Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Tony Awards 2022: Pocta Králi popu a divadelní umělci na červeném koberci

Kristýna Ševčíková
V neděli proběhl slavnostní večer na počest nejlepších hereckých výkonů z divadelního průmyslu z Broadwaye, 75. ročník Tony Awards. Uváděla je Ariana DeBose, držitelka Oscara za nejlepší ženský výkon ve vedlejší roli v nové adaptaci divadelního muzikálu West Side Story.
14. 06. 2022

Hlavní ceny si odnesly muzikál A Strange Loop a divadlení inscenace The Lehman Trilogy. Čtyři ocenění získal muzikál o Michaelu Jacksonovi MJ: The Musical. Sošku pro nejlepšího hlavního představitele si odnesl Myles Frost, představitel krále popu, dále muzikál bodoval v v kategoriích nejlepší choreografie, světla a zvuk.

Muzikál, který byl nominován na deset cen, zavede diváky do Jacksonova tvůrčího procesu, zobrazuje tak zpěváka, který zkouší na své světové turné Dangerous v roce 1992. Obsahuje pětadvacet největších zpěvákových hitů.

Na jevišti se během večera objevily také děti zesnulého Michaela Jacksona, Paris a Prince (na úvodní fotce), aby uctily památku svého otce během předávání cen. Sourozenci mimo jiné uvedli vystoupení ze zmíněného muzikálu. Prince a Paris ve svém proslovu na svého otce zavzpomínali a znovu potvrdili lásku zesnulého krále popu k muzikálům, a to jak filmovým, tak i divadelním.

Ceny MTV: Vítězové a nejzajímavější róby z červeného koberce

Hvězdy červeného koberce

Sarah Paulson

Běžně patří k tomu nejlepšímu, co lze na červeném koberci vidět, tentokrát ale americká herečka sáhla vedle. Objemné šaty značky Moschino jeden uživatel Twitteru popsal jako průřez ovocným koláčem.

Sarah Paulson Profimedia.jpg

Jennifer Hudson

Nejlepším muzikálem byl vyhlášen A Strange Loop, který koprodukuje Jennifer Hudson. Herečka a zpěvačka tak oficiálně získala status EGOT, prestižní a vzácné označení držitelů Emmy, Grammy, Oscara a Tony. Na ceremoniál zvolila černo-stříbrnou róbu od Pamelly Roland.

Jennifer Hudson 2 profimedia-0699464001.jpg

Vanessa Hudgens

V černých šatech Schiaparelli bez ramínek zpěvačka během večera předávala cenu za nejlepší hudbu k muzikálu nebo ke hře.

Vanessa Hudgens profimedia-0699166186.jpg

Andrew Garfield

Představitel Spidermana na tento večer zvolil celočerný oblek od Toma Forda. Mimo jiné na jevišti předával se svým kolegou hercem a spisovatelem Nathanem Lanem cenu za nejlepší hru.

Garfield profimedia-0699182891.jpg

Myles Frost

Hvězda muzikálu MJ: The Musical zvolila černý oblek. Domů si 22letý herec odnesl cenu za nejlepší herecký výkon v hlavní roli.

Myles Frost profimedia-0699172707.jpg

Ariana DeBose

Moderátorka večera během večera vystřídala víc outfitů, na červený koberec oblékla šaty s flitry značky Boss. Během večera mimo jiné předávala cenu za nejlepší muzikál společně s Chitou Rivera. Obě herečky ztvárnily Anitu ve West Side Story, Rivera v roce 1961 a DeBose v roce 2021 pod režijním dohledem Stevena Spielberga.

Ariana Debose profimedia-0699192604.jpg

Kam dál? Grammy 2022: Červený koberec ovládli muži v podpatcích



Zdroj fotografií: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM