Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Cannes 2023: Na červeném koberci zazářily také Češky, Johnny Depp zažil protesty i ovace vestoje

Andrea Machajdíková
29. 05. 2023

V proslulém francouzském Cannes se v uplynulých dnech konal tradiční filmový festival. Letošní 76. ročník tradičně nabídl nejen přehlídku těch nejnovějších snímků, které budou bojovat o cenu Zlaté palmy, ale také skvostných šatů i netradičních pánských outfitů. Pojďme se podívat na ty nejpovedenější. 

Na festival dorazily i známé tváře jako třeba Elle Fanning, Natalia Portman, Cate Blanchett, Eva Longoria, Uma Thurman, Helen Mirren, Leonardo DiCaprio, či legendární Michael Douglas, který získal čestnou cenu a vtipkoval, že je vlastně starší než samotný filmový festival.

V Cannes nechyběla ani česká stopa, a to díky účasti Petry Němcové, která se společně s manželem zúčastnila mimo jiné i festivalové benefiční akce amFAR Cinema Against AIDS, a také díky Evě Herzigové, která kromě premiér zavítala i na předávání cen Women in Motion.

Slavní filmaři ve službách hudby: Lars von Trier nechal kapelu vyskočit z letadla, Král popu angažoval legendu

Pavel Kučera / 25. 05. 2023

Protesty proti Deppovi

Než se pustíme do samotných modelů z červeného koberce, shrneme si to nejdůležitější, co se za pár dní velkolepého festivalu stalo. Největším „skandálem“ je bezpochyby přítomnost Johnnyho Deppa, který se poprvé od soudních sporů s bývalou manželkou Amber Heard objevil na tak velké společenské akci. Mnozí proti jeho přítomnosti protestovali, ale většina fanoušků přivítala skvělého herce s otevřenou náručí. Johnny ochotně rozdával autogramy, fotil se se svými příznivci a po premiéře snímku Jeanne du Barry – Králova milenka od francouzské režisérky Maïwenn, v němž ztvárňuje hlavní roli krále Ludvíka XV., sklidil od publika několikaminutový potlesk vestoje.

Johnny Depp s režisérkou Maïwenn

Červený koberec

Jedním z top módních momentů byly rozhodně šaty modelky Elsy Hosk. Ta oblékla propracovanou róbu od návrhářské dvojice Viktor & Rolf, která se skládala ze dvou šatů, z nichž jedny vypadaly, jako když je modelka právě svléká. Výběr šatů se na jedničku podařil i Evě Longorii, která zazářila ve třpytivém krajkovém modelu z dílny Elie Saab Couture. Svou přezdívku královny velkolepých šatů potvrdila německá influencerka Leonie Hanne, která během festivalu předvedla hned několik skvostných rób.

Pánové se tentokrát drželi zkrátka, ale to rozhodně neznamená, že jim to neslušelo. Leonardo DiCaprio vsadil na klasický černý oblek Dior a černou košili, stejný módní dům zvolil i Johnny Depp, který si vlastně vzhledem k situaci nemohl příliš velkou extravaganci dovolit. 

To nejlepší z červeného koberce najdete v galerii:

Autorský článek
Zdroj fotografií: Profimedia

Met Gala 2023: Někdo vzdal Lagerfeldovi hold perlami, jiný převléknutím za jeho kočku

Andrea Machajdíková / 02. 05. 2023

Brit Awards 2023: Král Harry Styles a cirkus na červeném koberci s Batmanem z Wishe nebo sádrovou Ellie Goulding

Andrea Machajdíková / 13. 02. 2023
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM