Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Zestárla, ale krásu rozhodně neztratila: Co se stalo s hvězdami oblíbeného seriálu Gilmorova děvčata 

Denisa Grofová
24. 04. 2023

Oblíbený americký seriál Gilmorova děvčata byl premiérově vysílán v letech 2000-2007. V sedmi řadách mohli diváci sledovat osud svobodné matky Lorelai a její dcery Rory. Seriál i jeho jednotlivé postavy si získaly obrovskou diváckou oblibu. Není se proto čemu divit, že Gilmorova děvčata můžeme na obrazovkách potkávat v reprízách dodnes.

V roce 2016 se skoro všichni oblíbenci vrátili na obrazovky v pokračování s názvem Gilmorova děvčata: Rok v životě vysílaného streamovací službou Netflix. Ve 4 dílech tu došlo k zodpovězení snad všech otázek, které si diváci po posledním díle v roce 2007 mohli klást. Bylo to tedy takové pěkné a slušné zakončení.

Pojďte se dnes s námi podívat na osudy hlavních postav a na to, co všechno je v životě za těch 16 let potkalo. Možná budete i překvapeni.

Super drbna tehdy a dnes: Jak žijí hvězdy příběhů zlaté mládeže a jak vypadá titulní hrdinka, kterou jsme v seriálu jen slyšeli

Denisa Grofová / 13. 03. 2023

Lauren Graham (Lorelai Gilmor)

Ve chvíli, kdy Lauren Graham získala hlavní roli v Gilmorových děvčatech, měla za sebou úspěšné seriálové projekty My z přístavu a Conrad Bloom. Postava Lorelai Gilmor ji přinesla několik nominací na prestižní ocenění včetně Zlatého glóbu. Konec Gilmorek však pro ni rozhodně neznamenal, že by upadla v zapomnění a stala se herečkou jedné role. Seriálových rolí na za sebou řadu, známá je třeba z rodinného seriálu Familie.

Lauren je však úspěšná i jako producentka, dabérka a spisovatelka. Její kniha Jednoho dne, možná… se dokonce dostala do žebříčku bestsellerů magazínu The New York Times. V minulosti randila s úspěšným kolegou Matthew Perrym (neboli Chandlerem z Přátel), ale štěstí našla v náruči kolegy ze seriálu Familie, Petera Krause. Idylka však loni skončila, když pár po 10 letech oznámil rozchod. Od té doby je Lauren podle médií sama.

Pokud bychom měli soudit jen podle Laurenina vzhledu, dlouho sama nezůstane

Alexis Bledel (Rory Gilmor)

Rory Gilmor, chytrá a ambiciózní teenagerka, byla první velkou hereckou rolí Alexis Bledel, která se předtím věnovala spíše modelingové branži. Role Rory ji ale přinesla to, co po čem každá herečka touží – slávu, peníze a spoustu dalších hereckých příležitostí. Zahrála si ve filmu Tajemství nesmrtelných, Konspirátor a Sesterstvo putovních kalhot 1 a 2. Také se objevila ve filmu Sin City – město hříchu, Absolventka a Pan Dokonalý. Za roli Ofglen v seriálu Příběh služebnice získala v roce 2017 zatím svou jedinou Emmy.

Jak je vidět, pracovně se jí daří víc než dost, což se ale nedá momentálně říct o soukromém životě. Minulý rok oznámila, že se osmi letech rozvádí s manželem, taktéž hercem, Vincentem Kartheiserem, se kterým má dnes osmiletého syna. Alexis, která jakoby zastavila čas, určitě ale dlouho nezůstane sama.

Kromě Gilmorových děvčat se herečka objevila i v dalším seriálovém hitu, Příběhu služebnice

Melissa McCarthy (Sookie St. James)

Pokud můžeme o někom z obsazení říct, že mu role v seriálu Gilmorova děvčata pomohla nastartovat kariéru, je to rozhodně Melissa McCarthy. Ne, že by se herectví nevěnovala již předtím, ale teprve role kuchařky Sookie jí otevřela pomyslné dveře do světa showbussinesu. Melissa je velmi úspěšná a stále obsazovaná herečka. Výčet filmů, které jsou i u nás divácky známé a oblíbené, by byl celkem dlouhý, a tak jich zmíníme jen pár: Charlieho andílci, Čtyřicítka na krku, Pařba na třetí, Tammy a Šéfka. Co se týče seriálů, nebyla Sookie také jedinou rolí, která by jí přinesla úspěch. Za hlavní roli v sitcomu Mike a Molly dokonce získala cenu Emmy. Na poličce má však i Emmy za show Saturday Night Live.

Melissa je již řadu let šťastně provdaná a má dvě dcery, které si dokonce zahrály ve filmu Šéfka po boku své matky a jedna z nich navíc ztvárnila roli hereččina mladšího já. Melissa se velmi angažuje v různých projektech a kampaních s celosvětovým dosahem. Známá je třeba její podpora kampaně 40×40 z roku 2021, za níž stojí Meghan Markle.

Melisse seriál Gilmorova děvčata obrátil život vzhůru nohama

Keiko Agena (Lane Kim)

Keiko jsme v seriálu mohli vídat jako poblázněnou nejlepší kamarádku Rory a vášnivou hudebnici neustále bojující se svou přísnou matkou. Zajímavý a vtipný je fakt, že Keiko bylo 27 let, když s natáčením začínala. Její postavě přitom bylo teprve 16. Japonsko-americká rodačka z Honolulu se herectví věnuje od útlého dětství. Než se jí naskytla příležitost v Gilmorových děvčatech, epizodně se objevila v oblíbených seriálech Odpadlík, Pohotovost nebo Beverly Hills 90210.

Co se týče doby po seriálu, herectví se věnuje dodnes, zahrála si třeba v Transformers 3 a řadě seriálů. Vždy se však jednalo spíše o epizodní záležitosti a hlavní role se jí zatím vyhýbají. Keiko se v roce 2005 provdala za japonského hudebníka Shina Kawasakiho. Jejich obřad byl opravdu nevšední, své Ano si řekli v helikoptéře nad Las Vegas.

Japonské geny mohou za to, že letos padesátiletá Keiko vypadá pořád jako studentka

Yanic Truesdale (Michel Gerard)

Na vtipného recepčního v hotelu, který patřil Lorelai, nejde zapomenout. Yanic Truesdale svou roli ztvárnil opravdu skvěle a diváci ho pro jeho humor milovali. Yanic se herectví věnuje již od 17 let. Seriály a filmy z kanadské produkce, ve kterých si zahrál, u nás nejsou příliš známé, i tak se ale musí nechat, že příležitostí objevit se na obrazovce dostal za svou kariéru požehnaně. 

Yanic vypadá i po těch letech stále stejně, možná mu jen přibylo pár vrásek. Bulvár zrovna neplní, z jeho instagramového profilu se však dá vyčíst, že je milovníkem cestování obklopený (nejen hereckými) přáteli, které rád veřejně podporuje při jejich práci a dokáže ocenit jejich úspěch. Nedávno mu zemřela maminka, která 14 let statečně bojovala s Parkinsovou chorobou. Yanic jí v jednom z příspěvků vyjádřil obrovskou lásku, úctu a respekt. Je vidět, že je to prostě muž se srdcem na správném místě.

Rodák z Montrealu na svých 53 let nevypadá

Scott Patterson (Luke Danes)

V seriálu ztvárnil roli majitele bistra a osudovou lásku starší z Gilmorek. Scott je mužem mnoha tváří a profesí. Vedle herectví se věnuje i hudbě, ale především je bývalým profesionálním baseballistou. Strávil sedm let jako nadhazovač v nižší profesionální lize. 

Pokud se ale zaměříme na jeho hereckou kariéru, můžeme říct, že právě role v Gilmorových děvčatech patří k jeho nejznámějším. Dále si zahrál v sérii oblíbených hororových filmů Saw nebo v sitcomu Mimoni v Americe. Epizodně se objevil třeba v Kriminálce Miami a komediálním seriálu Will a Grace. Herectví věnuje dodnes, i když je mu již 64 let, své kouzlo, kterým si získal srdce řady fanynek, rozhodně neztratil.

Herec má pořád své kouzlo pro zástupy fanynek, které se do něj zamilovaly právě v Gilmorových děvčatech

Hvězdy Melrose Place po 30 letech: Amanda v rukou policie, Kimberly a Allison prorazily v dalších seriálech a Billy založil sociální síť

Denisa Grofová / 05. 12. 2022

Chůva k pohledání po 30 letech: Fran vypadá skvěle a pere se s životem, z dětí jsou čtyřicátníci

Denisa Grofová / 17. 04. 2023

Zdroje: Profimedia, Wikipedia, Instagram, Twitter, csfd.cz, people.com, usdaily.com, insider.com
Zdroj fotografií: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM