Odpoledne na Expres FM /
Celý playlist
Kultura

Jak jsem poznal vaši matku tehdy a dnes: Robin překonala rakovinu, Lily uvádí kouzelnickou show, Barney s manželem vychovává dvojčata

Denisa Grofová
02. 01. 2023

Americký sitcom Jak jsem poznal vaši matku vysílaný v letech 2005-2014 patří bezesporu k jednomu z nejlepších a nejoblíbenějších seriálů vůbec. Skvělý a promyšlený příběh plný humoru mapující život hlavní postavy Teda Mosbyho a jeho přátel z newyorského Manhattanu uchvátil diváky po celém světě.

O kvalitě hereckých výkonů i práci celého štábu včetně režisérky Pamely Fryman svědčí fakt, že HIMYM (zkratka anglického názvu How I Met Your Mother) získal 28 nominací na cenu Emmy, z nichž 9 proměnil ve vítězství. Zdá se vám neuvěřitelné, že to letos bude  18 let od odvysílání prvního dílu (premiéra byla 19. září 2005)? Nám také. Pojďte se tedy dnes s námi podívat, jak se dnes mají a co dělají oblíbení herci a herečky.

Kate Winslet hrála jen tlusté holky, Leonardo DiCaprio se neobtěžoval se čtením scénáře: Jak vypadají herci z kultovního Titaniku po 25 letech

Martina Hoblová / 26. 12. 2022

Josh Radnor (Ted Mosby)

V seriálu hrál lehce zmateného a nesmělého architekta, který popisuje dlouhou a krkolomnou cestu k poznání své osudové ženy a matky dvou dětí. Josh se již během natáčení seriálu zajímal o režii a tvorbu filmů, což vyústilo v to, že sám natočil dva filmy, pro které napsal i scénář a obsadil se do hlavní role. V roce 2016 založil pěvecké duo Radnor & Lee společně s australským zpěvákem Benem Lee, které sklízí úspěchy. Jeho posledním počinem je role v minisérii Fleishman Is In Trouble. Během natáčení poznal svoji současnou přítelkyni. Tak snad bude mít tentokrát tento stále svobodný a bezdětný skoro padesátník štěstí a bude to ta pravá.

Josh Radnor na úspěch v seriálu Jak jsem poznal vaši matku už nenavázal, fešák je ale pořád

Jason Segel (Marshall Eriksen)

Jeho postava romantika a právníka Marshalla patřila k jedné z neoblíbenějších. Co se týče hereckých úspěchů a počtu natočených snímků, Jasonovi nemůže nikdo ze seriálových kolegů konkurovat. Vidět jste ho mohli třeba ve filmu Zkažená úča nebo v romantických komediích Kopačky a Sex Tape. Jason má ale mnoha úspěchů i na poli dabingu, třeba v animovaném snímku Já, padouch propůjčil hlas hrdinovi jménem Vector. Dámy, pozor, tento milovník Disneylandu, pianista a basketbalový hráč se v minulém roce po osmi letech rozešel s fotografkou Alexis a vypadá to, že je nyní volný.  

Role Marshalla nebyla Jasonovou jedinou hvězdnou chvilkou

Cobie Smulders (Robin Scherbatsky)

Role Robin Scherbatsky, novinářky a adeptky na matku Tedových dětí patří k nejvýraznějším rolím, které americká herečka kanadského původu Cobie Smulders ztvárnila. Vedle Robin si diváci oblíbili také její postavu Marie Hill v marvelovských Avengers. I jako dabérka se ukázala Cobie jako talent. V Lego Movie jste ji mohli slyšet jako Wonder Woman a v Simpsonových nadabovala Hydrangeu. Cobie je šťastně vdaná za svého muže, herce Tarana Kiliama, s nímž má dvě děti. V minulosti bojovala s rakovinou vaječníků, nad kterou po dvouletém boji zvítězila.

Stejně jako Cobie i Robin byla v seriálu Kanaďanka, což vedlo ke spoustě humorných situací a poznámek

Neil Patrick Harris (Barney Stinson)

Pokud bychom chtěli určit jednoho herce ze seriálové party, jehož diář je celoročně nabitý k prasknutí, je to rozhodně Neil alias oblíbený bavič, komik a lamač dívčích srdcí Barney. Neil je nejen vystudovaný muzikálový herec, který se objevil v nejrůznějších hrách na Broadway, ale také úspěšný moderátor, autor oblíbené řady dětských knih o mladém kouzelníkovi, dabér a v neposlední řadě často obsazovaný filmový a seriálový herec. Za svůj talent a úspěchy získal několik cen včetně prestižní Emmy a má dokonce svou hvězdu na chodníku slávy. Na rozdíl od svého seriálového hrdiny ovšem není lamačem dívčích srdcí. Na konci 90. let sice chodil s Christine Taylor, pozdější manželkou Bena Stillera, ale brzy pochopil, že jej více přitahují muži. V roce 2006 svou orientaci odhalil veřejně a o rok později se na cenách Emmy poprvé objevil po boku Davida Burtky, o němž později prozradil, že jsou partneři už od roku 2004. V roce 2010 si pomocí surogátní matky pořídili dvojčata. Rok 2014 byl pak pro jejich vztah zlomovým, když si v Itálii řekli své Ano.   

Ženy po něm šílely nejen v seriálu, měly ovšem smůlu

Alyson Hannigan (Lily Aldrin)

Pokud si teď říkáte, odkud jen tu herečku znáte, tak vám napovíme. Postava Lily totiž není jediná výrazná, kterou si Alyson za svoji kariéru zahrála. Již od útlého dětství se pohybovala před kamerami, natočila řadu reklam. Zlom přišel s rolí Willow Rosenberg v seriálu Buffy, přemožitelka upírů a filmem Prci, prci, prcičky. Pokud sledujete zahraniční televizní kanály a máte rádi magii, tak si Alyson určitě hned spojíte s kouzelnickou show Penn a Teller: Fool Us, kterou právě zmiňovaná herečka již několik let uvádí. Alyson má se svým mužem, hercem Alexisem Denisofem, dvě děti. Jedno z nich čekala během natáčení HIMYM. Její těhotenství se však scenáristům vůbec nehodilo, a tak ho museli po celou dobu různými triky skrývat.

Spoustu mužů by zajímalo, co jako Michelle ve filmu Prci, prci, prcičky dělala na hudebním táboře, ženy by možná uvítaly radu, jak vypadat v 48 letech pořád tak skvěle

Cristin Milioti (Tracy McConnell)

A na závěr samozřejmě nesmíme zapomenout na tajemnou dívku se žlutým deštníkem, kolem které se to vlastně všechno točí. Cristin si sice fyzicky zahrála jen ve 14 dílech, její postava byla ale tím, na co diváci celou tu řádku let čekali. Znát ji však také můžete z filmu Vlk z Wall Street, kde ztvárnila první ženu Jordana Belforta, Teresu Petrillo. Je ale i úspěšnou zpěvačkou a držitelkou ceny Grammy za album Once z roku 2013. 

Konec seriálu řadu fanoušků naštval, svou roli v tom sehrála i zápletka s matkou ztvárněnou Cristin Milioti

Pobřežní hlídka tehdy a dnes: Kdo má za sebou hanbatá videa, kdo to nezvládl s alkoholem a koho byste nepoznali

Denisa Grofová / 25. 10. 2022

Hvězdy seriálu Kutil Tim tehdy a dnes: Tim je vášnivým sběratelem aut, Marka stíhá jeden průšvih za druhým a Heidi odmítá stárnout

Denisa Grofová / 12. 12. 2022

Zdroje: Profimedia, Wikipedia, Instagram, pagesix.com, super.cz, nypost.com
Zdroj fotografií: Profimedia 

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM