Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Ve jméně má chybu kvůli matce, miluje Britney Spears a fotbal a proslavila ho role Eltona Johna: Hezoun Taron Egerton slaví 33

Avatar photo Carlito Brigante
10. 11. 2022

Jedna generace pomalu odchází a nová invazivně nastupuje. Původní lídři Marvelu pomalu odchází ze scény a pomalu se chystá nová startovací čára. V čele pelotonu by mohl stanout Taron Egerton, hezoun s pestrým hereckým rejstříkem. Představitel výrazných hrdinů v čele s Rocketmanem Eltonem Johnem dnes slaví 33. narozeniny!

Velký fanoušek Manchester United a jeden z největších hereckých příslibů posledních let. Muž s atypickým jménem Taron. To je  odvozeno od tradičního velšského jména Taran, tedy hrom. Za netradiční úpravou stojí pravopisná chyba jeho matky, která místo druhého „a“ uvedla „o“. Pozornost na sebe ovšem strhává především stoupající kariérou.

Vzhledem posedlá matka Jennifer Aniston a Rihannin příživnický otec aneb Spory v rodinách slavných

Denisa Grofová / 09. 11. 2022

Tak dobrý jako Elton 

Prvním velkým zářezem mladého Brita byla komiksová série Kingsman, mezi dvěma díly, v nichž se jako Eggsy objevil, si střihnul ještě legendárního skokana na lyžích ve filmu Orel Eddie. Nejvíc pozornosti mu ale zajistilo fenomenální ztvárnění hitmakera Eltona Johna. Na rozdíl od lehce sterilní Bohemian Rhapsody má Rocketman parádní tempo a opravdu výrazného hlavního hrdinu. Pro Egertona se jednalo o parádní vstup do nejvyšších hereckých pater ošperkovaný Zlatým Globem. Zájem o jeho angažování rapidně vzrostl, ale čerstvá krev stříbrného plátna své další projekty pečlivě zvažuje. Místo velkých filmových výzev překvapivě často dabuje animované postavičky a trpělivě čeká na další příležitosti, tak jako letos, kdy se upsal dalšímu hitu, tentokrát seriálovému.

Sexy práskač a budoucí Wolverine? 

Letní hit Apple TV+, který recenzenti vynášeli do nebes. Seriálová Volavka (Black Bird) vycházela ze skutečného příběhu Jamese „Jimmyho“ Keenea, bývalého drogového dealera, který se snažil vymámit přiznání od sériového vraha Larryho Halla. Herecký koncert dua Taron Egerton a Paul Walter Hauser dokázal, jak skvěle funguje, když se do vážných rolí instalují jindy komediální herci. Děsivě napínavá minisérie si na konci roku bezesporu dojde pro spoustu cen a dostat by se mělo i na Tarona.

Dosavadní úspěchy se promítají i do šeptandy o připravovaných projektech. Tím vůbec nejdiskutovanějším je jeho potenciální nástupnictví v roli nového Wolverina. „Byl bych nadšený, ale měl bych také obavy, protože Hugh je s tou rolí tak spojený, že by mě zajímalo, jestli by pro někoho jiného vůbec bylo možné se do té postavy převtělit. Ale doufejme, že pokud se takový projekt přece jen objeví, dají mi šanci.“ vyřkl lehce žadonivě pravděpodobný nový Logan. S Hughem Jackmanem si mimochodem zahrál i ve zmíněném filmu Orel Eddie.  

Jak to bylo s Britney? 

Krom fotbalových „Rudých ďáblů“ z Manchesteru patří také k velkým fanouškům popkulturní ikony Britney Spears. A svou náklonnost ke kontroverzní zpěvačce nijak neskrývá „Miluji Britney,“ vyznal se nedávno. „Byl jsem přesně ve správném věku na to, abych se nechal strhnout vší tou mánií,“ říká. „Je to síla,“ dodal k možnosti konečně se setkat s hrdinkou svého pubescentního mládí poté, co byli společně letos spatřeni v Londýně. Přestože jejich společná fotka rozjela spoustu spekulací a představ, k žádnému dalšímu sblížení nedošlo.

Samotný Egerton si své soukromí pečlivě hlídá a sní především o roli Sweeneyho Todda. Za svým cílem si jde, ale je si taktéž vědom svých aktuálních limitů. „Momentálně jsem příliš mladý a nejsem dost drsný, ale pravděpodobně bych to dokázal ve čtyřiceti. Potřebuju ještě nasbírat dost let, abych byl tak unavený a zahořklý,“ dodal muž, který je zatím především obsazován do rolí morálně pohnutých krasavců. 

Hugh Jackman si ve svých 54 letech znovu zahraje Wolverina! Kteří další komiksoví hrdinové taky překvapili návratem na plátna?

Marek Blažíček / 12. 10. 2022

Hudební šlechta: Titul od královny mají členové Beatles, Elton i Bono, David Bowie jej odmítnul

Pavel Kučera / 23. 09. 2022

Úvodní foto: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM