Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Seriálový Harry Potter oficiálně potvrzen: Návrat do kouzelnického světa budí u fanoušků rozpaky

Kristýna Ševčíková
19. 04. 2023

Přichází nová generace kouzelníků! Společnost Warner Bros. Discovery oznámila, že se oficiálně připravuje seriál Harry Potter, který bude na motivy slavných knih. Dočkáme se ale kompletně nového obsazení. Fanoušci jsou zvědaví, ale zároveň se obávají, že nová adaptace slavného fenoménu bude krok špatným směrem.

Kouzelnický svět se rozšíří o nadcházející televizní seriál na nové streamovací službě. Tato zpráva byla oznámena během tiskové akce v Los Angeles, kde bylo také potvrzeno, že jméno HBO Max se v květnu změní pouze na Max. Tedy v USA, u nás v Evropě to bude až začátkem roku 2024. 

Americký optimista, britský skokan nebo jamajský bob: Sportovní snímky které vás trochu dojmou a hodně pobaví

Carlito Brigante / 08. 04. 2023

Co můžeme očekávat?

Tato televizní seriálová adaptace bude sledovat události všech knih o Harrym Potterovi od J. K. Rowling. Spisovatelka která bude zároveň i výkonnou producentkou. Podle dostupných informací by se každá série měla zabývat jednou celou knihou ze sedmi. Show by měla dokonce trvat deset let. Tvůrci chtějí dát fanouškům veškeré detaily a příběhy, které se ve filmech nevyskytovaly, protože na ně nebyl dostatečný prostor. Oficiální prohlášení k celé sérii zní takto: „Série se bude vytvářet se stejnou láskou, řemeslem a péčí, kterou je tato globální frančíza známá. Každá sezóna bude podle původní knižní předlohy a přinese tak neuvěřitelné dobrodružství novému publiku po celém světě. Původní, klasické a oblíbené filmy samozřejmě zůstanou jádrem celého univerza.“ Seriál by měl na streamovací platformu dorazit mezi rokem 2025 a 2026.

Venku je už také krátká upoutávka. Trailer jednoduše odhaluje logo show, které je úplně stejné jako u filmů. Obsahuje také stejnou hudbu složenou Johnem Williamsem.

Jaké bude obsazení?

Zatím nebylo oznámeno žádné obsazení ani casting pro první sérii. Tvůrci fanoušky utvrzují, že série bude mít úplně nové obsazení. Nepředpokládá se, že by si nějakou svou roli zopakoval někdo z původní filmové ságy. Existuje ale šance, že by se v nějaké menší roli objevit mohli, ať už třeba jejich dospělého já nebo naopak jako rodiče své původní postavy. Spekuluje se například o účasti Toma Feltona jako Luciuse Malfoye. Nechme se tedy překvapit.

Rozpoluplné reakce

Ne všichni fanoušci jsou z plánů na seriál nadšení, podle nich se jedná o zjevné vydělávání peněz. Mimo to by mnozí z nich místo omílání známého raději viděli například další kousek kouzelnického světa, jako jsou třeba Pobertové alias James Potter, Sirius Black, Remus Lupin a Peter Pettigrew. Dalším důvodem k protestům jsou transfobní komentáře, které J. K. Rowling neustále přidává na svůj Twitter. Skutečnost, že se spisovatelka výrazně podílí na vývoji televizního seriálu jako kreativní konzultantka a výkonná producentka, je tak pro mnoho fanoušků problematická a od seriálu se distancují.

Na televizní seriál si budeme muset ještě pár let počkat, do té doby budeme Harryho Pottera, Hermionu Granger a Rona Weasleyho vídat v podání Daniela Radcliffa, Emmy Watson a Ruperta Grinta

Díky seriálovému hitu nejoblíbenější celebritou na světě: Pedro Pascal svou slávu využívá pro dobrou věc

Eliana Moravcová / 02. 04. 2023

Harry Potter prodal byt snů: Koupil ho v pouhých 19 letech, v domě jsou slavní sousedé a z měsíčních poplatků se vám zatočí hlava

Karin Šnýdrová / 18. 11. 2022

Zdroje: dexerto.com, usmagazine.com
Zdroj fotografií: Collection Christophel / © Warner Bros / 1492 Pictures

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM