Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Děsivá podívaná s prvky komedie: Nový seriál Wednesday se bude točit kolem osudů kultovní rodiny Addamsových, matku si zahraje Catherine Zeta-Jones

Kristýna Ševčíková
23. 11. 2022

Uznávaný režisér Tim Burton, který je známý svou prací na slavných fantasy-hororových hitech jako Beetlejuice a Mrtvá nevěsta, přináší další děsivou a strašidelnou podívanou. Jde o osmidílnou sérii založenou na postavách vytvořených karikaturistou Charlesem Addamsem.

Platforma Netflix vytvořila už dlouho očekávaný remake Addamsovy rodiny. Premiéra seriálu, který je zaměřený na dospívající dceru Wednesday Addams (Jenna Ortega), vychází symbolicky na středu 23. listopadu.

Králičí nora, koupel v kuličkách i království medúz: Kam v Praze vyrazit za zážitkem a dokonalou fotkou

Karin Šnýdrová / 19. 11. 2022

O čem seriál bude?

Série  je zaměřená na dospívání Wednesday Adams, která se pokusí ovládnout svoji temnou stranu osobnosti. Budeme sledovat její vývoj v době, kdy byla studentkou Nevermore Academy. Zároveň by podle oficiální synopse Netflixu měla zmařit vražedné řádění, které terorizovalo město, a vyřešit nadpřirozenou záhadu, která kdysi spojila dohromady její rodiče. To vše se bude točit na pozadí nových a zamotaných vztahů kolem ní a ve škole. Seriál by měl být jedinečným mixem fantasy, hororu a mysteriózní komediální podívané. První série má osm dílů.

Hvězdné obsazení

Titulní hrdinku hraje Jenna Ortega, která je známá z dalšího počinu Netflixu seriálu Ty (You). Objevila se také ve filmech The Babysitter: Killer Queen a Jennifer Garner’s Yes Day. Aby se připravila na svou roli, chodila na hodiny violoncella, šermu, lukostřelby, němčiny a dokonce se naučila i nový styl chůze. Do role byla obsazena v květnu 2021. Na svém Instagramu o tom fanoušky informovala tak, že zveřejnila fotku, na které drží scénář pilotního dílu.

Další hvězdou bude její matka, Morticia Addams, kterou ztvární Catherine Zeta-Jones. Ta o své postavě uvedla, že je to ikonická žena a nechce ji hrát jako halloweenskou karikaturu. Chtěla ukázat také to, že je matkou dvou dětí a je nesmírně zamilovaná do svého manžela Gomeze. Toho si zahraje portorický herec Luis Guzmán, známý z filmů Traffic – Nadvláda gangů nebo Kurz sebeovládání. Mladšího bratra Wednesday, Pugsleyho, ztvární Isaac Ordonez. 

Luis Guzmán, Catherine Zeta-Jones a Isaac Ordonez

Návrat známé tváře

V seriálu se dokonce v malé roli objeví také Christina Ricci, představitelka Wendesday ve filmovém zpracování Addamsovy rodiny z 90. let, které režíroval Barry Sonnenfeld. Kvůli jejímu tehdejšímu virtuóznímu výkonu v roli ďábelské dívky spustili fanoušci petici, kterou požadovali, aby byla obsazena do série Netflixu. I když podrobnosti o její roli zatím zůstávají pod pokličkou, údajně by měla ztvárnit zcela novou postavu.

Christina Ricci na premiéře série v Hollywood Legion Theater. Foto: Profimedia

Rod draka? Více akce nabízí i dokument o Jennifer Lopez

Iva Růžičková / 03. 10. 2022

Náctiletí vrazi: Co má vliv na to, že se z dítěte stane tyran, jak poznáme riziko a je takové chování nakažlivé?

Karin Šnýdrová / 15. 11. 2022

Zdroj fotografií: Netflix

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM