Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kalendář

Před 55 lety byl zavražděn další Kennedy, který se chtěl stát prezidentem

Avatar photo Radek Honc
05. 06. 2023

5. červen je 156. dnem letošního roku, do jehož konce zbývá 209 dní. Svátek slaví Dobroslav, Marcia a Pravoslav.

Kdo dnes má narozeniny? A co se stalo (nejen) v hudebním světě?   

Blackout v Praze: Častějším využíváním zelené energetiky podle experta hrozí vyšší riziko

Pavlína Kosová / 03. 06. 2023

Narodili se

Radko Gudas, hokejista (1990)

V dresu klubu Florida Panthers se právě snaží získat svůj první Stanley Cup v zámořské NHL. Mimochodem právě proti svému současnému týmu odehrál svůj první zápas v NHL, bylo to v dresu Tampa Bay Lightning.

Pete Wenz, americký muzikant (1979)

Kromě hraní na baskytaru v kapele Fall Out Boy, pro ni píše veškeré texty. 18. října si je můžete poslechnout na pražském koncertu.

Márdi, český hudebník (1974)

Zpěvák, kytarista a textař, vlastním jménem Michal Mareda, je frontmanem pardubické skupiny Vypsaná fixa. Krom toho je členem revivalu Vypsané fixy Ýmo Mihai a taky projektů pro děti Kašpárek v rohlíku a Mixle v piksle.

Mark Wahlberg, americký herec (1971)

Jeho bratr Donnie byl součástí boybandu New Kids On The Block. Mark měl v průběhu devadesátých let skupinu Marky Mark & The Funky Bunch a následně byl součástí úspěšného projektu Prince Ital Joe & Marky Mark. 

Nicko McBrain, anglický bubeník (1959)

Od roku 1982 bubnuje v legendární britské heavymetalové kapele Iron Maiden. Nejinak tomu bylo i minulý týden na dvou vyprodaných koncertech v pražské O2 Areně. 

STALO SE

2019

Magazín Forbes vyhlásil zpěvačku Rihannu za nejbohatší ženskou umělkyni. S majetkem kolem 600 mil. USD za sebou nechala Madonnu a Celine Dion, ale i Beyoncé.

Největší boháči mezi hudebníky: Rihanna nejmladší miliardářkou, Jay-Z se z prodejce drog stal nejbohatším rapperem

Denisa Grofová / 03. 02. 2023

2016

Poslední den německého festivalu Rock am Ring byl předčasně ukončen poté, co blesk zranil přibližně 80 návštěvníků vyprodaného festivalu. Mezi headlinery byly kapely Black Sabbath, Red Hot Chili Peppers a Foals.

1968

Senátor Robert Kennedy byl smrtelně zraněn při svém projevu po vítězné nominaci Demokratické strany na příštího prezidenta USA. A to necelých pět let po atentátu na jeho bratra, 35. prezidenta USA, JFK. Událost přiměla Davida Crosbyho napsat slavnou píseň Long Time Go. A The Rolling Stones se v singlu Sympathy For Devil zase ptají „Who kill the Kennedys?“

Prokletí rodu Kennedyů: Buď nepřirozená smrt, nebo dlouhověkost. Kdo zemřel následkem atentátu či drog a kdo dostal infarkt ve fitku

Martina Hoblová / 22. 11. 2022

1964

David Jones & King Bees vydali svůj debutový singl I Can’t Help Thinking About Me. Kapela se vzápětí rozpadla, ale jejich zpěvák započal velmi úspěšnou sólovou kariéru pod jménem David Bowie.

1959

Robert Zimmerman odmaturoval na Hibbing High School v Minnesotě. Poté po pár měsících ukončil studium na vysoké škole, odstěhoval se do New Yorku a započal dráhu folkového zpěváka pod novým jménem: Bob Dylan.

Akční hrdinka Angelina Jolie vede krutý boj i v reálném životě: Bradu Pittovi nic nedaruje

Michaela Dočkalová / 04. 06. 2023

Expres Top: Romy odložila kytaru, od The xx si dává pauzu a chrlí taneční hity

Václav Mašinda / 04. 06. 2023

Zdroje: Wikipedia, onthisday.com, thisdayinmusic.com
Úvodní foto: archiv Shutterstock

 

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM