Víkend na Expres FM /
Celý playlist
Kalendář

Nejmladší z klanu Jacksonů slaví narozeniny

Avatar photo Radek Honc
16. 05. 2023

16. květen je 136. dnem letošního roku, do jehož konce zbývá 229 dní. Svátek slaví Přemysl a Nepomuk. V roce 2019 v tento den skončil po 12 sezónách sitcom Teorie velkého třesku neboli The Big Bang Theory. 

Kdo dnes má narozeniny? A co dalšího se stalo (nejen) v hudebním světě?   

Popová hvězda má novou práci: Dua Lipa navrhla letní kolekci pro Versace

Barbara Hacsi / 15. 05. 2023

Narodili se

Megan Fox, americká herečka (1986)

Pravidelně se objevovala v žebříčcích nejkrásnějších žen vyhlašovaných různými časopisy a agenturami. Média ji často srovnávala s herečkou Angelinou Jolie a nazývala ji jako Angelinin klon, Angelina 2.0 či Angelina Jr.

Mince Fratelli, skotský bubeník (1983)

Bubeník skotské party Fratellis, vlastním jménem Gordon McRory, s domovskou kapelou v roce 2007 získal na Brit Awards cenu v kategorii Objev roku. Rok předtím vyšel kapele ceněný debut Costello Music.

Simon Katz, anglický multiinstrumentalista (1971)

Simon se nejvíce proslavil v kapele Jamiroquai, ve které působil do roku 2000. Díky němu také hraje na kytaru Noodle z Gorillaz.

Janet Jackson, zpěvačka (1966)

Nejmladší z klanu Jacksonů během kariéry prodala více než 100 milionů desek, na kterých najdete spoustu hitů. That’s The Way Love Goes, Rhythm Nation, Nasty nebo Together Again. Svou kariéru málem zhatila takzvanou Nipplegate, tedy odhalením bradavky během vystoupení s Justinem Timberlakem na Super Bowlu. 

Krist Novoselic, muzikant (1965)

Zakladatel a basák Nirvany se v současné době věnuje spíše politice. Jako hlavní inspirací pro hraní na basovou kytaru uvádí Paula McCartneyho a Genne Simonse z Kiss. 

STALO SE

2019

Na filmovém festivalu v Cannes měl premiéru film Rocketman, snímek inspirovaný životem Eltona Johna.
Sir Elton letos udělá tečku za svou kariérou, a to vystoupením na legendárním festivalu v Glastonbury 25. června.

2018

Rapper P. Diddy si udělal radost. V aukci koupil obraz Past Times malíře Kerryho Jamese za 21,1 milionu dolarů (cca 480 milionů Kč). Jednalo se o největší částku, kterou někdo zaplatil za dílo žijícího afroamerického umělce.

1966

Beach Boys vydali svou dnes už klasickou desku Pet Sounds. Album je často zmiňováno jako jedno z nejzásadnějších a nejvlivnějších v hudební historii. Například magazín Rolling Stone desku zařadil na druhé místo v seznamu 500 nejlepších alb všech dob, hned za Sgt. Peppera od The Beatles. 

1929

V Hollywoodu se vůbec poprvé udělovala Cena Akademie, Oscar. Stalo se tak v hotelu Roosevelt. V průběhu večera bylo rozdáno 12 sošek. Zatím poslední, už pětadevadesátý, ročník proběhl letos 12. března, Oscar se uděloval ve 24 kategoriích.

Chtěl být jako Armstrong, dobyl svět odrhovačkou: Před 30 lety Haddaway vydal svůj hit What Is Love

Pavel Kučera / 15. 05. 2023

Chtěl být jako Armstrong, dobyl svět odrhovačkou: Před 30 lety Haddaway vydal svůj hit What Is Love

Pavel Kučera / 15. 05. 2023

Zdroje: Wikipedia, onthisday.com, thisdayinmusic.com
Úvodní foto: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM