Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Ve 13 letech byla závislá na drogách i alkoholu: Jako bájný Fénix povstala Drew Barrymore z popela a dobyla Hollywood

Avatar photo Michaela Dočkalová
22. 02. 2023

Už ve chvílí narození bylo jasné, kam se bude její osud ubírat. Vždyť pochází ze slavné herecké rodiny. Málokdo však tušil, že její první velký úspěch přijde tak brzy. Možná proto se s ním nedokázala vyrovnat a bojovala sama se sebou. Drew Barrymore sice proslavily hlavně romantické komedie, ale jen u herectví rozhodně nezůstala. 

Narodila se v Kalifornii 22. února 1975 do rodiny slavných herců, mezi které lze zařadit především jejího dědečka Johna Barrymorea a také jeho sourozence Lionela a Ethel. Světoznámou herečkou se stala už v pouhých sedmi letech, v roce 1982, kdy se do kin dostal sci-fi film Stevena Spielberga E. T. – Mimozemšťan.

E. T. volal domu, Drew o pomoc

Jako rozkošná Gertie kamarádící se z mimozemským tvorem si získala fanoušky po celém světě. V sedmi letech se také stala nejmladší účastnicí slavného televizního pořadu Saturday Night Live. O dva roky později zazářila v hororu podle Stephena Kinga Ohnivé oči. V tom samém roce si za roli v dramatu Irreconcilable Differences vysloužila nominaci na Zlatý glóbus. Pak už následovaly další a další filmy, které stupňovaly její slávu. Právě ta pro ni ale byla obrovskou zkouškou. Ve své biografii Little Girl Lost přiznala, že už ve třinácti letech musela na odvykací kúru. Byla závislá na drogách i alkoholu. 

Sylvester Stallone má nový plán: Zachránit rodinu a vydělat miliony

Michaela Dočkalová / 19. 02. 2023
Drew Barrymore se rolí v spektáklu E. T. – Mimozemšťan proslavila po celém světě

Po hororu romantika

Nejsvůdnější roli dostala v thrilleru Jedovatý břečťan. Další nominaci na Zlatý glóbus získala za roli zneužívané teenagerky Anity Minteer ve snímku Milenci se zbraní. Rok 1995 pro ni byl přelomovým. Založila vlastní produkční společnost Flower Films. V následujícím roce sklidila obrovský ohlas její role v muzikálu Woodyho Allena Všichni říkají: Miluji tě a samozřejmě upoutala pozornost i v legendárním hororu Wese Cravena Vřískot. Pak už následovaly romantické komedie jako Svatba za všechny prachy, Píseň pro nevěstu, Nepolíbená nebo Dovolená za trest.

Drew ve filmu Jedovatý břečťan

Zlatý glóbus na třetí pokus

Na Charlieho andílcích a pokračování Charlieho andílci: Na plný pecky se nepodílela jen herecky, ale i produkčně. V roce 2009 debutovala taktéž jako filmová režisérka. Komedie Vyfič! byla překvapivě dobře přijata diváky i kritiky. A potkal ji ještě jeden úspěch. Za roli Malé Edie Beale, příbuzné Jacquelin Kennedy, manželky prezidenta J. F. Kennedyho v životopisném dramatu Grey Gardens konečně obdržela Zlatý glóbus. V posledních letech si Drew Barrymore zahrála například v úspěšném seriálu Santa Clarita Diet, který je k vidění na streamovací platformě Netflix, nebo v romantickém dramatu Už teď mi chybíš. A ve filmu Záskok z roku 2020 dokonce vystřihla dvojroli. 

Za všechny milostné neúspěchy může otec

Před čtrnácti lety herečka svého otce obvinila ze všech svých neúspěchů, s nimiž se potýká v milostných vztazích. Otec byl alkoholik a rodina ho příliš nezajímala. Ačkoliv otec před lety zemřel na rakovinu kostní dřeně, dodnes mu má mnohé za zlé. Jednou z jejích první lásek byl herec Corey Feldman. Dali se dohromady v roce 1989 při natáčení filmu 15 and Getting Straight. Tehdy bylo Drew jen čtrnáct let. Vztah jim vydržel rok. Brzy poté pár měsíců randila s dalším hercem Balthazarem Gettym. S dalším hereckým kolegou Lelandem Haywardem III. byla zasnoubená, ale na svatbu nedošlo. Údajně také chodila s hercem Davidem Arquettem, který je znám hlavně jako bývalý manžel Courteney Cox a jedna z hvězd hororové série Vřískot. Drew ale jejich vztah dodnes popírá, jen nikdo neví proč. Nejspíš na něj má špatné vzpomínky. Zasnoubila se také s hercem a hudebníkem Jamiem Waltersem, ale zase to nevyšlo. Po šestitýdenním vztahu si nakonec vzala Jeremyho Thomase, majitele losangeleského baru. Jenže po devatenácti dnech strávených v manželství se rozvedli. Herečka následně Thomase označila za ďábla.

Světový den manželství: Nejkratší sňatky celebrit přežily jen hodiny

Kristýna Ševčíková / 12. 02. 2023

Naděje na skutečnou lásku neumírá

Mezi její další milence patřil například hudebník Eric Erlandson, herec Luke Wilson (bratr Owena Wilsona) nebo komik Tom Green. Toho si i vzala. Svatba se konala v červenci 2001, aby o půl roku později požádal Green o rozvod. Nejdéle vydržela s bubeníkem The Strokes Fabriziem Morettim. Byli spolu pět let a na toto období herečka vzpomíná nejraději.

Po rozchodu s Morettim v roce 2007 prý měla poměr s režisérem Spikem Jonzem a hercem Zachem Braffem. Opět šlo ale o velmi krátké známosti. Do třetice všeho dobrého, ale i zlého si vzala uměleckého konzultanta Willa Kopelmana. V červnu roku 2012 si řekli své Ano a o tři měsíce později na svět přivítali dceru Olive. Za další dva roky se jim narodila druhá dcera Frankie. Bohužel i tento vztah ale herečce ztroskotal. V roce 2016 podala žádost o rozvod, s Kopelmanem však zůstali dobrými přáteli a překvapivě se stala i kamarádkou jeho nové ženy Alexandry Michler, která je ředitelkou módní sekce časopisu Vogue. Od roku 2016 se s žádným novým mužem na veřejnosti neobjevila, ale protože tvrdí, že neumí žít sama, ráda by si k sobě zase někoho našla. Vždyť naděje na skutečnou lásku umírá poslední. 

S Willem Kopelmanem udržuje Drew přátelský vztah, což jistě oceňují jejich dvě dcery

Soukromé životy dětských hvězd veselé nebyly. Kdo skončil za mřížemi a kdo v léčebně?

Karin Šnýdrová / 01. 06. 2022

Matthew Perry bojuje se závislostí už od Přátel, Drew Barrymore začala s drogami v 10 a Brad Pitt alkoholem řešil příval slávy: Celebrity, které se nebojí mluvit o svých problémech

Kristýna Ševčíková / 03. 11. 2022

Zdroj: people.com, csfd.cz, britannica.com
Zdroj fotografií: Profimedia, Collection Christophel / © Universal Pictures / Amblin / Profimedia, Collection Christophel / © New Line Cinema / MG Entertainment / Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM