Garáž /
Celý playlist
Kultura

Hvězdy seriálu Kutil Tim tehdy a dnes: Tim je vášnivým sběratelem aut, Marka stíhá jeden průšvih za druhým a Heidi odmítá stárnout

Denisa Grofová
12. 12. 2022

Psal se rok 1991, když světlo světa spatřil seriál o chlápkovi, který rád spravuje, montuje a stlouká věci dohromady. V oblíbeném americkém sitcomu diváci dlouhých osm let sledovali život kutila Tima Taylora a jeho rodiny, ženy Jill a tří synů. Do rodiny patřili i dva další výrazní muži, soused Wilson, který neukázal svou tvář, a Timův asistent Al proslulý větou „Myslím, že ne? Time.“ Originální a komické situace baví v reprízách dodnes. 

Jako zajímavost ze seriálu se dá vypíchnout, že Timova seriálová show Tool Time byla parodií na skutečný pořad pro kutily stanice PBS – This Old House. Navíc se v 204 epizodách seriálu vystřídala spousta slavných osobností. Mezi hvězdné hosty patřili herci, moderátoři, politici a slušná řádka skutečných astronautů. Stejně jako u předešlých televizních hitů, na které jsme už spolu vzpomínali, od začátku vysílání Kutila Tima uběhlo přes 30 let. Manželé Taylorovi zestárli a z jejich dětí se stali dospělí muži, pro které herectví není hlavní životní náplní. Pojďte se dnes tedy s námi podívat, kam se ubíraly životy oblíbených postav po konci natáčení. 

Sbohem, Kirstie Alley: Jak se změnily hvězdy trilogie Kdopak to mluví během 33 let od premiéry

Michaela Dočkalová / 07. 12. 2022

Tim Allen (Tim Taylor)

Než se herec Tim Allen dostal k hvězdné roli Kutila Tima, neměl to v životě úplně jednoduché. Nedostatek peněz ho zatáhl do podsvětí, kde začal prodávat kokain. Následně byl zatčen a hrozilo mu doživotí. Díky tomu, že spolupracoval s policií, dostal nakonec jen tři roky vězení. Po propuštění se rozhodl, že bude vystupovat jako komik v klubech. A udělal dobře, všimli si ho hledači talentů a jeho kariéra se rychle rozjela. Vedle Kutila Tima hrál i v oblíbeném vánočním filmu Santa Claus, napsal knihu Don’t Stand Too Close To A Naked Man, která se v Severní Americe stala bestsellerem. A navíc propůjčil svůj hlas postavě Buzze Rakeťáka ve filmové senzaci Toy Story. Devadesátky byly pro Tima zkrátka obrovsky úspěšné. Potom už to tak růžové nebylo. Hrál většinou v rodinných komediích, které dosáhly jen nevalného diváckého i finančního ohlasu. Naposledy jste ho mohli vidět v seriálu Poslední chlap (Last Man Standing), jinak se ale věnuje hlavně režii a dabingu. O Timovi se také ví, že je vášnivým sběratelem aut. Ve své sbírce má několik modelů, pro které by nejeden muž možná i zabíjel. 

Na dealera kokainu udělal Tim Allen slušnou kariéru

Patricia Richardson (Jill Patterson-Taylor)

Hodná podporující manželka a matka, to byla role, kterou Patricia ztvárnila v seriálu. Za svůj výkon v této roli byla hned dvakrát nominována na cenu Zlatý Glóbus v kategorii Nejlepší herečka v seriálu. Patricia se stále objevuje na obrazovkách, hrála především v nezávislých filmech a televizních snímcích stanice Hallmark. Vidět jste ji mohli například v seriálu Strong Medicine nebo Poslední muž, v němž se před kamerou po letech setkala s Timem. V soukromém životě je rozvedená matka tří dětí.

Zachery Ty Bryan (Brad Taylor)

Než se stal synem Kutila Tima, věnoval se už jako malý práci v reklamě. Po skončení natáčení jako jediný ze tří bratrů Taylorových zůstal u herectví. Objevil se v řadě epizodních rolí v seriálech jako Buffy, zabíječka upírů, Smallville nebo Odložené případy. Dnes se živí jako filmový producent, založil svou vlastní produkční společnost. Loni v únoru se Zachery přiznal, že obvinění z domácího násilí, které proti němu vznesla jeho bývalá přítelkyně, jsou pravdivá. 

Jonathan Taylor Thomas (Randy Taylor)

Díky seriálu, kde ztvárnil malého Randyho Taylora, se Jonathan velmi proslavil. Pamatovat si ho můžete i z komedií Táta jak má být, Tom a Huck nebo Americká divočina. Naposledy se objevil na obrazovce v roce 2015 v seriálu Poslední chlap, kde se znovu setkal se svými seriálovými rodiči, Patricií a Timem. Jonathan vystudoval Harvard a posléze i Columbia University. Dnes se věnuje hlavně režii a drží se v ústraní, protože, jak sám řekl v rozhovoru pro časopis People, na hraní má krásné vzpomínky, ale už toho bylo moc, chtěl prostě jiný život.

Taran Noah Smith (Mark Taylor)

Taran po herecké kariéře netoužil, proto jeho sláva skončila s poslední klapkou Kutila Tima. V médiích se objevoval spíše kvůli svým životním přešlapům a rozhodnutím – sňatek s o dost starší ženou, otevření firmy na veganské sýry nebo zatčení za podezření z řízení pod vlivem alkoholu. Jedno se tedy Taranovi musí nechat, život žije naplno.

Richard Karn (Al Borland)

K roli, kde vystupoval jako pomocník Kutila Tima, se dostal náhodou. Pracoval jako bytový aranžér, když mu kolega řekl o zajímavém konkurzu, který nakonec vyhrál. Po skončení seriálu se věnoval práci pro televizi, hrál v několika méně kvalitních filmech a věnoval se moderování. Je také spoluautorem dvou knih pro domácí kutily.

„Myslím, že ne, Time“ – to je nejčastější věta, kterou jsme mohli od Ala v seriálu slyšet

Pamela Anderson (Lisa)

Odešla po druhé sérii, aby se z ní mohla stát hvězda seriálu Pobřežní hlídka. Jako jediná z hereckého obsazení se výrazněji prosadila v Hollywoodu. Má na kontě řadu seriálových i filmových rolí. Její eskapády, plastické operace, románky, manželství, erotické nahrávky a jiné slasti života nepřestávají dodnes plnit bulvární plátky.

Mohla být druhořadou hvězdou Kutila Tima, ale zběhla do Pobřežní hlídky, díky níž se stala celebritou

Debbe Dunning (Heidi Keppert)

Debbe Dunning byla v seriálu Kutil Tim nepřehlédnutelná, jako Heidi ji milovali snad všichni muži. Začínala jako modelka, která toužila po herecké kariéře. Její příležitost přišla v roce 1992, kdy v seriálu vystřídala Pamelu Anderson v roli Timovy asistentky. Debbe byla vždy ale spíše krásná než dobrá herečka, objevila se v pár vedlejších rolích, ale nic významného ji nepotkalo. Možná proto dala přednost péči o rodinu a herectví pověsila na hřebík. 

Debbe je stále velmi atraktivní, k tomu ji však už několikrát pomohli plastičtí chirurgové

Earl Hindman (Wilson W. Wilson)

Earl figuroval v seriálu jako soused Wilson, který uměl vždy dobře poradit a pohladit na duši. Z jeho tváře diváci (a vlastně i Tim) vždy viděli jen oči. Zajímavostí je, že se jmenoval Wilson W. Wilson junior, přičemž prostřední jméno bylo Wilson. Po skončení seriálu už se ale herec stihl objevit jen v jednom filmu, sci-fi Fina). Byl totiž silným kuřákem, v roce 2003 podlehl rakovině plic.

Svou tvář ukázal až v posledním dílu seriálu, ve kterém herci vzpomínali na natáčení. Fotka vlevo pochází z filmu Přepadení vlaku z Pelhamu z roku 1974

Pobřežní hlídka tehdy a dnes: Kdo má za sebou hanbatá videa, kdo to nezvládl s alkoholem a koho byste nepoznali

Denisa Grofová / 25. 10. 2022

Hvězdy Melrose Place po 30 letech: Amanda v rukou policie, Kimberly a Allison prorazily v dalších seriálech a Billy založil sociální síť

Denisa Grofová / 05. 12. 2022

Zdroje: Wikipedia, nova.cz, nine.com.au, usmagazine.com 
Zdroj fotografií: Profimedia 

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM