Ranní klub /
Celý playlist
Kultura

Popcorn & deka: Projeďte se s Bradem Pittem vlakem plným zabijáků, zavřete se do sklepa nebo si nechte poradit s rodičovstvím

Petr Šilha
05. 08. 2022

Kamarádi vám tvrdili, že chodit po zábradlí jako provazochodec je nebezpečné, ale váš starý dobrý známý alkohol tvrdil, že je tu super nápad, kterým navíc uděláte dojem na svojí velkou lásku. Nakonec jste ale svou vyvolenou přitahovat nezačali, naopak vás si přitáhla země. Teď ležíte doma se zlomenou nohou a žhavíte streamovací služby. Tentokrát je výběr opravdu pestrý!

Máme pro vás pár tipů napříč platformami, za jedním můžete vyrazit i do kina.  

The Sandman

Roderick Burges se rozhodl přemoci Smrt a zajistit si pro sebe věčný život. Jenže temný rituál určený k jejímu polapení se zvrtne a místo Smrti získá pyšný černokněžník jejího bratra, Sen. Snáze by však tajemství světa dostal ze žulového kamene, a tak bláhový čaroděj dál stárne… Mezitím ale bez přítomnosti Krále snů v jeho říší dochází k rozvratu. Lidé přestávají mít schopnost snít, noční můry nekontrolovatelně pronikají do našeho světa a páchají tu nesmírné škody. Podaří se lordu Morfeovi uniknout a napravit spoušť, kterou po sobě uniklé sny zanechaly? Cenami ověnčená komiksová sága Neila Gaimana (Američtí Bohové, Nikdykde) se konečně dočkala seriálového zpracování a každý, kdo má rád příběhy, magii a osudové střety mezi bohy a démony, by u toho neměl chybět.

Kde: Netflix
Kdo: Tom Sturridge, Boyd Holbrook, Jenna Coleman

Predátor: Kořist (Prey)

Arnold Schwarzenegger nedávno oslavil 75. narozeniny a vysoký věk této ikony akčních filmů osmdesátých let nám všem připomněl, že je to už pěkná řádka let, co někdo natočil opravdu dobrý film o Predátorovi. Znovu se o to teď pokusil Dan Trachtenberg, který nám mimo to přinesl povedené mysteriózní drama Ulice Cloverfiled 10 (10th Cloverfield Lane).Ten vzal celý děj tři sta let do minulosti a proti tajuplnému zabijákovi z vesmíru postavil indiány z kmene Komančů. Na granáty, pušky a samopaly můžete rovnou zapomenout. Indiáni budou mít mnohem skromnější zbraně na svůj nerovný souboj s nebeským lovcem a film tak slibuje odklon od zběsilé akce a návrat ke komornější hororové atmosféře. Snímek bude navíc možné pustit v anglickém znění nebo komančském dialektu!

Kde: Disney+
Kdo: Amber Midthunter, Dane DiLiegro, Dakota Beavers

Ulice Cloverfield 10 (10th Cloverfield Lane)

Michelle má ošklivou autonehodu, při které přijde o vědomí. Když se probere, je držená v podzemním bunkru záhadným cizincem, který se jí představí jako Howard. Nechce ji pustit pryč. Ne že by ji chtěl zneužít, jak to obvykle tajemní majitelé temných podzemních bunkrů dělávají. Má mnohem prostší důvod: Povrch Země je po útoku záhadné mimozemské rasy neobyvatelný. Drží ji tu, protože ji chrání. Našel Michelle v nabouraném autě na poslední chvilku a rozhodl se, že jí zachrání život. Riskoval, tak přece to teď nezkazí tím, že hloupě vyleze ven! Michelle se tomu samozřejmě zdráhá uvěřit a chce se přesvědčit na vlastní oči. Jenže to nejde, protože – jak už Howard říkal – povrch země je neobyvatelný. A jestli je třeba Michele zamčená v místnosti, nebo dokonce připoutaná k posteli, tak je to ale vážně jen pro její dobro, protože – jak jí Howard trpělivě připomene – na Zemi jsou mimozemšťané a každý, kdo vyleze na povrch, zemře. Ve filmu s atmosférou hutnější než je vzduch v pralese budete sledovat napínavé drama se skvělými hereckými výkony a klást si otázku: Nemá ten Howard možná nakonec přeci jen pravdu? Jenže pokud ano, proč jsou v jeho bunkru stopy po jiných lidech?

Kde: Netflix
Kdo: John Goodman, Mary Elizabeth Winstead

Bulltet Train

David Leitch, režisér jedničky Johna Wicka a dvojky Deadpoola nám připravil další skvělou porci akčních sekvencí, masivních přestřelek, nervydrásajících výbuchů a super drsných hlášek! Vítejte v Bullet Trainu, vlaku mezi Tokiem a Mariokou, na jehož palubě se sejde pět nájemných vrahů. A jak záhy zjistí, jejich mise nejsou zas až tolik rozdílné…

Kde: Kino
Kdo: Brad Pitt, Sandra Bullock, Michael Shannon

Zkouška (Rehearsal)

Lidský život je většinou rutina. Budíček, snídaně, cesta do školy nebo práce, oběd, cesta domů, večeře, krátká zábava a zase spát. Jenže pak z ničeho nic: „Bum!“ Objeví se nějaká přelomová událost, zcela nová (například nějaké to „poprvé“) a my najednou nevíme co dělat. Tyhle situace si navíc nemůžeme předem vyzkoušet a připravit se. Víte přece, co se říká: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Jenže jak si natrénovat třeba takovou… výchovu potomka? S řešením přichází slavný kanadský komik Nathan Fielder, který vytváří pro lidi čelící těžkým životním okamžikům trénovací scénáře. Ale pozor! Až budete sledovat, jak se žena z Oregonu připravuje na výchovu dítěte od jeho narození do osmnácti let pomocí pečlivě vybudovaných situací, které Nathan připravil, doporučujeme sedět dál od televize. Docela snadno byste si mohli poprskat obrazovku smíchy.

Kde: HBO Max
Kdo: Nathan Fielder

Úvodní foto: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM