Trendy Expres /
Celý playlist
Kultura

Nový Zaklínač je tady: V roli Geralta se naposledy představí chodící encyklopedie Henry Cavill

Avatar photo Barbara Hacsi
20. 06. 2023

V rámci on-line prezentací, které nahradily herní veletrh E3, byl prezentován trailer třetí řady série seriálu Zaklínač od Netflixu. Prvních pět dílů bude k dispozici už 29. června, zbylé tři díly dorazí o měsíc později, 27. července 2023. Většina fanoušků je nejvíc zvědavá na loučení dosavadního představitele Geralta.

Henryho Cavilla nahradí Liam Hemsworth, kterého můžete znát například z Hunger Games nebo komedie No není to romantika? Proč k výměně dochází, oficiálně nevíme. Neoficiální zdroje mluví o sporech. Henry Cavill kdysi v jednom rozhovoru řekl, že je připraven na chystaných sedm sérií, dokud tvůrci budou moci vyprávět skvělé příběhy, které ctí dílo Andrzeje Sapkowského. To bude zřejmě kámen úrazu. I kolegové totiž v rozhovorech Henryho přirovnávají k chodící encyklopedii Zaklínače. Liama tedy čeká nelehká úloha, už teď ale víme, že ho čekají nejméně další dvě série.

Další díly (332)

Nové postavy a dlouhá cesta 

Kromě velkého loučení nás ale čeká také vítání nových postav. Ve třetí řadě konečně uvidíme Radovida, povedeného syna krále Vizimira z Redanie, a Mistle, jež patří k bandě Potkanů, se kterou bude mít co dočinění samotná Ciri. O čem by měla třetí série být? Dějově by se nová série měla pohybovat mezi knihami Krev elfů a Čas opovržení. Seriál tedy není koncipován tak, že by každá série čerpala z jedné knihy, spíše dějové linky proplétá a míchá. Tentokrát by ale seriál měl pokrýt kratší časový úsek a vyprávět děj chronologicky. Je však jasné, že trojici Geralt, Yennefer a Ciri čeká dlouhá cesta z pevnosti Kaer Morhen.

Konec Geraltovy neutrality

Ciriny schopnosti sílí, což můžeme vidět i v aktuálním traileru. I když si Yen myslí, že Aretuza je bezpečnějším místem pro mladou princeznu, ukáže se, že politika, korupce, zrada a smrt číhají na každé stránce scénáře. Je však poměrně jasné, že se dozvíme více o čarodějce Filippě Eilhart, šéfovi Redanské rozvědky Sigismundovi Dijkstrovi a zřejmě i skutečné ambice čaroděje Vilgefortze. Pokud se budou scenáristé držet knižní předlohy, bude třetí série ještě temnější a drsnější než ta předchozí. I Geralt zjistí, že nemůže být neutrální donekonečna. A že dospěl do situace, kdy se už nemůže tvářit jen jako Zaklínač, co si prostě chodí po Kontinentu a zabíjí monstra za peníze.

Ciriny schopnosti budou v nové řadě silnější

Jak proběhne výměna? 

Teorie, teorie a spekulace provázejí nadcházející výměnu Henryho Cavilla Liamem Hemsworthem. Fanoušci po celém internetu spekulují o možnostech, které tvůrci mají. Někteří se domnívají, že by snad mohl změnu vzhledu nějak glosovat Marigold, tedy Jaskier, hráči se přiklánějí k Dandelionovi. Další možnosti dává samotný svět fantasy a kouzel, kde prostupují různé sféry. Mohlo by snad Geralta zasáhnout nějaké kouzlo? Případně snad tvůrci i tady chystají nějaký multiverse a prostě dostaneme Zaklínače z Kontinentu 99? Musíme se nechat překvapit.

Nejmladší z bratrů Hemsworthů se stane Zaklínačem od čtvrté série

Po Geraltových stopách 

Pokud byste se chtěli vydat v létě po stopách Zaklínače, můžete. Natáčelo se například na severu Itálie, v Chorvatsku a ve Slovinsku. Autem si tak můžete udělat pár hezkých výletů. 

The Last Of Us nadchne hráče i ty předlohou nepolíbené: Nadšená fanouškovská recenze seriálového hitu

Barbara Hacsi / 23. 01. 2023

Hvězdy seriálu Xena: Lucy Lawless se vrhla na zpěv, Renee O’Connor vyšplhala na Kilimandžáro

Kristýna Ševčíková / 19. 06. 2023

Zdroj fotografií: Kevin Baker, Jay Maidment a Susie Allnutt pro Netflix

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM