Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Popcorn & deka: Thor, který si nezadá s vyhořelým manažerem, Mr. Bean bojující se včelou i vlak do nekonečna

Petr Šilha
15. 07. 2022

Léto je v plném proudu, ale vy jste zrovna dostali zaracha. Sice vám je už přes pětadvacet let, ale jak řekla máma, když vás načapala, jak jíte její tajnou zásobu čokolády: „Můj dům, moje pravidla.“ Naštěstí neví o tom, že jste si za peníze z brigády koupili tablet z druhé ruky. Čím si zkrátíte dlouhou chvilku, než máma přijde k rozumu a pustí vás zase ven?


Banda (The Boys)

Hughie vede obyčejný život prodavače v obchodě s elektronikou. Když mu skončí směna, vyjde si se svou velkou láskou Robin. Jenže jeho milovaná je v nesprávnou chvíli na nesprávném místě a proběhne skrze ní superhrdina A-train (který má podobné schopnosti jako Flash z komiksových sérií DC). Milý Hughie tak v jednu chvíli kouká na svou lásku a v další jen na krvavý obláček v místech, kde předtím Robin stála. Záhy se přidává k Bandě, skupině obyčejných lidí, která si dala za úkol bojovat se superhrdiny. V tomhle světě to ovšem nejsou morální vzory, jak je známe z komiksů, ale zkorumpované, rozmazlené celebrity bez špetky empatie, ale s nadlidskými schopnostmi. Představte si Supermana jako psychopata a násilníka. Jakou šanci proti nim mají běžní smrtelníci z Bandy?

Kde? Amazon
Kdo? Karl Urban, Jack Quaid, Antony Star

Vlak nekonečna (Infinity Train)

Tulip je mladá dívka, co ráda programuje a strašně moc se těší, až v létě pojede na tábor zaměřený na tvorbu počítačových her. Jenže její rozvedení rodiče se špatně dohodou a Tulip nemá na tábor kdo odvézt. Dospívající slečna uteče proto z domova rozhodnutá, že na tábor nějak dojde sama. Je to ale 300 mil, takže když náhodou narazí na vlak, na jehož vagonu je napsaný název toho programovacího kempu, nadšeně skočí dovnitř. Tam zjistí, že to není obyčejný vlak: Každý vagon má uvnitř nějakou novou ztřeštěnou dimenzi. Samotná souprava má zdánlivě nekonečné množství vagonů a projíždí velmi nehostinnou krajinou. Kam zmizel svět lidí? Podaří se mladé Tulip vyluštit řadu hádanek, porazit zástupy bizarních monster a najít cestu ven z Vlaku nekonečna?

Kde? HBO MAX
Kdo? Ashley Johnson, Jeremy Cutchley, Owen Denis

Popcorn & deka: Pusťte si domů zdivočelé roboty, superhrdiny šmrncnuté heroinem či halucinogenní animák

Petr Šilha / 01. 07. 2022

Thor: Láska jako hrom (Thor: Love and Thunder)

Bůh blesků jednoho dne zjistí, že má válčení po krk a udělá to, co skoro všichni vyhořelí manažeři: Dá se na meditaci a hledání vnitřního míru. Jenže to se dělá špatně, když z ničeho nic narazíte na svou bývalou, která má najednou na povel vaše kladivo. A jako by to nestačilo, cestu vám zkříží týpek, který si dal zajímavé předsevzetí zabít všechny bohy. Najde Thor vnitřní mír, dávno ztracenou lásku nebo smrt z rukou Gorra, zabijáka bohů? Zjistíte v nové Marvelovce napsané a zrežírované Taikou Waititi (Králíček JoJo, Co děláme v temnotách)

Kde? Kino
Kdo? Chris Hemsworth, Natalie Portman, Christian Bale

Filmex: Na plátna kin se vrací Thor, pejskaře potěší nová česká komedie

Veronika Koloušková / 07. 07. 2022

Včela na mušce (Man vs Bee)

Rowan Aktinson, kterého všichni známe ze seriálu Mr. Bean, se vrací v potrhlé komedii, kdy se coby správce venkovského sídla snaží zlikvidovat včelu, ale nakonec zlikviduje celé panství. Bláznivá komedie je uvedena jako seriál, ovšem má devět dílů po deseti minutách, takže je to spíše celovečerní film.

Kde? Netflix
Kdo? Rowan Akinson

Eega

Pokud vás koncept souboje člověka a hmyzu zaujme, doporučujeme na podobné téma indický film Eega. Mladý muž se v něm zamiluje do dívky, kterou si ovšem vyhlédne také místní mafián. Ten mladého milence zavraždí. Jenže jak víme, v Indii funguje převtělování a tak se mladík znovu zrodí jako moucha, připraven pomstít svou smrt. Jakkoliv se to zdá absurdní, film obsahuje celkem nápadité scény pomsty malého hmyzu. Například když zmíněný mafián řídí auto, začne mu moucha narážet do oka a způsobí tím havárii. Podaří se převtělenému mladíkovi pomstít svojí smrt?

Kde? Netflix
Kdo? Sudeep, Nani, Samantha Ruth Prabhu

Popcorn & deka: Je libo seriál o gangsterech, vesmírný animák, nebo dáte přednost kultovním Sedmikráskám?

Petr Šilha / 24. 06. 2022

Popcorn & deka: Nasedněte do vesmírné lodi s mladým padouchem, teenagery se superschopnostmi a hodně zvláštní rodinou

Petr Šilha / 08. 07. 2022
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM