Odpoledne na Expres FM /
Celý playlist
Kultura

Filmex: Na plátna kin se vrací Thor, pejskaře potěší nová česká komedie

Avatar photo Veronika Koloušková
07. 07. 2022

Na plátna kin se tento týden vrací vládce blesků, nejmocnější člen týmu marvelovských Avengers, který disponuje magickým kladivem, Thor. Režisér Robert Sedláček cílí na silnou českou cílovou skupinu, hlavními hrdiny jeho nového filmu jsou spolu s Berenikou Kohoutovou, Igorem Orozovičem a Štěpánem Benonim dvě border kolie.   

Další díly (263)

Thor: Láska jako hrom (Thor: Love and Thunder)

Čtvrté samostatné dobrodružství severského boha navazuje na film Thor: Ragnarok. Oba snímky má režijně pod palcem Novozélanďan Taika Waititi, který zaroveň jako herec ztvárňuje válečníka Korga. 

Thorův odpočinek přeruší galaktický zabiják Gorr, přezdívaný Řezník bohů, který má v plánu vyvraždit všechny bohy. Thor proto požádá Valkýru, Korga a svou ex-přítelkyni Jane Foster, která ovládá mocné kladivo stejně dobře jako on, aby mu pomohli odhalit Gorrovo tajemství a zastavili ho. V roli Thora opět uvidíme Chrise Hemswortha. Režisér tvrdí, že Thor v tomto filmu prochází krizí středního věku a ptá se, proč je hrdinou a zda jím být vůbec má. V silného a strašidelného vesmírného padoucha Gorra, který je schopný odolat Thorovým bleskum a létá ohromnou rychlostí, se proměnil Christian Bale, který se inspiroval upírem Nosferatu. V dalších rolích září Thessa Thompson, Natalie Portman nebo Russell Crowe. 

Řekni to psem

Do kin vstupuje také pejskařská romantická komedie režiséra Roberta Sedláčka. Hlavní hrdinkou příběhu je Dita v podání Bereniky Kohoutové. „Dita je holka, která docela dobře ví, co od života chce. Má to v hlavě srovnaný a věří, že se jí to splní. Než jí její kluk překvapí tím, že se s ní rozejde, a místo sebe a miminka, které si plánovala, jí nechá psa. Takže se jí život takhle poskládá a ona najednou neví, co se sebou, a taky co s tím psem, kterej je hodně zlobivej a divokej,“ říká představitelka Dity. Jak by také onen pejsek nebyl divoký, když je to border kolie! Dita navíc nikdy psa nechtěla a pejskařská komunita jí připadá trapná.  

Další díly (105)

Celý příběh začíná tím, že šlápne do psího exkrementu. Jestli to této smolařce přinese štěstí,  to už zjistíte sami. Roli sympatického souseda Petra, který má taky border kolii, ztvárnil Štěpán Benoni, Ditinu nejlepší kamarádku hraje Hana Vagnerová, expřítele Filipa představuje Igor Orozovič, poněkud excentrickou matku Dity si zahrála Veronika Žilková a v rolích vášnivé pejskařky a barového pianisty ve výslužbě se představí zábavné duo Táňa Medvecká a Jiří Lábus.

Úvodní foto: CinemArt / T. Tran

Druhý život hitů: Zpátky na vrchol díky Stranger Things, Dannyho parťákům nebo Hříšnému tanci

Pavel Kučera / 01. 07. 2022

Lenka Krobotová: Lady Macbeth by dnes mohla být schopná manažerka

Veronika Koloušková / 29. 06. 2022
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM