Dopoledne na Expres FM /
Celý playlist
Kultura

Velký návrat svalnaté hvězdy: Nový dokument mapuje vzestupy a pády Arnolda Schwarzeneggera

Kristýna Ševčíková
07. 06. 2023

Kdo by neznal Arnolda Schwarzeneggera. Na platformu Netflix dnes míří třídílný dokument, který mapuje největší úspěchy a také neúspěchy této rakouské superstar. 

Nový dokumentární seriál zaměřený na ikonu Hollywoodu a bývalého guvernéra Kalifornie má jednoduchý název: Arnold. Uvidíme v něm osobní život i kariéru na poli kulturistiky, herectví a politiky. Ve třech epizodách nás čeká průlet Arnieho životem. Od dětství v Rakousku přes začátky v Hollywoodu a dobu, kdy byl guvernérem Kalifornie, až po dnešek. Každá z epizod bude mít 45 minut. Dílo režírovala Lesley Chilcott, která také působí jako výkonná producentka. 

Otevírá padací dveře své duše: Nový dokument Eda Sheerana nechává nahlédnout do zpěvákova soukromí

Kristýna Ševčíková / 03. 05. 2023

Lidé si budou pamatovat mé úspěchy a pády

Tuto větu pronáší slavný herec v upoutávce, která nás velmi dobře dokáže navnadit na celý dokumentární seriál. Trailer začíná záběry z Arnoldovy kulturistické a vzpěračské kariéry v 60. a 70. letech. Vidíme zde také záběry jeho ikonických rolí v čele s Terminátorem, nechybí vzpomínky na jeho guvernérskou kampaň. Kromě pracovních okamžiků nás dokument zavede také do jeho soukromého života, a to od vyrůstání na rakouském venkově až po jeho manželství a vztahy. Arnold v upoutávce naráží na svůj skandál, který vedl v roce 2011 k rozvodu s Mariou Shriver. „Bylo to velmi těžké pro mé manželství, pro mé vztahy s dětmi,“ říká hvězda akčních filmů a dodává: „Své rodině jsem způsobil dost bolesti. Budu s tím muset žít po zbytek života.“ Maria požádala o rozvod v červenci 2011 po 25 letech manželství. O dva měsíce dříve se Arnold Schwarzenegger veřejně přiznal, že zplodil dalšího syna Josepha s dlouholetou rodinnou hospodyní Mildred Baena. Rozvod páru byl dokončen v prosinci 2021. Arnold s Mariou mají i nadále korektní vztahy, i kvůli svým čtyřem dospělým dětem, Christine, Katherine, Christopherovi a Patrickovi. 

Poprvé v seriálu

Arnold Schwarzenegger, který sloužil jako guvernér Kalifornie v letech 2003 až 2011, nedávno prohlásil, že se vrátí k akčním filmům po čtyřleté přestávce. Herec se naposledy objevil v roce 2019 ve filmu Terminátor: Temný osud. Na filmovém plátně bychom ho měli vidět v novém snímku Breakout. Do seriálového světa vkročil herec už 25. května, kdy se na Netflixu objevil akční komediální seriál Fubar. Schwarzenegger a Monica Barbaro jako duo otec a dcera se dozvídají, že oba pracují pro CIA a musí spolupracovat. Jedná se tak o vůbec první seriálový projekt pětasedmdesátiletého herce. Zatím má jednu sérii, zda bude i další, ukáže až čas.

V dokumentu vystupuje velké množství respondentů, včetně někdejšího úhlavního rivala Sylvestera Stallona

Rozvody celebrit, které nikdo nečekal: Fanoušky překvapili Kevin Costner, Mel Gibson, Rocky i Terminátor

Michaela Dočkalová / 02. 06. 2023

Jak se z rakouského kulturisty největší akční hrdina (a guvernér) stal: Arnold Schwarzenegger zažil vzestupy i pády

Carlito Brigante / 14. 01. 2023

Zdroje: people.com, collider.com
Zdroj fotografií: Netflix 

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM