpravidla i slušnou sumu, ze které žijí možná ještě dnes. Přemýšleli jste někdy, co teď taky asi dělají a jak vypadají hvězdy třeba takových trháků, jako byla Pobřežní hlídka? 

Sexy záchranáři a vnadné plavčice v ikonických červených plavkách. Možná se to bude zdát neuvěřitelné, ale od začátku vysílání uplynulo již 33 let. Příběhy ze slunné kalifornské pláže si získaly celosvětovou oblibu, nakonec bylo natočeno 241 dílů a dva celovečerní filmy – Pobřežní hlídka: Panika na pláži Malibu a Pobřežní hlídka: Havajská noc. Co se stalo s miláčky diváků a kam vedly jejich kroky po skončení natáčení? Možná se budete divit. 

Seriál o kanibalu Dahmerovi fascinuje svět: Tvůrci mají na kontě mnohem více děsuplných projektů

Iva Růžičková / 05. 10. 2022

David Hasselhoff (Mitch Buchannon) 

David byl ve své době sexsymbol. Ženy po něm toužily a muži mu jen tiše záviděli. Jeho vyrýsované opálené tělo nenechalo nikoho chladným. Na to, že je dnes Davidovi již přes 70 let, stále vypadá dobře. Oblíbený herec, kterého znáte také ze seriálu Mladí a neklidní nebo Knight Rider, zkoušel prorazit i jako zpěvák (v Německu slavil obrovské úspěchy), v soukromém životě si ale užil nejeden krušný moment. Několik let byl velmi silně závislý na alkoholu a na nějaký čas měl i zakázaný styk se svými dcerami. Dnes již nepije a chlubí se svou o bezmála třicet let mladší manželkou. 

Davida miloval celý svět, dnes je z něho postarší pán s problémovou minulostí (a atraktivní třetí manželkou)

Pamela Anderson (C. J. Parker) 

Vnadná Pamela, stejně jako David, platila v době Pobřežní hlídky za sexsymbol. Objevila se v nespočtu pánských časopisů, několikrát na obálce Playboye, její milostný život plní stránky bulvárních časopisů dodnes. Pamela už nikdy nedosáhla takové slávy coby herečka, spíše se o ní mluvilo ve spojitosti s jejími šesti rozvody, erotickými ložnicovými videi a anticenou Zlatá malina, kterou získala za výkon ve filmu Barb Wire. 

Jako Pamela chtěla vypadat každá žena, nyní je na herečce vidět hlavně její záliba v plastických operacích

David Charvet (Matt Brody)

David patřil také k miláčkům publika. V roli záchranáře vydržel přes pět let, než zběhnul k dalšímu velmi oblíbenému seriálu Melrose Place, kde však takový úspěch neslavil a jeho postava po dvou letech spáchala sebevraždu. Herec je dnes rozvedený, má dvě děti a žije ve Francii, kde patří k oblíbeným hudebním interpretům.

Kdo by se od Davida nenechal zachránit – možná i dnes, protože herec stále vypadá velmi dobře

Yasmine Bleeth (Caroline Holden)

Pohledná bruneta s okouzlujícím úsměvem: Přesně tak ji diváci znali z televizních obrazovek. Po čtyřech letech však dostala ze seriálu vyhazov, jelikož často chodila na natáčení pod vlivem drog. Herečka od té doby prošla proměnou spíše k horšímu, věřte, že byste v ní tehdejší hvězdu určitě nepoznali. Se závislostí na drogách se potýkala ještě několik dalších let a dokonce byla zatčena za držení kokainu. Dnes se prý snaží žít slušný život.

V dnešní Yasmine byste někdejší krásku nehledali 

David Chokachi (Cody Madison)

David, který v seriálu nahradil Davida Charveta, uhranul svět nejen svýma modrýma očima. Pobřežní hlídka byla jeho domovskou adresou čtyři roky, než přijal roli ve fantasy seriálu Witchblade. Stejně jako další herci už však nikdy nedosáhl pomyslného vrcholu slávy, občas se objevuje v nějakých filmech a seriálech, není to už ale nic velkého. Svůj soukromý život si chrání a ani s ním nejsou spojeny žádné excesy. O Davidovi se však ví, že se věnoval studiu politologie a je propagátorem různorodých kampaní. 

David se snaží vyhýbat zvědavým fotoreportérům, před několika lety jej ale zachytili při surfování se synem – k vodě má tedy očividně pořád blízko

Jaason Simmons (Logan Fowler)

Intrikář, který rád porušoval pravidla, to byla hlavní úloha postavy ztvárněné Jaasonem Simmonsem v Pobřežní hlídce. Dnešní padesátník stále oslňuje ženy svým šarmem. Ty však mají smůlu, v roce 2008 totiž Jaason veřejnosti oznámil, že je gay. V jednom z rozhovorů dokonce uvedl, že při natáčení Pobřežní hlídky kolegové o jeho orientaci věděli, rád prý vzpomíná na to, jak skvěle to přijali.

Jaason v době, kdy oslňoval diváky Pobřežní hlídky, a v roce 2017 na premiéře filmové předělávky oblíbeného seriálu

Parker Stevenson (Craig Pomeroy)

Z Parkera je již dnes také sedmdesátník, ve své době ale patřil k záchranářským hvězdám. Jeho úloha v seriálu nebyla přímo „lamač dívčích srdcí“, ale spíše prototyp hodného muže. Ani on žádné velké slávy nedosáhl, byl známý spíše jako manžel oblíbené herečky Kirstie Alley, s níž adoptovali dvě děti. Nyní jsou rozvedení a Parker je podruhé šťastně ženatý.

Parker Stevenson se svou tehdejší manželkou Kirstie Alley a před třemi lety na akci k 30. výročí seriálu

Nicole Eggert (Summer Quinn)

Nicole působila v seriálu ještě předtím, než se stal opravdu slavným. Vydržela v něm však jen rok. Chtěla tou dobou touhu herecky růst a bála se, že ji v jejím snu Pobřežní hlídka brzdí. Její kariéra se však již nikdy významně nerozjela, a tak se Nicole pustila do podnikání. Koupila pojízdné zmrzlinářství, se kterým objíždí soukromé akce a večírky. Známá je také díky svým plastickým operacím, při úpravě prsou se dokonce nechala točit pro televizní pořad.

Dříve plavčice, dnes zmrzlinářka

Erika Eleniak (Shauni McClain)

Erika, kterou později v seriálu nahradila právě Pamela Anderson, patřila k velmi oblíbeným postavám. V té době však špatně snášela slávu, nedokázala se s ní vyrovnat, přišlo jí, že nic nezvládá, a proto seriál opustila. Snažila se dále uplatnit ve filmové branži, získala třeba roli po boku Stevena Seagala ve filmu Přepadení v Pacifiku, nikdy se ale velkou hvězdou nestala. Mohli jste ji vidět třeba v reality show jako Celebrity Fit Club. 

Erika Eleniak v době, kdy hrála v Pobřežní hlídce, a na oslavě 30 let seriálu

Matt LeBlanc alias Joey Tribbiani slaví 55. narozeniny! Jak se změnil od dob Přátel a co dělají jeho herečtí kolegové?

Karin Šnýdrová / 25. 07. 2022

Staré, ale určitě ne pro pamětníky: M.A.S.H., Bratrstvo neohrožených i Perníkový táta jsou seriály, na které se vyplatí podívat i dnes

Martina Hoblová / 01. 08. 2022

Zdroj fotografií: Profimedia a Paul Smith / Featureflash

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM