Dopoledne na Expres FM /
Celý playlist
Kultura

Popcorn & deka: Vyrazte do ulic Prahy v nejdražším filmu Netflixu nebo do baru čtyř zkažených kamarádů

Petr Šilha
22. 07. 2022

Vždycky když jste ve společnosti, baví se všichni o filmech a seriálech, které jste neviděli, a tak nemáte jak se přidat do konverzace. Co takhle svůj věčně aktivní život vyměnit pro jednou za trochu prokrastinace a zjistit, co skvělého teď streamovací služby nabízí? Příště v rozhovoru, který bude probírat novinky na Netflixu, zaručeně zaválíte!

Zvlášť, když se řeč stočí ke kultovnímu Perníkovému tátovi a jeho spin-offu Volejte Saulovi nebo v Praze natočené a hvězdně obsazené novince Netflixu. 

Opravdu znáte všechny klasické seriály? Ukažte v kvízu, zda si pamatujete, kam chodili Přátelé na kávu a kdo v South Parku pokaždé umře

Michal Plšek / 21. 07. 2022

Volejte Saulovi (Better Call Saul)

Jimmy McGill se jako mladý živil drobnými podvody, při kterých se řídil pravidlem „bohatým bral a sobě dával“. V určité fázi života se však rozhodl všeho nechat a po vzoru svého staršího bratra se stát právníkem. Jenže… není snadné nechat svou minulost za zády, když vaše okolí neustále očekává další podvod a úskok. A není nakonec snazší vyhrát nějaký ten případ, když v zákulisí zatáháte za pár nitek? Seriál vznikl jako spin-off prequel k veleúspěšnému Perníkovému tátovi (Breaking Bad). Fantasticky napsané nejednoznačné postavy a vynikající režie dělají z Volejte Saulovi jedno z nejlepších televizních dramat současnosti. Zrovna začala druhá půlka závěrečné, šesté série, ve které kromě Jimmyho životní cesty sledujeme i vzestup narkomafie v Novém Mexiku, se kterou se později potýkal Walter White v seriálu Perníkový táta.

Kde? Netflix
Kdo? Bob Odenkirk, Rea Seehorn, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito

Seriálový tip: Volejte Saulovi

Redakce / 08. 03. 2021

Perníkový táta (Breaking Bad)

Na IMDb 9,5 hvězdičky, na ČSFD 92 %. Je opravdu třeba pokračovat dál? Walter White je obyčejným středoškolským učitelem, trochu otloukánkem. Má postiženého syna, těhotnou ženu a – jak zjistí jednoho nehezkého dne – rakovinu. Protože svou rodinu nadevše miluje, rozhodne se před smrtí vařit a prodávat perník, aby svou své bližní zajistil. Příběh sleduje trnitou cestu zpočátku slušného člověka, který je nucen jednat s nejhoršími grázly a zločinci, což postupně vede i k jeho vlastní proměně. Uvěřitelný a dobře budovaný vývoj hlavních postav je jednou z nejlepších věcí na tomto projektu, který by neměl uniknout nikomu, kdo má rád kvalitní televizní zábavu.

Kde? Netflix
Kdo? Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gun

The Grey Man

Kdo chce tento týden vidět akční spektákl nabitý masivní akcí, nemusí prodávat ledvinu, aby měl peníze na lístek do kina a malý sáček popcornu. Netflix uvádí svůj dosud nejdražší film, ve kterém je psychopatický agent Chris „Kapitán Amerika“ Evans na stopě bývalému elitnímu zabijákovi CIA, který během své služby odkryl ošklivá tajemství slavné americké rozvědky a teď se stal pro „ty nahoře“ nepohodlným. Během této akční jízdy dojde k destrukci půlky Prahy, neboť právě v jejích kulisách se snímek natáčel. Film si užije každý, kdo má rád přestřelky a masivní výbuchy, nebo naopak nemá rád Prahu.

Kde? Netlix
Kdo? Ryan Gosling, Chris Evans, Billy Bob Thorton

It’s Always Sunny In Philadelphia

Charlie, Mac, Denis a jeho sestra Dee jsou čtyři kamarádi, kteří vlastní irskou hospodu ve Philadephii. Každý z nich je odporné, manipulativní a nedorostlé hovado s morálním kompasem komunistického udavače a jejich bar věčně zeje prázdnotou. Seriál sleduje kromě různě šílených pokusů o oživení návštěvnosti jejich krachujícího baru a také neustálé ztřeštěné trampoty, do kterých se všichni  čtyři dostávají ve snaze jeden druhého podvést. Do neutuchajícího dětinského klání namyšlených osobností se od druhé série přidává otec Denise a Dee, kterého hraje Danny DeVito. Sitcom běží už sedmnáct let a zatím, zdá se, nekončí. Máte tedy co dohánět.

Kde? Disney+
Kdo? Charlie Day, Glenn Howerton, Rob McElhenney, Danny DeVito

Klan Gucci (House Of Gucci)

Fantasticky obsazené drama o rodině, jejíž jméno se stalo synonymem pro drahou a luxusní módu. V nervydrásajícím snímku ovšem zjistíme, že v za vzestupem módní ikony se ukrývá příběh lásky, zrady, vraždy a pomsty. Film navíc odpovídá na otázky, které nás už celé roky trápily, jako: „Kolik krve bylo prolito, aby vznikla ta krásná kabelka, co si ji beru jen při zvláštních příležitostech?“ nebo „Jak by vlastně vypadal Jared Leto jako tlustý a plešatý slizoun?“

Kde? HBO MAX
Kdo? Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jeremy Irons, Jared Leto, Salma Hayek

Popcorn & deka: Thor, který si nezadá s vyhořelým manažerem, Mr. Bean bojující se včelou i vlak do nekonečna

Petr Šilha / 15. 07. 2022

Popcorn & deka: Je libo seriál o gangsterech, vesmírný animák, nebo dáte přednost kultovním Sedmikráskám?

Petr Šilha / 24. 06. 2022

Úvodní foto: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM