MidnightDrip /
Celý playlist
Kultura

Zkraťte si čekání na třetí sérii Bridgertonových: Nový seriál se věnuje královně Šarlotě, čeká nás i milostné drama

Kristýna Ševčíková
04. 05. 2023

Oblíbený seriál Bridgertonovi má nový prequel spin-off, tedy příběh postavy známé z původního seriálu zasazený před jeho děj. Série má název Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových a jak název napovídá, zaměřuje se na zmíněnou královnu, její vzestup ke slávě a touhu po lásce. Nová série je na streamovací platformě Netflix k vidění od 4. května.

Seriál Bridgertonovi měl premiéru na Netflixu na Štědrý den roku 2020. První řada dramatu trhala rekordy. Po další úspěšné sérii se netrpělivě čeká na třetí sezónu. Fanoušci si čekání mohou zkrátit právě sérií zaměřenou na královnu Šarlotu. Její osobnost z ní rychle udělala oblíbenkyni fanoušků, proto se tvůrci rozhodli věnovat jí samostatný příběh. Budeme mít tak možnost prozkoumat původ postavy, která je inspirovaná skutečnou historickou osobností.

Luxus, krása a popíjení: V reality show Jako ulití hvězdy jiných reality show marně hledají pravou lásku

Martina Hoblová / 19. 04. 2023

Pouze jedna sezóna

Nový seriál bude mít pouze jednu sezónu. Tvůrci už na začátku o celém seriálu Bridgertonovi prohlašovali, že neslouží jako dějepis, ale je vytvořený pro moderní publikum s moderními tématy a postavami. A ani v tomto případě to nebude jinak. Proto se rozhodli pro teorii, že královna Šarlota by v reálném životě mohla být prvním britským panovníkem smíšeného původu. Proto se ponoříme hlouběji tímto směrem a představíme si, jaká by mohla tato éra být, kdyby skutečně královna Šarlota měla černé kořeny. Tvůrci nastíní, jak by to případně mohlo ovlivnit její přijetí do britské vysoké společnosti a jak by se vypořádala s možnými nástrahami, aby se nakonec dostala na trůn. Série se nezaměří pouze na britské politikaření z 19. století, ale dotkne se i milostného života královny jako mladé nevěsty krále Jiřího III. Dočkat bychom se mohli také bližšího pohledu na lady Danbury a lady Bridgerton včetně počátku dlouhodobého přátelství s královnou. Tvůrci a dokonce i představitelé navíc slibují, že se zde objeví také více intimních scén, než jsme byli doteď zvyklí.

Diváci se opět dočkají zdobných kostýmů a dobových rekvizit

Spousta nových a pár starých tváří 

V roli královy Šarloty se objeví India Amarteifio. Dále uvidíme další novou tvář, tou je Corey Mylchreest, který ztvární mladého krále Jiřího III. Michelle Fairley, která je známá jako Lady Catelyn Stark v úspěšném seriálu HBO Hra o trůny, ztvární princeznu Augustu, královu matku. Arsema Thomas ztvární mladou lady Danbury, důvěrnici mladé královny Šarloty. Uvidíme také Connie Jenkins-Greig v opakující se roli mladé Violet Ledger, Mezi další herce patří například Cyril Nri jako Lord Danbury, Richard Cunningham jako Lord Bute, Tunji Kasim jako Adolphus a Rob Maloney jako královský doktor. Kromě toho se v seriálu objeví několik tváří z původního seriálu Bridgertonovi.

Seriálový Harry Potter oficiálně potvrzen: Návrat do kouzelnického světa budí u fanoušků rozpaky

Kristýna Ševčíková / 19. 04. 2023

Druhá sezóna Rodu draka bude nadupanější: Čekejte více draků a další postavy rodiny Targaryenů

Kristýna Ševčíková / 25. 04. 2023

Zdroj fotografií: Liam Daniel / Netflix 

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM