Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Walker, Texas Ranger po 30 letech: Jak dnes vypadají neohrožení strážci zákona a kdo nás už opustil

Denisa Grofová
03. 04. 2023

Americký akční seriál Walker, Texas Ranger se vysílal v osmi řadách v letech 1993-2001. Inspirací pro seriál byl film Osamělý vlk McQuade, ve kterém hrál Chuck Norris jednu z hlavních rolí, texaského šerifa pátrajícího po ukradených zbraních.

Parta kolem Cordella Walkera si rychle získala oblibu po celém světě, seriál se vysílal ve více než 100 zemích a Chuckova otočka, kterou kopal zločince, se stala legendární. Není tedy žádným překvapením, že Walker, Texas Ranger byl motivem pro různá další zpracování, včetně celovečerního filmu s názvem Trial By Fire.

Pokud byste měli chuť si připomenout, jak Chuck Norris skoro vymýtil americkou kriminalitu, tak pro vás máme dobrou zprávu, na internetu je stále spousta možností, kde si můžete jednotlivé díly pustit. A pokud jste fanoušci spíše novějších seriálů s podobnou tématikou, nemusíte daleko. Seriál totiž v roce 2021 povstal z popela. Chucka Norrise nahradil v novém zpracování s názvem Walker Jared Padalecki, herec známý především díky seriálu Supernatural. Chuck Norris je jen jeden, hodnocení diváků jsou rozporuplná, ale světlo světa zatím spatřily tři řady. Slávu tehdejšího zpracování půjde jen těžko překonat. 

Nás dnes ale budou zajímat osudy původního seriálového obsazení. Třicet let od začátku vysílání uplynulo jako voda, někteří herci jako by ani nestárli, někteří už bohužel nežijí. Všichni za ty roky dokázali spoustu věcí, na které se spolu můžeme podívat.

Seriál Pohotovost: Výtah ke slávě pro George Clooneyho, Goran Višnjić chtěl být agentem 007, představitel doktora Greena získal Zlatý Glóbus 

Denisa Grofová / 19. 12. 2022

Chuck Norris (Cordell Walker)

Chuck Norris je oblíbený herec akčních filmů, spisovatel a mistr bojových umění. Kdysi talentovaný mladík čelící šikaně zažil za život to, na co by někdo potřeboval životů hned několik. Byl u vojenského letectva, sloužil v Koreji, vymyslel vlastního bojové umění Tang Soo Do, hrál v řadě filmů (Cesta draka, Osamělý vlk McQuade, Delta Force, Loganova válka), napsal i dvě knihy (Tajemná vnitřní síla: zen, bojová umění a duševní rovnováha v každodenním životě a Jaký je doopravdy Chuck Norris, Fámy a fakta), je velmi činný v oblasti charity (podílel se například na projektu Kick Drugs From America) a také je velký politický konzervativec podporující republikány (podporoval George Bushe i Donalda Trumpa). A ztvárnil i titulního hrdinu seriálu, kterému se dnes věnujeme, Cordella Walkera.

Jeho vliv a respekt přesahuje hranici běžného chápání. Vtipy a historky by vydaly na několik knih. Vzpomenete si na nějaký vtip s ním spojený? Pár jich pro vás máme:
Chuck Norris jako jediný dojel až na konec kruhového objezdu.
Víte, kolik Chuck Norris udělá kliků? Všechny!
Chuck Norris dokáže vypít vodu z kohoutku na ex.

Chuck Norris zakázal stáří, aby na něj působilo

Žijící meme i skutečná legenda: Čím nás obohatil Chuck Norris

Carlito Brigante / 25. 02. 2023

Clarence Gilyard (James Trivette)

Clarence byl oblíbený herec, učitel a spisovatel. Než se prosadil jako herec, živil se všemožně – pracoval v obchodě s oblečením, ale prodával i průmyslové chemikálie. Výrazněji se začal prosazovat v 80. letech, kdy si zahrál pilota v Top Gunu, v druhém díle Karate Kid nebo v akčním filmu Smrtonosná past. Pokud jste spíše seriáloví diváci, můžete si pamatovat třeba ze seriálu Matlock nebo právě jako zmiňovaného rangera Jamesa Trivetta ve Walker, Texas Ranger.

Od roku 2006 vyučoval na nevadské univerzitě filmové umění. Tato práce ho natolik naplňovala, že kvůli ní přerušil hereckou kariéru.
Zemřel loni v listopadu po dlouhé nemoci ve věku 66 let. Chuck Norris jeho odchod těžce nesl, což jen potvrzuje fakt, že je pojilo přátelství, které přetrvávalo řadu let i po konci natáčení.

Největší slávu přinesl herci právě seriál Walker, Texas Ranger, ještě pár měsíců před svým úmrtím se zúčastnil akce v Německu (vpravo)

Sheree J. Wilson (Alexandra Cahill)

Americká herečka, producentka, podnikatelka a modelka původně vystudovala obor podnikání na univerzitě v Coloradu. Oboru se ale nejdříve nevěnovala. Její cesta k herectví vedla přes úspěšnou dráhu modelky. Než se dostala k práci na seriálu Walker, Texas Ranger, zaznamenala obrovský úspěch díky legendárnímu Dallasu, kde si zahrála roli April Stevens Ewing. Její výkon v Dallasu ocenili i kritici a právem získala nominace na několik cen. Také se objevila v seriálu Matlock, Renegade a ve filmu Hellbound, kde si zahrála po boku své budoucí seriálové osudové lásky, Chucka Norrise.

Jako Alex Cahill se objevila ve 196 dílech seriálu Walker, Texas Ranger. Poté si zahrála i ve zmiňovaném filmu Trial By Fire, kde se stala obětí střelby v budově soudu, což diváci těžce nesli. Za svou kariéru se objevila v řadě filmů a seriálů. Nikomu by se ani nechtělo věřit, že dnes je jí už 64 let a hraje role babiček, třeba ve Flip Turn.  Sheree je podruhé vdaná, má dva syny a je velmi aktivní v neziskovém sektoru, kde se angažuje v řadě projektů.

Na snímku vlevo je Sheree J. Wilson v seriálu Dallas asi deset let před začátkem natáčení s Chuckem Norrisem, vpravo je na akci letos v lednu

Noble Willingham (C. D. Parker)

Noble Willingham si za svůj život zahrál ve více než 30 filmech a nespočtu televizních pořadů a seriálů. Než se stal oblíbeným a obsazovaným hercem, působil jako učitel. Jeho rozhodnutí změnit branži ale určitě bylo správné. Jeho herecká kariéra trvala přes 30 let. V roli oblíbeného bývalého rangera a majitele baru C.D. Parkera jste ho mohli potkávat šest let, než se rozhodl seriál Walker, Texas Ranger opustit, aby mohl kandidoval do Sněmovny reprezentantů Spojených států.

Zemřel v roce 2004 na infarkt. Jako válečný veterán je pohřben na Riverside National Cemetery. Jedná se o hřbitov v Kalifornii, kde jsou pochováni právě vojenští příslušníci a váleční veteráni.

Judson Mills (Francis Cage)

Pokud jste shlédli všechny řady seriálu, určitě víte, že v 7. řadě oživili děj dva mladí rangeři, Francis a Sydney. Judson Mills, který ztvárnil Francise, je herec, kterého můžete znát třeba ze seriálu As The World Turns. Jeho úspěchy nejsou takové, jakých dosáhli kolegové, i tak se ale za svých 30 aktivních hereckých let objevil v řadě filmů a seriálů. Potřetí ženatý otec tří dětí je milovník lovu, rybaření, fotbalu a taekwonda.

Judsonovi čas přidal šediny, vrásky a charisma

Nia Peeples (Sydney Cooke)

Nia Peeples, jejíž postava Sydney okouzlila řadu diváků, je v showbyznysu bezesporu úspěšnější než Judson Mills. Zahrála si hned několik hlavních seriálových rolí (Fame, Nasty Boys nebo Pretty Little Liars) a je také zpěvačkou, která má na kontě tři alba. Nina je matkou dvou dětí, milovnicí fitness a zdravého životního stylu. Možná i proto vypadá ve svých 61 letech stále tak dobře.

Nia Peeples se za posledních 30 let příliš nezměnila

Pokud se chcete na závěr trochu pobavit, určitě koukněte na video připomínající legendární hlášky Chucka Norrise ze seriálu.

Dallas po 45 letech: Bobbyho postihly tragédie, Pamela je královnou kosmetiky a Sue Ellen vypráví historky na lodi

Denisa Grofová / 09. 01. 2023

Hvězdy seriálu Kutil Tim tehdy a dnes: Tim je vášnivým sběratelem aut, Marka stíhá jeden průšvih za druhým a Heidi odmítá stárnout

Denisa Grofová / 12. 12. 2022

Zdroje: Profimedia, Instagram, Twitter, YouTube, Wikipedia, people.com, super.cz, csfd.cz, usatoday.com, cbsnews.com
Zdroj fotografií: Profimedia, Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com, DFree / Shutterstock.com

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM