Expres Edge /
Celý playlist
Kultura

Taková moderní rodinka tehdy a teď: Jak zestárli rodiče a co vyrostlo z dětí

Denisa Grofová
27. 03. 2023

Od počátku to byl velký hit a mezinárodní úspěch na sebe nenechal dlouho čekat, o čemž svědčí i nespočet nominací na prestižní ocenění. Můžeme třeba zmínit, že jen na cenu Emmy byla Taková moderní rodinka v různých kategoriích nominována hned 75krát, z toho 22 nominací bylo proměněno ve vítězství. Seriál také získal Zlatý glóbus v kategorii nejlepší seriál – muzikál nebo komedie. Poprvé se diváci mohli s touhle zábavnou rodinou seznámit v roce 2009, celkem se seriál dočkal jedenácti sérií a 250 epizod, finální epizody byly odvysílány nedávno, na jaře 2020. 

V červnu 2020 prezidentka ABC Entertainment Karey Burke hovořila o spin-offu sitcomu, jehož středobodem by byli Mitch a Cam, načež v červnu 2022 Jesse Tyler Ferguson potvrdil, že scénář spin-offu seriálu je dokončen. Můžeme tedy jen čekat, zda bude nové zpracování vůbec natočeno a zda u diváků obstojí. Od konce vysílání je to sice teprve chvilka, i tak ale stojí za to se podívat, jak se oblíbené hvězdy, které se díky natáčení staly milionáři, změnily a kam se v životě posunuly. 

Hvězdná brána po 25 letech: Pro většinu herců životní příležitost, z herecké branže ale úplně nezmizeli

Denisa Grofová / 20. 03. 2023

Ed O’Neill (Jay Pritchett)

Ed O’Neill byl hvězdou již předtím, než přijal roli v Takové moderní rodince. Všem je notoricky známý jako prodavač bot Al Bunda z oblíbeného seriálu Ženatý se závazkyZ bývalého profesionálního hráče fotbalu, milovníka žen a večírků, je dnes již postarší pán, který však stále dokáže pobavit. Ed jako herec dával vždy přednost rolím policistů a detektivů, zazářil třeba v thrilleru Sběratelé kostí či Pravidla boje nebo v akčním dramatu Červený pás, kde předvedl i svou zdatnost v brazilském jiu-jitsu, bojovém umění, kterému se věnuje už řadu let a je v něm dokonce držitelem černého pásu. 

V dnešní době je až neuvěřitelné, že Ed je s jednou ženou již více než 30 let. Znalci by mohli namítat, že je to mnohem déle, Ed a Catherine však žili 5 let odděleně, než přišli na to, že rozchod byla chyba. V roce 1999 se jim pak narodila první dcera Sophia, o tři roky později Claire. Ed také v jednom z rozhovorů přiznal, že je velmi pyšný na svou hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy, kterou dostal v roce 2011. Když ji získal, přišel si prý jako opravdový král. A není se čemu divit, každý herec po ní tajně touží. 

Z Ala Bundy se stal Jayem Pritchettem, potutelný úsměv mu zůstal

Sofía Vergara (Gloria Pritchett)

Když Sofia Vergata začala hrát Glorii Delgado-Pritchett, hned si získala řadu fanoušků po celém světě. Někteří ji znali z dřívějších pořadů, jiní ne, všechny ale dokázala okouzlit. Byla (a stále je) velmi krásná a vtipná, navíc její problém s porozuměním angličtiny (původem je z Kolumbie) připravil nejednu úsměvnou scénu. Odměnou za dobře odvedenou práci jí byly nominace na čtyři Zlaté glóby, čtyři ceny Primetime Emmy a jedenáct cen Screen Actors Guild Awards.

Sofia se vedle herectví věnuje modelingu, objevila se jako tvář velkých a známých značek, má vlastní řadu oblečení, šperků i nábytku a na trhu je i několik jejích parfémů. Sofia má za sebou jedno nevydařené manželství a několik vztahů, které nedopadly tak, jak by si představovala. Nyní je však, snad šťastně, provdaná za herce Josepha Manganiella. Co se týče její rodiny, zažila si Sofia několik nepříjemných situací. Jeden z jejích bratrů byl zabit, druhý byl deportován z USA kvůli problémům se zákonem. Aby toho nebylo málo, tato hispánská kráska v minulosti bojovala se zákeřnou rakovinou štítné žlázy, ze které se plně uzdravila. V poslední době se objevila jako porotkyně v oblíbeném americkém pořadu America’s Got Talent.

Sofía jako by znala recept na elixír mládí, málokdo by uvěřil, že loni oslavila padesátiny

Julie Bowen (Claire Dunphy)

Julie Bowen je známá ze spousty filmů a seriálů. Žádná role jí ale nepřinesla tolik nominací o ocenění kritiků jako právě ztvárnění Claire Dunphy v Takové moderní rodince. Cenu Primetime Emmy za vynikající herečku ve vedlejší roli v komediálním seriálu získala hned dvakrát, v letech 2011 a 2012. Julie hrála také v několika dílech seriálu Pohotovost, v komediálním seriálu Ed a Tráva, v právnické sérii Kauzy z Bostonu nebo v oblíbeném seriálu Ztraceni.

Co by vás možná překvapilo, je fakt, že Julie od svých dvaceti let nosí kardiostimulátor kvůli potížím se srdcem. To jí ale nebrání být velmi aktivní. Se svým, dnes již bývalým manželem, má tři syny. Na sociálních sítích ráda podporuje své kolegy, dělá si legraci sama ze sebe a sdílí zákulisní pikantnosti z natáčení.  

I Julie vypadá pořád skvěle

Ty Burrell (Phil Dunphy)

Tyler Gerald Burrell získal za roli Phila Dunphyho dvakrát cenu Primetime Emmy za vynikající herecký výkon ve vedlejší roli v komediálním seriálu (z osmi po sobě jdoucích nominací) a pět cen Screen Actors Guild. Burrell má za sebou několik rolí v broadwayských představeních i hlavní role v televizních seriálech Out of Practice a Back to You. Dál hrál ve filmech jako Evoluce, Černý jestřáb sestřelen, Úsvit mrtvých a Neuvěřitelný Hulk. Namluvil také postavy v animovaných filmech Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana, Hledá se Dory a Čapí dobrodružství. Tyler se straní bulváru a je hrdým otcem dvou holčiček, jež se svou ženou Holly v průběhu let adoptovali.

Ty Burrell taky klame tělem, loni herec oslavil 55. narozeniny

Jesse Tyler Ferguson (Mitchell Pritchett)

Jesse to vždy táhlo spíše k divadlu než k filmu a televizi. Od roku 1998 aktivně hraje v různých broadwayských i mimobroadwayských hrách a muzikálech. Skrze televizní obrazovky jste ho mohli vidět třeba ve filmu Smrt on-line nebo v seriálu Spolužáci, Terapie online nebo Ošklivá Betty. 

Jesse je velmi aktivní v rámci LGBT komunity. V roce 2012 založil se svým manželem, právníkem Justinem Mikitou, neziskovou charitativní organizaci Tie The Knot, která se snaží získat finanční prostředky na podporu manželství osob stejného pohlaví. Byl také jmenován Americkou unií občanských svobod velvyslancem celebrit pro LGBT komunitu. Se svým manželem mají díky náhradní matce dva krásné syny. Své soukromí si chrání, občas ale s fanoušky sdílí radosti i strasti rodičovské džungle.

Jesse patří k velmi činným zástupcům LGBT komunity

Eric Stonestreet (Cameron Tucker)

Herec a komik Eric Stonestreet získal za roli Camerona Tuckera hned dvě ceny Emmy za vynikající vedlejší roli v komediálním seriálu. Role Camerona mu přinesla slávu a oblibu, není to však jeho jediná role. Objevil se také ve filmech Zkažená úča, Z cizího krev neteče, Loft nebo Confirmation. 

O Ericovi se traduje hned několik zajímavostí. V dětství toužil stát se klaunem, vystupoval na oslavách a vytvořil si klaunskou postavu jménem Fizbo. Jméno Fizbo později použil pro postavu klauna, kterou pravidelně hrál právě Takové moderní rodince. V seriálu je Cameron gay, v reálu je však zasnouben s dětskou zdravotní sestrou Lindsay. Jeho kolega a seriálový partner Jesse T. Ferguson si z něho však často dělá srandu, že je Eric takový gay pro peníze. Eric se rád nazývá otevřeným heterosexuálem, který aktivně podporuje LGBT komunitu. Je také velkým milovníkem sportu, jak ale sám říká, raději ho sleduje, než provozuje.

Eric je nadšeným pasivním sportovcem

Sarah Hyland (Haley Dunphy)

Sarah Hyland měla jako Haley Dunphy řadu fanoušků. A má je dodnes díky všem svým aktivitám. Proměnila se z občas problémové puberťačky v dospělou ženu a vdanou paní. Hereckou kariéru odstartovala v 5 letech ve filmu Soukromé neřesti, od té doby dostává jednu nabídku za druhou. V našich končinách je bezesporu nejznámější jako Haley z Takové moderní rodinky, určitě si ji ale vybavíte třeba z filmu Zasažen bleskem, XOXO, Scary Movie 5 nebo Vampire Academy.

Že je úspěšná herečka už víme, je ale i modelka, tvář několika značek, často obsazovaná reklamní herečka, spoluzakladatelka firmy na vitamíny, zpěvačka a moderátorka.  Její pracovní záběr je obrovský. Ani při tomto nasazení však nezapomíná na rodinu a přátele, kteří jsou pro ni oporou, stejně jako manžel Wellse, za něhož se provdala loni po tříleté známosti. A víte, kdo byl oddávajícím na jejich svatbě? Seriálový strýček Mitchel (Jesse Tyler Ferguson). Na svatbě byli i další seriáloví kolegové, což jen dokazuje, že i po konci natáčení jsou si stále velmi blízcí. 

V Sarah byste seriálovou puberťačku možná nehledali

Ariel Winter (Alex Dunphy) 

V Alex Winter byste dnes již jen těžko hledali introvertní a plachou postavu ze seriálu. Herečka dospěla a stala se z ní krásná žena, která se nebojí na sociálních sítích ukázat své přednosti. Miluje módu, ráda experimentuje (třeba s barvou vlasů) a užívá si život plnými doušky. Jako herečka je velmi úspěšná, zahrála si v řadě filmů (Den naruby, Maják, The Last Movie Star), seriálech (Můj přítel Monk, Pohotovost, Sběratelé kostí) a propůjčila hlas hned několika animovaným postavám (veverka Roxie v Minnie’s Bow-Toons, Sofia v Sofie První, Gretchen v Phineas a Ferb).

Ariel je prostě taková ideální partie. Zajištěná, krásná a úspěšná. Co víc si přát. Nápadníci mají ovšem smůlu, herečka je přes roky ve vztahu, a jak to vypadá dle sdílených fotografií, je do přítele Luka stále až po uši zamilovaná.

Rodačka z Fairfaxu ve Virginii oslavila na konci ledna 25. narozeniny

Nolan Gould (Luke Dunphy)

Nolan Gould začínal jako herec v reklamách, a to už ve svých 3 letech. Postupně se propracoval až k účinkování ve filmech jako Ghoul, Space Buddies nebo Friends With Benefits, kde si zahrál vedle sexbomby Mily Kunis. Nolan třeba není tak úspěšný herec jako jeho seriáloví kolegové, má však určitě oproti nic v jedné věci navrch. Je totiž extrémně chytrý, jeho IQ dosahuje hodnoty 150, ve škole přeskočil hned několik tříd a již ve 13 letech toužil navštěvovat online přednášky na vysoké škole.

V minulosti se několikrát spekulovalo o vztahu s jeho seriálovou sestrou Ariel Winter. Nolan však tyto spekulace ukončil se slovy, že Ariel je jeho dobrá kamarádka a nechtěl by jejich vztah ohrozit. Z malého roztomilého Luka dospěl v pohledného muže milujícího sport a zdravý životní styl. A co se týče žen, má jistě z čeho vybírat. Nejedna slečna z jeho fanouškovské základny na Instagramu čítající přes 1,5 milionu sledujících by se ráda stala jeho přítelkyní. 

Dnes 24letý Nolan má o dva roky staršího bratra Aidana, který se také od dětství věnuje herectví

Rico Rodriguez (Manny Delgado)

Rico Rodriguez původně neplánoval hereckou dráhu, přivedla ho k ní jeho sestra, herečka Raini Rodriguez. I když je mu teprve 24 let, má za sebou už pěknou řádku rolí. Postava Mannyho Delgada pro něho byla zatím stěžejní, ale to se ještě vše může změnit. Objevil se třeba v seriálu Pohotovost, Plastická chirurgie s.r.o., Jmenuji se Earl nebo ve filmu Den naruby. Namluvil ale také několik postav a dokonce napsal knihu Reel Life Lessons… So Far , která vyšla v roce 2012 a vypráví v ní o tom, jaké to je mít Sofii Vergaru za televizní mámu a dospívat v záři reflektorů. Za svou roli v Takové moderní rodince dostal hned řadu ocenění, uvidíme tedy, zda v budoucnu na jeho seznamu přibydou ještě další ceny. Našlápnuto rozhodně má.

Z obtloustlého rozmazleného chlapečka vyrostl Rico v úspěšného mladého muže

Super drbna tehdy a dnes: Jak žijí hvězdy příběhů zlaté mládeže a jak vypadá titulní hrdinka, kterou jsme v seriálu jen slyšeli

Denisa Grofová / 13. 03. 2023

Život ve světě plném bizarních superschopností: Seriál Neobyčejná vás pobaví neotřelou zápletkou

Iva Růžičková / 17. 03. 2023

Zdroje: instagram.com, twitter.com, people.com, novinky.cz, thethings.com, serialzone.cz, wikipedia.org, super.cz, csfd.cz, abcnews.go.com
Zdroj fotografií: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM