Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Chůva k pohledání po 30 letech: Fran vypadá skvěle a pere se s životem, z dětí jsou čtyřicátníci

Denisa Grofová
17. 04. 2023

Americký sitcom Chůva k pohledání o chudé slečně Fran, která se náhodou stane chůvou tří dětí bohatého vdovce, se vysílal v letech 1993-1999. Získal si obrovskou oblibu diváků, a možná i proto se dočkal šesti řad o celkovém počtu 147 dílů. Navíc získal i jednu cenu Emmy a hlavní představitelka byla dokonce za svůj výkon nominována na Zlatý glóbus.

Možná si teď říkáte, proč tedy seriál dále nepokračoval, když byl tak oblíbený. K tomu se před lety vyjádřila samotná Fran Drescher, která se na ději výrazně podílela: „Napětí a nenaplněné touhy, na které se diváci koukali šest let, se náhle naplnily, Fran se konečně vdala. A ve chvíli, kdy divákům dáte to, co celou dobu chtějí, začínají vypínat televizi.“  Letos je to již 30 let od prvního dílu. Dnes nás čeká ohlédnutí nejen za dětskými hvězdami tohoto seriálu, ale podíváme se i na to, jak se za tu dobu změnily životy ostatních hlavních postav.

Walker, Texas Ranger po 30 letech: Jak dnes vypadají neohrožení strážci zákona a kdo nás už opustil

Denisa Grofová / 03. 04. 2023

Fran Drescher (chůva Fran Fine)

Poblázněná, veselá chůva s osobitým smyslem pro humor a nezapomenutelným smíchem. Přesně taková byla postava Fran Fine, kterou ztvárnila Fran Drescher v seriálu Chůva k pohledání. K seriálu však měla Fran mnohem blíže, než by se na první pohled mohlo zdát. Producentem tohoto oblíbeného sitcomu byl totiž její tehdejší manžel Peter Marc Jacobson. Některé postavy tak odpovídají reálným z života hlavní hvězdy (včetně jí samotné), třeba její otec a matka se v seriálu i ve skutečnosti jmenují Morty a Sylvia.

Diváci znají herečku jako ženu s úsměvem od ucha k ucha. Její život je však protkaný nejednou zatěžkávací zkouškou. Začalo to, když byla v roce 1985 ve svém domě před zraky vlastního manžela znásilněna. V roce 1999 se s manželem Peterem rozvedla, ten později přiznal, že je gay. Poté si prošla bojem s rakovinou dělohy, kvůli které již nemohla mít děti. A aby toho neměla málo, tak nevydrželo ani její druhé manželství s inženýrem Shivem Ayyaduraiem. Na všem zlém by měl člověk hledat něco dobrého. Fran je obklopena hromadou přátel a s prvním manželem je pojí stále velmi silné přátelské pouto.

Navíc se jí daří i na hereckém poli. Krom Chůvy k pohledání si zahrála ve filmu Ragtime, Kosmetička a zvíře nebo Řezník, kněz a prostituka. Svůj nezapomenutelný hlas pak propůjčila Eunici v animovaném filmu Hotel Transylvánie. V roce 2005 si pak zahrála v nepříliš úspěšném sitcomu Living with Fran. Bohužel i další projekt, na kterém se podílela, sitcom Manžel k pohledání z roku 2011, skončil již po druhé řadě. Jednou se ale musí herečce nechat. V 65 letech vypadá dokonale, jako by snad zastavila čas. Možná za to můžou plastičtí chirurgové, možná je to genetika, tak jako tak ale smekáme. 

Možná se tak narodila… Fran je pořád velmi atraktivní

Charles Shaughnessy (Maxwell Sheffield)

Roli bohatého vdovce a producenta Mawwella Seffielda si herec Charles Shaughnessy velmi užíval. A není se čemu divit, divačky ho milovaly a v seriálu o něho usilovaly hned dvě ženy, chůva Fran a C. C. Charles se narodil do umělecké rodiny a již na základní škole začal vystupovat v divadelních hrách.

Na chvíli to vypadalo, že herectví nebude jeho životní náplní, jelikož vystudoval práva na Magdalene College prestižní univerzity v Cambridge, ale osud ho zase zavál zpět k herectví, u kterého již zůstal. Charles se jako herec objevil v nespočtu seriálů, z nichž můžeme zmínit třeba Tak jde čas, Stanley, Saints & Sinners nebo General Hospital. Zajímavostí z jeho života je, že po svém bratranci zdědil titul baron. Se svou ženou Susan, s níž má dvě děti, navíc oslaví již 40 let od svatby, což je v dnešní době úctyhodné.

Představiteli bohatého vdovce přibyly šediny, stále ale vypadá dobře

Nicholle Tom (Maggie Sheffield)

Představitelka Maggie začala hrát v seriálu, když jí bylo 15 let. Ztvárnila nejstarší ze tří Maxwellových dětí. Nicholle se ovšem divákům zapsala do povědomí již dříve, a to díky oblíbeným rodinným filmům Beethoven a Beethoven 2.
Nemůžeme však říct, že by Nicholle patřila k dětským hvězdám, jejichž sláva zhasla, když se proměnily k roztomilých dětí v nudné dospělé. Nicholle je dodnes obsazovaná herečka, která se již objevila v celé řadě projektů.

Zahrála si třeba v populárním Deníku princezny, seriálech Castle na zabití, Gotham a nebo fenoménu Beverly Hills 90210. Nicholle je velmi aktivní na sociálních sítích, kde se svými fanoušky sdílí spoustu momentů ze svého soukromého života. Také ji najdete na YouTube, kde sdílí (podle ní) vtipná videa, která však rekordy zhlédnutí nelámou.

Z mladé slečny krásnou ženou

Benjamin Salisbury (Brighton Sheffield)

Stejně jako Nicholle Tom nebo Madeline Zima, si Benjamin zahrál jedno z dětí miláčka žen, pana Sheffielda. Benjamin už dávno není dětská hvězda a o jeho životě se toho příliš neví. Když skončilo natáčení seriálu, tak skončila i jeho herecká kariéra. Jediné dostupné informace jsou o jeho nevydařeném manželství a práci pro hokejový tým Los Angeles Kings. 

Po odchodu ze seriálu se Benjamin stáhl z veřejného života

Madeline Zima (Grace Sheffield)

Bylo jí 8 let, když začala hrát v seriálu. Její postava si získala diváky svou roztomilostí. Madeline zahájila svou hereckou kariéru v roce 1992 ve filmu Ruka na kolébce. Od té doby ztvárnila řadu menších i větších rolí. Mezi její nejznámější patří právě postava Grace Sheffield v Chůvě k pohledání, Mii Cross v seriálu Californication nebo Gretchen v seriálu Hrdinové. Epizodně se objevila v řadě oblíbených seriálů jako Gilmorova děvčata, Chirurgové, Upíří deníky či Městečko Twin Peaks.

Za své herecké výkony získala v minulosti několik nominací na YoungStar Award a Young Artist Awards. Dnes je jí 37 let, herectví se věnuje stále, je milovnicí zvířat, přírody, knih a umění.

Z roztomilé holčičky je půvabná a sympatická žena

Daniel Davis (Niles)

V herci Danielovi Davisovi byste dnes již těžko hledali oblíbeného sluhu Nilese. Dnes je mu již 77 let a herectví se věnuje spíše příležitostně. Za život se však objevil v řadě známých snímků (Hon na ponorku; K-9, můj přítel se studeným čumákem) a seriálů (To je vražda, napsala, MacGyver, Dynastie, Columbo, Star Trek: Nová generace), ale postava Nilese už asi navždy bude patřit k těm jeho nej. Daniel je ovšem také velmi uznávaným divadelním hercem. Hrál v řadě broadwayských i mimobroadwayských inscenacích.

Daniel si užívá zaslouženého odpočinku, ale občas se ještě před kamerou mihne, na snímku je v seriálu Černá listina (The Blacklist)

Lauren Lane (C. C. Babcock)

Lauren Lane si zahrála sokyni chůvy Fran, konkrétně tedy sokyni v lásce. Jako C. C. Babcock byla totiž zamilovaná do pana Sheffielda. Paradoxem je, že nakonec skončila se sluhou Nilesem, se kterým se dlouhou dlouho škádlili a dělali si naschvály. Zajímavostí je, že herečka byla během natáčení seriálu těhotná, což se snažili tvůrci všemožně maskovat. Po skončení seriálu hrála Lauren ještě v jednom seriálu a dvou krátkých filmech, pak s herectvím skončila. Nyní žije v Texasu, je rozvedená a vyučuje na univerzitě.

Lauren se sice změnila, ale vypadá skvěle

Hvězdy seriálu Krok za krokem tehdy a dnes: Šprtka Dana je právničkou, Cody čelil obvinění a Carol miluje plastiky

Denisa Grofová / 31. 10. 2022

Hvězdy seriálu Kutil Tim tehdy a dnes: Tim je vášnivým sběratelem aut, Marka stíhá jeden průšvih za druhým a Heidi odmítá stárnout

Denisa Grofová / 12. 12. 2022

Zdroje: Twitter, Instagram, Profimedia, people.com, txst.edu, dailynews.com, wikipedia.org, prozeny.cz, super.cz
Zdroj fotografií: Profimedia, Columbia Broadcasting System / Apatow Productions / Profimedia,  Collection Christophel / © Columbia Broadcasting System / Profimedia, Will Hart / NBC, Eric Roy Photography

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM