Odpoledne na Expres FM /
Celý playlist
Kultura

Ashton Kutcher slaví 45: Ze zloděje se přes studium biochemie vypracoval na hollywoodskou hvězdu

Avatar photo Michaela Dočkalová
07. 02. 2023

Ashton Kutcher slaví 45. narozeniny. Proslavil se nejenom jako herec, ale i jako manžel slavných hereček Demi Moore a Mily Kunis. Do srdcí českých diváků se zapsal především hlavní rolí v komedii Hele vole, kde mám káru nebo jako Walden Schmidt ze seriálu Dva a půl chlapa.

Jeho nevinný kukuč ale mate, ve skutečnosti má za sebou už několik skandálů.

Sting, The Weeknd, Katy Perry: Jak slavní hudebníci přišli ke svým přezdívkám?

Pavel Kučera / 04. 02. 2023

Trpěl kvůli svému dvojčeti

Christopher Aston Kutcher se narodil jako jedno z dvojčat 7. února 1978 v Iowě do konzervativní římskokatolické rodiny. Jeho bratr Michael ale neměl lehké dětství. Provázely ho problémy se srdcem, kvůli nimž mu v pozdějších letech muselo být transplantováno srdce. Ještě k tomu prodělal dětskou mozkovou obrnu. Ashton tím velmi trpěl a i z tohoto důvodu na své dětství a dospívání nevzpomíná příliš rád. A co víc, když bylo dvojčatům šestnáct, jejich rodiče se rozvedli.

Ashton vůbec nemusel být hercem. Původně si zvolil obor Biomedicínské inženýrství, který studoval na univerzitě v Iowě. Chtěl totiž Michaelovi pomoci. Studium nedokončil, o obor se ale stále zajímá a investoval peníze do biotechnologických firem, které se snaží usnadnit život pacientům s amyotrofickou laterální sklerózou a Parkinsonovou chorobou. 

Michael a Ashton Kutcherovi

Komedie střídají dramata

Svou kariéru rozjížděl jako úspěšný model. Právě díky modelingu si ho všimli i někteří filmoví a seriáloví tvůrci. Hereckou kariéru započal v roce 1998, kdy mu bylo dvacet let. Získal roli v populárním seriálu Zlatá sedmdesátá, který se vysílal dlouhých osm sezón. Svůj filmový debut si odbyl ve snímku Brzy to přijde z roku 1999. Čeští fanoušci si ho ovšem zamilovali až o rok později jako Jesseho Montgomeryho v nesmrtelné komedii Hele vole, kde mám káru?. Od té doby se mu nabídky na natáčení jenom hrnuly. Vážnou roli dostal v mysteriózním thrilleru Osudový dotek, kde si zahrál fyzika Evana Treborna, který se vydává zpátky do minulosti, aby napravil své chyby. Ve snímku Něco jako láska se vrátil zpátky ke komedii a v roce 2006 zazářil společně s Kevinem Kostnerem v akčním dramatu Záchranáři, kvůli němuž absolvoval intenzivní fyzický trénink. Romantická komedie Mejdan v Las Vegas mu umožnila zahrát si s Cameron Diaz a vyzkoušet si, jaké to je oženit se po noci plné alkoholu s neznámou ženou. V roce 2011 nahradil Charlieho Sheena v sitcomu Dva a půl chlapa a o dva roky později se převtělil do Steva Jobse, zakladatele firmy Apple.

Hereckých úspěchů, jak je vidno, má za sebou celou řadu. Přesto je Ashton Kutcher mnohem víc než herec. Své podnikatelské nadání prokázal už při studiích na univerzitě. Při jedné z letních brigád pracoval v závodu národní potravinářské společnosti General Mills, aby si vydělal na školné. Kromě toho investoval do italské restaurace Dolce a japonské restaurace Geisha House. A taktéž byl rok asistentem trenéra prvního fotbalového týmu na Harvard Westlake School v Los Angeles. 

Podváděl jednu z nejvíc sexy žen devadesátek

O svůj první životní přešlap se Ashton Kutcher postaral už na střední škole, kdy byl odsouzen za vloupání třetího stupně. Sice si záhy uvědomil, co provedl a veřejně prospěšné práce vykonal bez odmluvy a s největší pokorou, ale nebylo mu to nic platné. Přišel o šanci na vysokoškolské stipendium. Spolužáci se mu vysmívali a opustila ho i tehdejší přítelkyně. V roce 2005 si vzal za manželku Demi Moore. Věkový rozdíl patnácti let pro ně nehrál žádnou roli, pro jejich přátele a kolegy to ale bylo téma číslo jedna. Nikdo nevěřil, že by spolu mohli vydržet. Po šesti letech od svatby se herec postaral o skandál nevídaných rozměrů. Někteří jejich společní známí se údajně nechali slyšet, že Ashton svou manželku podvedl. A ne jednou. Podváděl ji prý prakticky neustále. Demi mu nikdy neodpustila. V roce 2013 se oficiálně rozvedli. Už rok před rozvodem začal randit s herečkou Milou Kunis. V roce 2014 na svět přivítali dceru Wyatt Isabelle a v roce 2015 se vzali. V následujícím roce se jim narodil syn Dimitri Portwood.

Ashton a Demi v roce 2010

Kniha, která ho vytočila doběla

Když v roce 2019 vydala jeho bývalá žena Demi Moore vzpomínkovou knihu Inside Out, svěřila se veřejnosti s tím, co po léta tajila. Vzpomíná na znásilnění, kterým si prošla v patnácti letech, i na matku alkoholičku. Neopomněla však ani na svůj život s Ashtonem. Pustila se do detailního rozboru jejich vztahu a prozradila, že vyhověla přání svého exmanžela a absolvovala s ním sex ve třech, zároveň se přiznala k potratu. Ashtona kniha podle všeho pořádně dopálila, přestože o jejím vydání věděl předem. Nejspíš ale netušil, co všechno se Demi chystá do knihy napsat. Chtěl bývalce vzkázat něco opravdu ošklivého, ale pak si vzpomněl na to, jak krásnou ženu a děti má, a rozhodl se nechat minulost spát. 

S Milou Kunis se Ashton setkal už v seriálu Zlatá sedmdesátá, ale romantický vztah navázali až před deseti lety

Hvězda Striptýzu Demi Moore slaví 60: Kolik plastik a mužů vystřídala?

Michaela Dočkalová / 11. 11. 2022

Kdo měl otce nájemného vraha a koho si George Lucas vyhlédl nejprve jako truhláře? Slavní a zajímavosti jejich života

Michal Plšek / 15. 09. 2022

Zdroj: csfd.cz, thefamouspeople.com, people.com 
Zdroj fotografií: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM