Odpoledne na Expres FM /
Celý playlist
Kultura

Sdílené šílenství v rytmu hudby: V druhém Jokerovi se po boku Joaquina Phoenixe objeví Lady Gaga 

Kristýna Ševčíková
27. 02. 2023

Pokračování úspěšného a oceňovaného filmu Joker se blíží. Snímek s názvem Joker: Folie À Deux se aktuálně natáčí a v kinech by se měl podle posledních informací objevit ve druhé polovině příštího roku.

Už teď se ale objevují některé nápovědy, které nám přibližují další příběh filmového Jokera. 

Nemovitosti, oblečení, grily: Sportovní hvězdy, které po konci aktivní kariéry dobře zasadily a teď sklízí miliony

Carlito Brigante / 25. 02. 2023

Co zatím víme 

Děj filmu Joker: Folie a Deux je zatím stále pod pokličkou. Předpokládá se, že bude pokračovat tam, kde skončil první díl, tedy po událostech Jokera z roku 2019. Hlavní postavu Jokera (civilním jménem Arthura Flecka) ztvární opět Oscarem oceněný Joaquin Phoenix. Do hlavní ženské postavy byla obsazena herečka a zpěvačka Lady Gaga. Ta se převtělí do postavy ze světa DC Comiks Harley Quinn. Příběh by se měl odehrávat převážně v psychiatrické nemocnici Arkham Asylum a pravděpodobně v něm uvidíme počátky románku Jokera a Harley. Podtitul Folie À Deux je francouzská fráze, která by se dala přeložit jako sdílené šílenství. Film by se tedy mohl zaměřit na šílenství z lásky a doslovnou duševní nestabilitu, kterou sdílejí právě Arthur i Harley.

První Joker získal řadu cen, Oscara si odnesl nejen představitel titulního hrdiny, ale také autorka hudby, Hildur Guðnadóttir, stejná dvojice bodovala i na Zlatých glóbech a britských cenách BAFTA, nejlepším filmem vyhlásili Jokera na festivalu v Benátkách

Hvězdná sestava

Do režisérského křesla by měl opět usednout Todd Phillips, pro kterého byl Joker prvním dramatem. Do té doby se soustředil na komedie, například na trilogii Pařeb (v Bangkoku, Vegas a na třetí), Starsky & Hutch nebo Mládí v trapu. Režisér na svém instagramovém účtu na Valentýna zveřejnil exkluzivní fotky s Phoenixem a Gagou. Premiéra filmu je zatím naplánovaná na říjen roku 2024, tedy pět let po uvedení prvního dílu. Kromě Phoenixe a Gagy se ve snímku objeví například také Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland, Harry Lawtey a Zazie Beetz, která si zopakuje svoji roli Sophie. Na rozdíl od prvního Jokerova dobrodružství bude druhý díl méně drsný a pravděpodobně mu bude chybět gotický soundtrack. Joker: Folie a Deux totiž bude muzikálem, takže se můžeme těšit i na zajímavé hudební výkony. 

První fotky 

První fotky odhalil samotný režisér snímku na svém Instagramu. Vzhledem k tomu, že film teprve nedávno vstoupil do výroby, oficiální trailer k filmu ještě nevyšel. Lady Gaga ale na svých sociálních sítích sdílela upoutávku, která obsahuje její a Phoenixovo příjmení a jejich siluety vedle sebe. Potvrdila tím tak výběr obsazení, o kterém se už nějakou dobu spekulovalo. Pokud jste ještě neviděli prvního Jokera, doporučujeme zhlédnout například na HBO Max. 

Channing Tatum předvede v kinech poslední žhavou show: Které další hvězdy před kamerou odhodily nejen zábrany?

Karin Šnýdrová / 08. 02. 2023

Matthew McConaughey chtěl odmítnout průlomovou roli: Věštec mu změnil celý život

Michaela Dočkalová / 24. 02. 2023

Zdroje: csfd.cz, hiddenremote.com
Zdroj fotografií: Profimedia 

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM