Expres FRESH! /
Celý playlist
Kultura

Sedmilhářky na třetí? Parta kolem Reese Witherspoon a Nicole Kidman ještě neřekla poslední slovo

Denisa Grofová
13. 10. 2022

„Ještě je tu spousta lží, které dosud nebyly vyřčeny,“ naznačila nedávno v rozhovoru jedna z hlavních představitelek Reese Witherspoon o možném pokračování oblíbeného seriálu Sedmilhářky (Big Little Lies).

Sedmilhářky si získaly diváky po celém světě. Dosud spatřily světlo světa dvě řady o celkovém počtu 14 epizod. Druhá řada vyšla v roce 2019 a díky jejímu otevřenému konci nejednoho fandu určitě napadlo, že tohle ještě není konec. To, že se nejedná jen o nějaký další béčkový seriál dokazuje  i 9 nominací na Zlatý glóbus, z nichž 4 byly proměněny. Jednu z cen získala v roce 2018 Nicole Kidman v kategorii Nejlepší herečka v minisérii nebo TV filmu.

Ali G, Borat i Bruno slaví narozeniny: Může Sacha Baron Cohen za rozvod Pamely Anderson?

Karin Šnýdrová / 13. 10. 2022

Dokonalé životy, nebo jen lži a přetvářka?

Tato minisérie je adaptací stejnojmenné knižní předlohy australské spisovatelky Liane Moriarty. Temné komediální drama se odehrává v kalifornském městečku Monterey a začíná podezřelou vraždou na benefiční akci základní školy. Přestože totožnosti oběti i pachatele zpočátku zůstávají záhadou, vše nasvědčuje tomu, že v pozadí zločinu stála rivalita a tajemství obklopující trojici matek – Madeline, Celeste a Jane. Děj příběhu je prokládaný scénami z výslechové místnosti, v níž ostatní rodiče a školní zaměstnanci vypráví zákulisní drby o spojenectvích a rivalitách mezi místními obyvateli. Postupně jsou nám odhalována tajemství všech hlavních hrdinek a detaily oné noci. Druhá série je takovou sondou do životů na oko spokojených matek a milujících otců. S každým dílem se víc a víc ukazuje, že vše není tak honosné, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Smrt producenta jako stopka pro další řadu?

„Se všemi kolegy ze seriálu jsem neustále ve spojení, píšeme si a řešíme různé možnosti. Doufáme, že se nám podaří postavy znovu oživit,“ dodala Reese. Její komentář souvisel s náhlou smrtí producenta a režiséra první řady Jeana-Marca Vallée, který dal všem postavám život díky své bujné fantazii a kreativitě. Uvidíme tedy, jestli Reese naznačila to, co bychom si všichni přáli, nebo jsme  se jen snažili číst mezi řádky.

Jean-Marc Vallée zemřel náhle loni na Vánoce ve věku 58 let

Titanic, Schindlerův seznam i český Atentát: Které filmy podle skutečných událostí se drží pravdy a kde tvůrci popustili uzdu fantazii

Kristýna Ševčíková / 12. 10. 2022

Oběť protivná jak činže a netypický záporák: Seriál ČT Pět let by si zasloužil hlavní vysílací čas a ne jen iVysílání

Iva Růžičková / 10. 10. 2022

Zdroj fotografií: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM