Odpoledne na Expres FM /
Celý playlist
Kultura

Napětí, akce a boj o přežití: Seriálová adaptace fenomenální videohry The Last Of Us je konečně tady

Kristýna Ševčíková
16. 01. 2023

Adaptace postapokalyptických příběhů založených na komiksech a knihách, jako jsou The Walking Dead a World War Z, nejsou nic nového. Nejnovějším trhákem ale bude seriál inspirovaný hororovou survival videohrou. První díl The Last Of Us vychází na platformě HBO Max právě dnes. 

The Last Of Us je postapokalyptické drama založené na hře společnosti Naughty Dog. Byla vydaná v roce 2013 na Playstation 3 a je považovaná za jednu z nejlepších postapokalyptických akčních adventur, jaké kdy vznikly. Pokračování se hráči dočkali v roce 2020, kdy bylo navíc oznámeno, že HBO plánuje adaptovat hru do televizního seriálu s původním spisovatelem a režisérem Neilem Druckmannem. Ten se nyní ujal křesla scenáristy a výkonného producenta. K němu do scenáristické sesle usedl Craig Mazin, který má za sebou kultovní Černobyl, ale i Scary Movie, Pařbu v Bangkoku nebo fantasy Lovec: Zimní válka. Série, která je považována za největší televizní produkci v kanadské historii, se natáčela v Albertě od července 2021 do června 2022.

Jedenáctá série American Horror Story sbírá vlažná hodnocení: Jsme až moc otrlí, nebo je to vážně nuda?

Iva Růžičková / 13. 01. 2023

Vzhůru do bezpečí

Děj seriálu (stejně jako ve hře) nás vezme do doby, kdy byl celý svět zamořen invazivní houbou, která vyhladila podstatnou část světové populace. Hlavní hrdina seriálu, pašerák Joel Miller, je spojen s karanténní zónou v Bostonu – jednou z mála bezpečných oblastí pod vládním dohledem. Zároveň je najat, aby zachránil čtrnáctiletou Ellie a dostal ji skrz zamořené Spojené státy do bezpečí. A tady začíná celé dobrodružství, napětí a boj o přežití, které budeme sledovat. Producenti navíc slibují, že zachovají víceméně vše, co skalní fanoušci znají ze hry, ale zároveň rozšíří některé dějové linky, které se do hry nevešly. Na své si ale podle nich přijdou i diváci, kteří původní herní adaptaci neznají. První série bude mít devět epizod, každá bude trvat hodinu (jen ta úvodní je ještě o 25 minut delší). 

Joel a Ellie v podání Pedra Pascala a Belly Ramsey

Nažhavení fanoušci se obrní trpělivostí

První záběry z The Last Of Us dorazily během premiéry seriálu Rod draka v srpnu 2022, ale teprve v září byl zveřejněn teaser. Ten nám toho ukázal celkem dost včetně ikonických nakažených Clickerů, ze kterých jde opravdu hrůza. Po této upoutávce přišel plnohodnotný trailer až v prosinci 2022. V tom už se nám toho odhalilo podstatě více včetně další postav. Teď nezbývá než obrnit se trpělivostí, protože devátá epizoda má premiéru až 12. března. Milovníci binge watchingu si tedy musí zacpat oči i uši, aby náhodou nezaznamenali dojmy těch, kteří budou velice pravděpodobný hit sledovat poctivě epizodu po epizodě každé pondělí. Mimochodem, recenzi vám na našem webu přineseme již brzy!

Hvězdné obsazení

Ústřední dvojici ztvární Pedro Pascal a Bella Ramsey. Představitel Joela Millera zazářil v úspěšných seriálech Hra o trůny, The Mandalorian, Narcos a filmech jako The Great Wall a Wonder Woman 1984. S představitelkou Ellie jste se mohli seznámit rovněž Hře o trůny (její Lyanna Mormont se objevila v 6 sérii). Dalšími členy hereckého týmu jsou Gabriel Luna, Nick Offerman, Merle Dandridge, Jeffrey Pierce  nebo Murray Bartlett. Do menších rolí byli obsazeni i představitelé herního Joela, Troy Barker, a Ellie, Ashley Johnson. 

na tvůrce a hlavní hvězdy se můžete podívat ve fotogalerii

Hra The Last Of Us se dočká seriálového zpracování. Co o natáčení víme?

Redakce / 24. 04. 2021

Kultovní hry slaví: Fallout, Forza Horizon nebo česká Mafie nabízí výroční obsah

Barbara Hacsi / 07. 10. 2022

Zdroje: screenrant.com, gamesradar.com 
Zdroj fotografií: HBO 

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM