Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Temnotou posedlá dívka ovládla miliony lidí: První série Wednesday trhá rekordy. Kdy se dočkáme pokračování?

Kristýna Ševčíková
12. 12. 2022

Nejnovější počin Netflixu Wednesday slaví neuvěřitelný úspěch. Příběh dcery slavné Addamsovy rodiny pohltil miliony lidí po celém světě. První série seriálu, který stvořil bravurní Tim Burton, měl přitom premiéru nedávno, koncem listopadu. Už teď se mluví o navazující druhé sérii.

Teprve 20letá Jenna Ortega je nejnovější herečkou, která oblékla černobílý oděv Wednesday Addams. Gotická, smrtí posedlá dospívající dívka a její děsivá, milující rodina jsou zpět v centru pozornosti. Wednesday je momentálně nejsledovanějším anglicky mluveným televizním seriálem na streamovací platformě Netflix. A taneční scéna „Goo Goo Muck“ dobývá TikTok a další sociální sítě. Pořad má navíc velmi dobře našlápnuto stát se také nejsledovanějším anglicky mluveným televizním seriálem, jaký kdy na platformě byl. Jen dva týdny po vydání se seriál stal po Stranger Things a Dahmerovi (tedy seriálu Monster: The Jeffrey Dahmer Story) třetím nejoblíbenějším pořadem Netflixu. Podle platformy ho sledovalo téměř 115 miliónů domácností a čísla pravděpodobně ještě raketově porostou. Finále první řady skončilo v mnoha ohledech uspokojivě, přestože nás čekaly šokující momenty. Odpovědi na záhady, do kterých je celá sezóna zahalená, jsme dostali, ale zbývá také spousta nezodpovězených otázek.

Tvůrci série zatím v rozhovorech potvrzují, že se Wednesday vrátí v druhé sérii. Podle nich je ve světě Addamsových daleko více věcí, které je třeba prozkoumat. Například se více podívat i na ostatní členy rodiny, ale zároveň zachovat také hlavní dějovou linku, která se týká zejména Wednesday. Netflix stále ještě oficiálně nepotvrdil, zda druhá sezóna bude, už teď ale můžeme odhadnout její případné uvedení. Natáčení seriálu Tima Burtona začalo v září loňského roku a skončilo v březnu tohoto roku, takže je určitě nepravděpodobné, že by druhá série byla uvedena dříve než na začátku roku 2024. Samotná hlavní herečka seriálu Jenna Ortega se navíc nechala slyšet, že by chtěla, aby Wednesday byla v potencionální druhé sérii více temnější. Představuje si, že bude pokračovat spíše jako antihrdina. 

Nezbývá než doufat, že se druhé série dočkáme co nejdřív.

Třetí díl nevznikl z dojemného důvodu, Festera byste nepoznali a Morticia je pořád kost: Addams Family po 30 letech

Kristýna Ševčíková / 25. 11. 2022

Děsivá podívaná s prvky komedie: Nový seriál Wednesday se bude točit kolem osudů kultovní rodiny Addamsových, matku si zahraje Catherine Zeta-Jones

Kristýna Ševčíková / 23. 11. 2022

Seriál o kanibalu Dahmerovi fascinuje svět: Tvůrci mají na kontě mnohem více děsuplných projektů

Iva Růžičková / 05. 10. 2022

Zdroj fotografií: Netflix 

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM