Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Mix

Rozchod a hrozba vězení: Co letos ještě potká hvězdnou Shakiru?

Denisa Grofová
04. 08. 2022

Že pokaždé nejde vše podle plánu? K tomu by nyní určitě měla co říct i oblíbená popová hvězda Shakira. Za svou kariéru získala tři ceny Grammy a dvanáct Latin Grammy. Nyní však musí řešit horší problémy než to, jaký bude její další hit.

Kolumbijská hvězda Shakira, známá svými hity jako Hips Don’t Lie nebo Waka Waka (This Time For Africa), je považována za nejúspěšnější latinskoamerickou zpěvačku, která své první hudební album vydala již v roce 1991, kdy jí bylo pouhých 13 let.

Staré, ale určitě ne pro pamětníky: M.A.S.H., Bratrstvo neohrožených i Perníkový táta jsou seriály, na které se vyplatí podívat i dnes

Martina Hoblová / 01. 08. 2022

Leden 2021 ve znamení velkého obchodu

Začátek minulého roku byl pro zpěvačku důvodem k úsměvu. Svůj hudební katalog s více než 145 skladbami prodala známé londýnské investiční společnosti Hipgnosis. Mohla tak zajistit klidný a nerušený život nejen sobě, ale svým dětem a možná i jejich dětem. Přesná částka za prodej nebyla nikdy zveřejněna, ale když si obchod porovnáme s tím, za kolik prodal nedávno známý zpěvák Bob Dylan celý svůj hudební katalog společnosti Universal Music (600 písní za 300 milionů dolar, tedy více než 7 miliard korun), je hned jasné, že těch milionů přistálo na bankovním účtu Shakiry opravdu hodně. 

11 let a dost

Jak je však známo, peníze jsou fajn, ale štěstí a lásku si za ně nekoupíme. Španělského fotbalistu Gerarda Piquého potkala zpěvačka v roce 2011 při natáčení videoklipu k jejímu hitu Waka Waka, který byl hymnou fotbalového šampionátu. Během jejich vztahu, který trval přes 11 let, se jim narodili dva synové – Milan a Sasha. Začátkem léta hvězdný pár oznámil rozchod, o čemž však světová média již několik týdnů předtím spekulovala. Důvodem rozchodu měla být nevěra ze strany fotbalisty. Aby toho nebylo málo, Shakira údajně nachytala Gerarda přímo při činu.

Kompletní rodinka v roce 2016

Hrozba vězení a stamilionová pokuta?

Rozchod po takové době a za takových okolností je nepříjemná věc, ale vidina několika let ve vězení, to musí být pro hvězdu zvyklou na luxus a pohodlí pravou noční můrou. Obvinění z daňových úniků, kterým teď Shakira čelí, jsou opravdu vážná. V letech 2012–2014 měla zpěvačka připravit španělskou státní kasu o cca 356 milionů korun tím, že řádně neplatila daně. Předstírání života v zahraničí za účelem vyhýbání se placení daní – tak přesně takto španělská prokuratura označila provinění Shakiry. Zpěvačka vše popírá s tím, že trvale žila na Bahamách a Španělsko navštěvovala jen rekreačně.

Pracovníci daňového úřadu však tvrdí, že díky jejich analýze každodenního života zpěvačky, platbám kreditními kartami a příspěvky na sociálních sítích se dá dokázat, že v daných letech strávila Shakira ve Španělsku více 183 dní a tím se stala daňovou rezidentkou.
Jelikož odvolání popové hvězdě nevyšlo, je na řadě soud, kde ji hrozí přísný peněžitý trest ve výši 560 milionů korun. Navíc je ve hře i trest odnětí svobody až v délce 8 let. Shakira se může až do začátku soudu dohodnout s obžalobou, ale jelikož je již několikrát obvinila z používání nekalých praktik, nikdo dohodu nečeká.

Rockoví dinosauři nevymřeli: Kapely, které jsou na turné už desítky let

Radek Honc / 29. 07. 2022

Učitelky Zendaya a Julia Roberts, pohřební koordinátorka Angelina Jolie nebo zmrzlinář Ruppert Grint: Čím chtěly být celebrity

Kristýna Ševčíková / 03. 08. 2022

Autor: Denisa Grofová
Zdroj fotografií: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM