Dopoledne na Expres FM /
Celý playlist
Kultura

Co víme o druhé sérii hitu The Last Of Us: Natáčení začne na konci roku, přinese další nakažené a ještě více akce

Kristýna Ševčíková
11. 04. 2023

Konec první série The Last Of Us podle slavné herní adaptace je za námi. S hlavními protagonisty Joelem a Ellie jsme došli napříč USA až do cíle. Co nás bude čekat ve druhé sérii, která se začne natáčet už koncem tohoto roku?

Pozor, článek obsahuje spoilery! 

Vraždící hezoun počtvrté: Seriál Ty se přenesl přes oceán do Londýna

Iva Růžičková / 07. 04. 2023

Další postapokalyptické dobrodružství

První série obsahovala velké finále v podobě drsného Joela, který zmasakroval každého, aby zachránil Ellie od smrtící operace mozku u Světlonošů, kteří z její imunity proti nákaze chtěli vyrobit lék. Následně oba vidíme, jak odcházejí zpět do městečka, ve kterém žije Joelův bratr Tommy. Joel nakonec Ellie lže o tom, co se během její přípravy na operaci stalo, a dívka si není jistá, zda má svému ochránci dále věřit. Tak skončila poslední díl první sezóny. Nicméně už po odvysílání dvou epizod si HBO objednalo hned druhou řadu tohoto napínavého boje o přežití. Podle výkonného producenta Craiga Mazina trvalo natáčení první sezóny v Kanadě asi 200 dní a další měsíce patřily finálním úpravám a přidávání speciálních efektů, zejména tvorbě nakažených lidí houbou cordyceps. Celkem tedy od natočení první scény do vysílání první epizody uplynulo 18 měsíců. Druhou sérii by tak podle propočtů mohli diváci spatřit na konci roku 2024 nebo na začátku roku 2025. O ději zatím moc informací není.

Pět let poté

Budeme-li vycházet ze druhé hry The Last Of Us, měli bychom se přesunout pět let do budoucnosti. Ústřední dvojice žije v Jacksonu ve Wyomingu, kde Joel a jeho bratr Tommy na rutinní hlídce narazí na ženu jménem Abby, kterou zachrání před nakaženou hordou. Pokud neznáte hru, nebudeme prozrazovat příliš její hlavní děj, ale po sérii událostí bychom měli následně sledovat Ellie, která se vydává zmíněnou Abby hledat. Může se tedy stát, že druhá sezóna by se podle tohoto scénáře zaměřila více na Ellie a její přítelkyni Dinu. Jedno je ale jisté. Tvůrci slibují, že ve druhé sezóně by mělo být více akce a napětí. Zároveň se potkáme s dalšími nakaženými a proslýchá se, že uvidíme i novější druhy, které ani nebyly znázorněné ve hře.

Jaké bude obsazení?

Hra The Last Of Us Part II opět sleduje hlavní protagonisty Joela i Ellie, takže je nanejvýš pravděpodobné, že se na obrazovky vrátí Pedro Pascal a Bella Ramsey. Představitelka Ellie byla diváky osočována, že nevypadá jako její herní předloha. Spekulovalo se tak o tom, zda se vrátí do druhé série, kde Ellie zestárne na 19 let, což je herečce nyní, takže změna v by nebyla tak výrazná. Nicméně tvůrci seriálu věří, že to půjde a žádný problém v jejím návratu nevidí. Objevit by se měl znovu i Joelův bratr Tommy, kterého v první sezóně ztvárnil Gabriel Luna. Pokud se budou události držet herní předlohy, tak bychom měli spatřit novou postavu jménem Abby Anderson a Elliinu přítelkyni Dinu. Kdo je ztvární, zatím není jasné. Stejné je to u dalších postav ze hry, jako jsou Dinin bývalý přítel Jesse a Abbyin expřítel Owen. Kdy se dozvíme přesné datum uvedení, obsazení, trailer a hlavní děj druhé série, je zatím ve hvězdách. Můžeme tedy zatím jen spekulovat a těšit se, až na obrazovkách opět uvidíme hlavní dvojici, která půjde vstříc svému osudu.

S ústřední dvojicí bychom se měli setkat i v druhé sérii seriálového hitu

The Last Of Us nadchne hráče i ty předlohou nepolíbené: Nadšená fanouškovská recenze seriálového hitu

Barbara Hacsi / 23. 01. 2023

Seriálový hit The Last Of Us: Vědci promluvili o tom, jak moc je reálný jeho příběh

Eva Zajícová / 03. 03. 2023

Zdroje: digitalspy.com, variety.com
Zdroj fotografií: HBO a Jorge Bispo

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM