Expres FRESH! /
Celý playlist
Kultura

Při natáčení jim šlo o život: Jeremy Renner točil se zlomenýma rukama, Brendana Frasera málem zabila Mumie

Avatar photo Michaela Dočkalová
23. 04. 2023

Natáčení může být vskutku život ohrožující práce. Ne vždy mají herci a herečky k dispozici dubléra, někteří ho dokonce odmítají. A tak riskují svůj vlastní život. Občas nemají vůbec tušení, do jak nebezpečné situace se dostali. Kterým filmovým hrdinům šlo o krk?

Fanoušky pořádně dopálila: Kariéra Jennifer Aniston je na tom ještě hůř než milostný život

Michaela Dočkalová / 21. 03. 2023

Jennifer Lopez málem spadla ze skály

V minulém roce měl premiéru snímek Shotgun Wedding, v němž si hlavní role střihli Josh Duhamel a Jennifer Lopez. Lopez později přiznala, že jí kolega zachránil život. Bez něj by prý spadla ze skály. Šlo o scénu, ve které byli oba spoutaní a museli se vysvobodit. Jenže hereččiny šaty se zachytily o kolo golfového vozíku a ten se zničehonic rozjel. Naštěstí ho Duhamel včas zachytil.

Nebezpečná scéna nakonec ve filmu zůstala

Aaron Taylor-Johnson přišel o kus ruky

Hvězda akční komedie Bullet Train z roku 2022 si z natáčení odnesla vskutku děsivou vzpomínku. Při jedné z rvaček byl Aaron Taylor-Johnson hozen přes celou místnost a při pádu mu ostrá hrana nábytku uřízla kus ruky. Záhy nato herec omdlel. Ruku mu ale naštěstí v nemocnici zachránili. Druhý den byl dokonce z nemocnice propuštěn.

Blake Lively si roztříštila ruku

Blake Lively zase nerada vzpomíná na jednu ze scén filmu Rytmická sekce. Zranění bylo dokonce tak vážné, že šest měsíců nemohla ruku téměř používat. Dnes už ale naštěstí žertuje: „Moje ruka se v podstatě proměnila na feta sýr,“ řekla v pořadu Good Morning America. Při boji s kolegou Judem Lawem rukou narazila na jeho loket. V tu chvíli jí prasklo pár kostí. Zároveň si ruku vykloubila.

Justin Theroux si rozbil hlavu

Při natáčení snímku Špión, který mi dal kopačky Justin Theroux řídil skútr bez helmy a pořádně se mu to vymstilo. Byla to poslední scéna, poslední záběr celého dne. Jenže jel mezi auty, silnice kvůli této scéně uzavřená nebyla. Herec byl navíc unavený a tudíž nepozorný. Náhle zabrzdil, přeletěl přes řídítka a přistál na hlavě. Od té doby už bez helmy na skútr nesedne.

Justin na premiéře filmu, které se nemusel dožít

Jeremy Renner si zlomil obě ruce

Film Máš ji! se stal zase osudným pro Jeremyho Rennera. V roce 2018 spadl při natáčení z šestimetrového stohu vytvořeného ze židlí a rovnou na ruce. Nejvíc ho ale udivil fakt, že všechny židle zůstaly na svém místě. A i poté, kdy si zlomil obě ruce, chtěl scénu opakovat. Až o polední přestávce si zašel do nemocnice, kde mu končetiny zrentgenovali a okamžitě dali do sádry. Možná i tato odolnost pomohla herci při letošní nehodě, při níž jej přejel jeho vlastní sněžný pluh. 

Brendan Fraser se málem udusil

Když v roce 1999 natáčel film Mumie, v jedné ze scén visel na oprátce a dusil se. Scéna měla působit autenticky a také tak rozhodně působila. Brendan Fraser stál na špičkách a docházel mu dech. Lano se přitom posouvalo výš a výš, pak ztratil vědomí. Rychle přivolaná pomoc ho naštěstí vrátila mezi živé.

Jeremy Strong si vážně poranil nohu

Ani veleúspěšný seriál Boj o moc se neobešel bez zranění. Jeremy Strong si poranil nohu při improvizovaném kaskadérském kousku v sedmé epizodě třetí série. Jakožto Kendall Roy, proslavený svými drogovými a alkoholovými excesy, se rozhodne při oslavě svých narozenin skočit z metr a půl vysokého jeviště. Nevyplatilo se mu to. Přestože boty značky Gucci byly pro tento úkol speciálně upraveny, nijak mu to nepomohlo. Při dopadu si poranil stehenní i holení kost. Nebylo to však jeho první zranění. Už v první sezóně seriálu si zlomil nohu, a to při běhu v botách značky Tom Ford.

Jeremy Strong je jednou z hvězd ceněného seriálu Boj o moc (Succession), který vysílá HBO

Zdroj: insider.com
Zdroj fotografií: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM