Ranní klub /
Celý playlist
Kultura

Filmex: Mírumilovný nájemný vrah a nešťastný fotbalista v cizí zemi přicházejí do českých kin

Avatar photo Veronika Koloušková
04. 08. 2022

Česká kina hlásí příjezd speciálního vlaku plného nájemných zabijáků v čele s Beruškou. Ze Skandinávie přichází fotbalové drama Tygři, které nabídne pohled pod pozlátko života fotbalové hvězdy.  

Další díly (266)

Bullet Train

Brad Pitt je brouček, přesněji Beruška. Coby nájemný zabiják dostal toto směšné krycí jméno v komediální akční jízdě Bullet Train režiséra filmu Deadpool 2 Davida Leitche. Berušky nosí štěstí, ale tenhle Beruška je smolař, který chce svou práci vykonávat mírumilovně, přitom kolem něj umírají lidé ostošest. Se zabíjením hodlá už praštit, přesto je vtažen zpátky do akce s úkolem vyzvednout kufřík v nejrychlejším vlaku světa na trase Tokio – Kjóto. Jenže tam se dostane do křížku se smrtícími protivníky, kterých je, zdá se, plný každý vagón. Jejich cíle jsou vzájemně propojené a zároveň protichůdné. Konec trati je pouze začátkem divoké a vzrušující barevné jízdy napříč moderním Japonskem. Vedle Brada Pitta, který 95 % kaskadérských kousků vyšvihl sám, se objeví Aaron Taylor-Johnson, Joey King, Michael Shannon nebo Sandra Bullock.

Muži v sukních: Nedávno se v ní objevil Brad Pitt, dávno před ním ji vynesli Jiří Korn či Sean Connery

Kristýna Ševčíková / 25. 07. 2022

Tygři (Tigers)

Švédsko-italsko-dánský film z prostředí současného fotbalu vypráví skutečný příběh Martina Bengtssona, jednoho z nejslibnějších fotbalových talentů, jaké kdy Švédsko vidělo. V šestnácti se mu splní jeho celoživotní sen, když ho koupí jeden z nejprestižnějších italských klubů, Inter Milan. Tento sen je však vykoupen velmi vysokou cenou, sestávající z obětí, tlaku a osamělosti. Martin neumí italsky, a tak nerozumí zášti druhých, je hračkou pánů v oblecích, začíná se propadat do temnoty a deprese a ptát se, zda žije život, po kterém tak toužil. Film natočil Ronnie Sandahl, který na velkém plátně debutoval jako scenárista jiného snímku ze sportovního prostředí – Borg/McEnroe. V hlavní roli září Eriik Enge.

Popcorn & deka: Vyrazte do ulic Prahy v nejdražším filmu Netflixu nebo do baru čtyř zkažených kamarádů

Petr Šilha / 22. 07. 2022

Seriálový tip: Medvědín

Redakce / 14. 01. 2021

Úvodní foto: Film Europe

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM