Dopoledne na Expres FM /
Celý playlist
Kultura

Filmex: Do kin se řítí přelomový český BANGER. i retro drama s Harry Stylesem a Florence Pugh

Avatar photo Veronika Koloušková
21. 09. 2022

Česká kina ožijí českým filmem, který bourá zažité konvence už jen tím, že je natočený na telefon. Pro generaci Z prý může být stejně zásadním snímkem jako pro dnešní čtyřicátníky Samotáři.   

Olivia Wlide do tuzemských kinosálů posílá své drama To nic, drahá, ve kterém hlavní role ztvárňují Harry Styles a Florence Pugh.  

Další díly (267)

BANGER.

Zběsilá jízda noční Prahou plná drog a rapu ve filmu režiséra Adama Sedláka, který před čtyřmi lety debutoval filmem Domestik. Ve filmu Adam Mišík zahrál Alexe, který prodává nejlepší koks ve městě, chce ale prorazit v rapu a udělat pořádný hit, tedy banger, aby, jak říká, „každej znal jeho jméno a každej znal jeho ksicht“. Navíc se s ním rozchází jeho holka a chce jí dokázat, že na to má. Tahle noc je pro změnu jako dělaná. Kamarád Láďa totiž zařídil rappera Barracudu, což znamená vstupenku mezi top hráče. Jenže tahle vstupenka stojí velké prachy, které musí Alex s Láďou sehnat během pár hodin. Vyrážejí proto na šílenou jízdu nočním městem, aby prodali všechny drogy, co doma našli. Film BANGER. je komplet natočený na iPhone. Proč? „Rap je hudba ulice a chtěl jsem, aby náš film působil jako film ulice. Volba natáčet na iPhone proto nebyla snahou ušetřit, ale především kreativní,“ vysvětluje režisér. V roli Ládi exceluje velký herecký objev Marsell Bendig, dalších postav se zhostili Anna Fialová, Sergei Barracuda nebo Jan Révai.

Hvězda filmu Banger Marsell Bendig: Jako dítě jsem hrál tak dobře, že měl táta problémy s policií, naše komunita nás podporuje

Miloš Pokorný / 29. 08. 2022

To nic, drahá

To, že má Harry Styles herecké vlohy, tušíme od jeho filmového debutu ve snímku Dunkerk. Nyní přichází film, který to má potvrdit, protože si v něm zahrál jednu z hlavních rolí po boku vždy skvělé Florence Pugh. Psychologický mysteriózní thriller To nic, drahá pod taktovkou herečky a režisérky Olivie Wild vypráví o Alici, spokojené mladé ženě v domácnosti, která v 50. letech minulého století žije v odlehlé experimentální komunitě v Kalifornii se svým milujícím manželem a za sousedy má rodiny jeho kolegů z práce. Manželova okouzlující společnost i jeho  zaměstnání ale skrývají znepokojivá tajemství…

Benátky 2022: Návrat Brendana Frasera na plátno, film o Marilyn, elegantní róby i kontroverzní modely

Denisa Grofová / 09. 09. 2022

Popcorn & deka: Filmy a seriály plné hormonů aneb Dospívání není žádná legrace

Petr Šilha / 15. 09. 2022

Úvodní foto: Bontonfilm / Janova Johana / Jonatan Jan

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM