Odpoledne na Expres FM /
Celý playlist
Kultura

V českých kinech nás čeká road movie úspěšného Jana Prušinovského a hororová gastronomická satira

Avatar photo Veronika Koloušková
16. 11. 2022

Režisér seriálových hitů i osmi Českými lvy oceněného filmu Kobry a užovky, Jan Prušinovský, vypouští do kin další film, který nás tentokrát zavede na závody Formule 1. V hlavních rolích se představí Kryštof Hádek, Štěpán Kozub a Robin Fero, kterým zdatně sekundují další hvězdy tuzemské kinematografie. 

Další premiérou, na kterou byste měli upřít pozornost, je americké Menu. V hlavní roli šéfkuchaře Ralph Fiennes. 

Další díly (267)

Grand Prix

Jan Prušinovský, režisér nejvtipnějších a nejoblíbenějších seriálů posledních let (Okresního přebor, Čtvrtá hvězda, Most!), přináší do kin lehkou oddychovou komedii Grand Prix, která je plná nedorozumění a vyjetého oleje. Roman a Emil jsou bratranci, kteří sní o tom, že se dostanou na závody Formule 1. Roman vede ušmudlaný autobazar na kraji města, má tři děti a živelnou manželku, Emil si piplá svou autodílnu v centru a o autech ví skoro všechno. Když jednoho dne v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v  Barceloně, začíná divoká jízda rozhrkanou dodávkou na trase Cvikov – Barcelona, a to ještě s dalším pasažérem,  kámošem Štětkou, magnetem na problémy. Krom Česka se natáčelo i ve Francii a ve Španělsku, před kamerou se sešla třígenerační komediální elita. V hlavních rolích Kryštof Hádek, Robin Fero a Štěpán Kozub, vedle nich Miroslav Donutil, Marek Daniel, Anna Kameníková a Tatiana Dyková v roli narkomanky. 

Poslechněte si rozhovory k filmu s Kryštofem Hádkem a Markem Danielem

Další díly (1004)
Další díly (1004)

Menu (The Menu)

Další novinkou je výborná americká hororová satira z prostředí gastronomie. Jmenuje se Menu a odehrává se na ostrově v Pacifiku v luxusní restauraci Hawtorn, kde proslulý šéfkuchař Julian Slowik připravil pro vybrané hosty opulentní degustaci. Margot a Tyler se tam vydávají na rande spolu s dalšími strávníky, mezi nimiž jsou tři opilí zaměstnanci technologické firmy, starší bohatý pár, renomovaná kritička restaurací se slabošským šéfredaktorem časopisu a slavná filmová hvězda se svou asistentkou. Během večeře začíná houstnout atmosféra, jak dochází k odhalování tajemství jednotlivých hostů, a šéfkuchař servíruje jeden nečekaný chod za druhým. Je stále patrnější, že jeho propracované menu má vyústit v šokující finále. Na roli šéfkuchaře si zgustnul Ralph Fiennes, dále hrají Anya Taylor-Joy a Nicolas Hoult. 

Když jednoho Brouka hraje Ind a Boba Dylana 6 různých lidí: Neprávem opomíjené filmy o muzikantech, které nabízejí neskutečnou zábavu či podívanou

Pavel Kučera / 10. 11. 2022

Mimořádně plodná rodina, pohřební mejdany, okusování bot i klik od dveří nebo falešní policisté: Nejbizarnější reality show světa

Carlito Brigante / 02. 11. 2022

Úvodní foto: Falcon

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM