Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Popcorn & deka: Pusťte si domů zdivočelé roboty, superhrdiny šmrncnuté heroinem či halucinogenní animák

Petr Šilha
01. 07. 2022

Další týden je pryč. Někomu začínají prázdniny, někomu jen víkend prodloužený o dva červencové svátky. To je spousta času na sledování našich tipů. Je jen na vás, zda vyrazíte do kina, nebo zůstanete v pohodlí domova a vyberete si z nabídky streamovacích služeb.  

Umbrella Academy 

Vezměte skupinu dětí nadaných super schopnostmi a nechte extravagantního dobrodruha, aby jim dělal špatného otce, který své svěřence zneužívá pro vlastní ambice. V dospělosti z nich máte partičku tragických figurek, které se utápějí buď v depresi nebo alkoholu. Takoví Marvel Avengers, ale šmrncnutí heroinem. Nedokážou pomoci ani sami sobě, ale musí zachránit svět.

Netflix představuje již třetí řadu superhrdinského seriálu, ve kterém bude mimo jiné zajímavé sledovat, jak se scénáristi vyrovnají se změnou pohlaví hlavní hrdinky: Místo Ellen Page se poprvé herecky představí Elliot Page!

  • Kde? Netflix
  • Kdo? Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda, Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige

Popcorn & deka: Je libo seriál o gangsterech, vesmírný animák, nebo dáte přednost kultovním Sedmikráskám?

Petr Šilha / 24. 06. 2022

Westworld

Mohou mít stroje duši? Kde je hranice, ve které můžeme říci, že si nějaký robot uvědomuje sám sebe, podobně jako člověk? Touto otázkou se zabývalo již nemalé množství sci-fi příběhů od Isaaca Asimova přes Blade Runnera a Ex Machinu až po Westworld. Proč se tedy koukat zrovna na něj? Seriálový formát mu dává možnosti probrat tato témata více do hloubky a díky tomu se divákovi nabízí podívaná od prvních náznaků uvědomění si sebe sama až po plíživou revoluci vedenou stroji. Na HBO Max právě začali vysílat čtvrtou řadu a vy si ji nechcete nechat ujít, protože případ vývojáře z Googlu ukazuje, že to možná nakonec není až takové sci-fi, jak jsme si všichni mysleli. 

  • Kde? HBO Max 
  • Kdo? Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Jeffrey Wright, James Marsden, Ingrid Bolsø Berdal, Luke Hemsworth, Sidse Babett Knudsen, Ed Harris, Anthony Hopkins, Tessa Thompson, Gustaf Skarsgård

Elvis

Film o počátcích rock’n’ rollu, vřískajících fanynkách a divoké životní jízdě. Někdy se vezete na vlně k vrcholu, jindy se řítíte střemhlav dolů. Snímek Elivs představuje strhující životní příběh krále této hudby a odhalí více o vztahu s jeho manažerem, plukovníkem Tomem Parkerem. Jeho vedení Preslyeho kariéry je z dnešního hlediska považováno za naprosto neetické. Ale vybudování Elvisovy slávy je na druhou stranu velkou měrou i jeho zásluha.

  • Kde? Kino 
  • Kdo? Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge, Helen Thomson, Richard Roxburgh

Jen vraždy v budově (Only Murders in Building)

Máte rádi podcasty nebo dokumenty o skutečných zločinech? Pak jste na tom stejně jako tři hrdinové této kriminální komedie. Jednoho dne se však obětí záhadného vraha stane soused v jejich v newyorském činžovním bytě. Ústřední trojice se rozhodne případ na vlastní pěst vyřešit a natočit o tom společný podcast. Zábavný seriál o odhalování tajemství jednoho domu v New Yorku startuje tento týden již druhou sérií!

  • Kde? Disney+
  • Kdo? Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez, Aaron Dominguez, Amy Ryan, Cara Delevingne

Zneužitá Růženka a Karkulka, která propagovala panenství. Opravdu jde o původní význam pohádek?

Karin Šnýdrová / 29. 06. 2022

Diskopříběh, Amerika, Sladké mámení: Jak vznikly slavné české filmové písně

Pavel Kučera / 29. 06. 2022

Čas na dobrodružství (Adventure Time)

Animovaný seriál o dobrodružství chlapce a jeho mluvícího psa v postapokalyptické pohádkové zemi vás strhne svou originalitou a křiklavou barevností, vedle kterých je jakýkoliv halucinogení trip stejně zábavný jako dvanáctihodinová směna v call centru. Ovšem za potrhlými historkami plnými divoké imaginace se skrývají jednoduché příběhy o dobru a zlu, pravdě a lži, lásce a nenávisti a především pak o přátelství, o tom pocitu, že je pro vás někdo, na koho se můžete spolehnout. Zatímco děti se u seriálu baví trampotami srandovního lidu v cukrovém království, dospělí po zhlédnutí některých dílů leží v posteli a dlouho do noci přemýšlí nad smyslem života. U závěrečného dílu desáté série neuroní slzu jen kámen. A pokud jste seriál už náhodou viděli, víte, že vznikly čtyři nové krátké filmy? Zkuste si najít Adventure Time: Distant Lands. 

  • Kde? HBO Max 
  • Kdo? Jeremy Shada, John DiMaggio, Hynden Walch, Niki Yang, Tom Kenny, Olivia Olson, Pendleton Ward

Filmové tipy nabízí Filmex Veroniky Kolouškové

Další díly (267)

Úvodní foto: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM