Ranní klub /
Celý playlist
VIP

Emma Watson konečně vysvětlila hereckou pauzu: Cítila se jako robot, teď chce být režisérkou

Avatar photo Michaela Dočkalová
23. 05. 2023

K přerušení své herecké kariéry se anglická hvězda rozhodla zničehonic v roce 2019. Teprve teď tento důležitý životní krok vysvětlila. Hraní už ji nedělalo šťastnou a mnohdy se cítila jako v kleci. Jen plnila požadavky a příkazy jiných, ale její slovo nikdy nemělo žádnou váhu.

V nedávném rozhovoru pro Financial Times se Emma Watson nechala slyšet, že mnohdy při hraní cítila úzkost a frustraci. Jejím zatím posledním velkým projektem se stal snímek Malé ženy z roku 2019. Poté ale zjistila, že celý život dělá jenom to, co jí někdo řekne, ale sama do svého hereckého umění nedává nic tvůrčího. Chtěla by mít možnost se kreativně vyjádřit, této příležitosti se jí však zatím nedostalo.

Mark Wahlberg kvůli rolím tloustne i hubne: Slavný herec kritizuje v Hollywoodu rozšířené užívání léku na cukrovku

Michaela Dočkalová / 18. 05. 2023

Od hraní k režírování

Prý nechtěla celý život hrát jenom role, které jí někdo určí, a pak se od ní požaduje striktní plnění všech příkazů, zatímco všechny její připomínky a návrhy budou vždycky smeteny ze stolu. Proto se rozhodla učinit důležité životní rozhodnutí a dát si od herectví pauzu. Hvězda série filmů o kouzelníkovi Harry Potterovi a jeho kamarádech ale rozhodně nezahálí. Jen svou kariéru uchopila za opačný konec. Co přesně to znamená? Že se nestaví už jen před kameru, ale i za ni. Stala se například režisérkou reklamní kampaně světoznámé značky Prada. Herečka je zároveň i tváří nové vůně této značky.

Proslavila ji hlavně role Hermiony Granger ve filmové sérii o Harry Potterovi

Propaguje alkohol

Stát se režisérkou toužila už od dob natáčení Harryho Pottera, jenže vždycky měla za to, že to pro ni nebude dostatečně kreativní. Také s režírováním neměla vůbec žádné zkušenosti. Ale když jednu takovou příležitost dostala, okamžitě ji chytila za pačesy a využila. Před lety pomáhala svému bratrovi Alexovi s propagací ginu Renais. Díky tomu měla možnost věnovat se umělecké režii. Prozradila, že její bratr je odborníkem na gin, otec se zase lépe vyzná ve víně. Díky této příležitosti zjistila, že režírování může být skutečně zábavné a že do něj dává i kus sebe.

Bratrovi Alexovi pomáhá s propagací ginu

Rodina, nebo kariéra? To je, oč tu běží

Emma Watson ztvárnila hned několik, kromě již výše jmenovaných, úspěšných rolí a to například v rodinném muzikálu Kráska a zvíře anebo historickém dramatu Kolonie. Seriálům ale příliš neholduje. Na svém kontě má dosud jen tři krátké epizodní role, z nichž jednu ztvárnila v pouhých čtyřech letech.

Od herectví se neodvrací zcela. Jen čeká na takovou roli, kdy dostane příležitost se víc umělecky vyjádřit a na její názor bude brán zřetel. „Už se mi nechce přepínat do robotického režimu,“ řekla v již zmíněném rozhovoru. V srpnu minulého roku se také ukázala po boku nového partnera. Je jím Brandon Green, syn podnikatele Philipa Greena. Údajně randí už od září roku 2021. Zatímco ještě před 3 lety tvrdila, že je nejšťastnější, když je sama, teď to vypadá na zásnuby. Bude-li chtít v dohledné době stihnout svatbu i zakládání rodiny, možná svůj nový herecký start ještě o pár let posune. Své poslední slovo u filmu ale určitě ještě neřekla.

Hermiona po Bradavicích vystudovala i prestižní univerzitu, Terminátor ke svalům přidal i titul: Světové hvězdy vás překvapí vzděláním

Denisa Grofová / 10. 01. 2023

Druhá série Ivety: Slavnou zpěvačku a její devadesátkové eskapády vykresluje s úctou, často ale plave mimo realitu

Iva Růžičková / 17. 05. 2023

Zdroj: people.com, usmagazine.com
Zdroj fotografií: Profimedia, © Warner Bros / Courtesy Everett Collection / Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM