Totally Wired /
Celý playlist
Kultura

Sbohem, pohádky: Zkraťte si čekání na nové série Stranger Things a Wednesday skvělými strašidelnými seriály

Andrea Machajdíková
26. 12. 2022

Na Vánoce jsou televize plné pohádek, až se z toho může milovníkům jiného stylu kinematografie dělat mdlo. Pokud máte rádi, když si u seriálu občas musíte zakrýt oko cípem deky a srdce se vám rozbuší mnohem rychleji, jistě využijete následující tipy na seriály. Jsou pro vás jako stvořené!

Snad ani samotní tvůrci netušili, že seriál o partě dětí bojujících s nadpřirozenými netvory se po první sérii promění v celosvětový fenomén. Neexistuje snad nikdo, kdo by neznal Stranger Things a nemiloval alespoň jednoho z hrdinů. Jasným signálem, že se diváci zkrátka rádi bojí, je i neuvěřitelná sledovanost seriálu Wednesday, který byl během pár dnů katapultován mezi nejúspěšnější netflixovské počiny vůbec. A jestli už máte obojí zhlédnuté a odpočítáváte dlouhé měsíce do dalších sérii, tady jsou tipy na podobné seriály, které vám čekání alespoň trochu zkrátí.

Temnotou posedlá dívka ovládla miliony lidí: První série Wednesday trhá rekordy. Kdy se dočkáme pokračování?

Kristýna Ševčíková / 12. 12. 2022

The Haunting – Dům na kopci (The Haunting of Hill House)

Rodina Crainových se nastěhuje do domu zvaného Hill House. Mají s ním jasné plány. Chtějí ho kompletně zrekonstruovat, prodat a za vydělané peníze si postavit dům podle jejich snů. Jenže všechno se zvrtne. Když se o 26 let později vracejí zpět do domu, kde se tehdy stala nezapomenutelná tragédie, vědí, že se budou muset postavit čelem zlu, které jim tehdy zničilo životy. Až děsivou minisérii s prvky gotického hororu dokoukáte, pravděpodobně jako správný „hororožrout” budete chtít pokračovat. A bude vám k tomu stačit jen jedno zmáčknutí tlačítka. Na Netflixu totiž najdete také volné pokračování s názvem The Haunting – Záhadné sídlo Bly, které volně navazuje na příběh rodiny Crainových.

American Horror Story

Co takhle hororový maratón celou zimu? Podívejte se na kultovní American Horror Story (AHS), která má už jedenáct sérií. Každá z nich se odehrává jinde, s jinými postavami, jen herci se často opakují. Právě díky AHS se proslavil Evan Peters, kterého jste naposledy mohli sledovat při dokonalém ztvárnění masového vraha Dahmera. Ale zpět k samotné American Horror Story: S přibývajícími řadami pochopitelně lehce klesá původně vysoko nastavená laťka. Ale prvních pět sérii je opravdu geniálních! Posuďte sami, najdete je na Disney+. 

Penny Dreadful

Ponořte se do temných ulic upršeného Londýna v 19. století! Příběhy, ve kterých oživnou bájné postavy jako Frankenstein, Dorian Gray nebo hrdinové z legendárního příběhu o Draculovi, vás donutí pouštět jednu epizodu za druhou! Skvělé herecké výkony Evy Green, Joshe Hartnetta a Timothyho Daltona váš zážitek ještě umocní! Na HBO Max vás čekají tři série, tedy celkem sedmadvacet dílů.

The Walking Dead (Živí mrtví)

Jedenáct sérií a celkem sto sedmdesát sedm epizod. Pokud jste ještě neviděli tenhle seriál o světu po konci světa, rozhodně máte co napravovat. Všude běhají děsivé a hlavně hladové zombie, skupinka přeživších se snaží udržet naživu a vybudovat mezi ruinami nový svět. Hlavní motiv se zdá jako klasické klišé postapokalyptických filmů se zombíky, ale tenhle seriál má rozhodně něco navíc. Zkuste a uvidíte! V nabídce jej mají HBO Max a Disney+. 

Jen pro otrlé: Po zhlédnutí hororu Barbar si návštěvu sklepa raději rozmyslíte

Iva Růžičková / 18. 11. 2022

Seriál o kanibalu Dahmerovi fascinuje svět: Tvůrci mají na kontě mnohem více děsuplných projektů

Iva Růžičková / 05. 10. 2022

Úvodní foto: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM