Hudba na prvním místě / Music First /
Celý playlist
Kultura

Jeden za všechny a všichni za jednoho: Do kin se ve velkém stylu vrací Dumasovi hrdinové, Milady ztvárnila krásná Bond girl

Kristýna Ševčíková
05. 04. 2023

Tři mušketýry zná celý svět. Natočeno už bylo nejméně padesát filmových a televizních adaptací tohoto slavného románu Alexandra Dumase z roku 1844. Další filmové zpracování v podobě dvou velkofilmů o neohrožených mušketýrech teď míří do kin.

Tentokrát se v režii francouzského filmaře Martina Bourboulona představí hvězdy Eva Green a Vincent Cassel, které v obsazení doplní více či méně zkušení kolegové. 

 

Příroda začala kvést, ale vy vadnete: Vyzvěte jarní únavu na souboj

Karin Šnýdrová / 03. 04. 2023

Jeden za všechny a všichni za jednoho

Tentokrát se můžeme těšit na dvoudílnou ságu. První díl, který má českou premiéru 6. dubna, se zaměří na hrdinského D’Artagnana, který se připojí ke třem věrným mušketýrským přátelům, Athosovi, Porthosovi a Aramisovi. Společně budou plánovat svržení zlého královského rádce a zároveň se budou potýkat se svůdnou Milady de Winter. V první části s názvem Tři mušketýři: D’Artagnan uvidíme zejména snahu ochránit francouzskou královnu a zachránit zemi před válkou proti Anglii. Část druhá s názvem Tři mušketýři: Milady se potom zaměří na plán svržení koruny, do kin by měla dorazit v půlce prosince. Děj obou snímků by se měl odehrávat ve Francii v letech 1625 až 1628.

Vizuální lahůdka 

Oficiální upoutávka a filmový plakát už byly zveřejněny na konci minulého roku. Pro ty, kteří milují historické eposy, budou filmy vizuální lahůdkou s dokonale vykreslenými bojovými scénami, francouzským dobovým uměním a historickými postavami. Trailer je nabitý akcí, dramatem a politikou, přesně to, co byste od dobového filmu očekávali. Vidíme zde mladého a ambiciózního D’Artagnana, jeho hrdinské přátele Athose, Porthose a Aramise a samozřejmě hlavní antagonisty, Milady de Winter a královského poradce, kardinála Richelieu.

Atraktivní obsazení 

Hlavními představiteli jsou Francois Civil (D’Artagnan) Vincent Cassel (Athos), Romain Duris (Aramis), Pio Marmai (Phortos) a Eva Green (Milady de Winter). Očekává se, že většina postav z prvního filmu se objeví i ve druhé části. Hvězda Marianne Ralph Amoussou vystupuje jako Hannibal, první černý mušketýr ve francouzské historii, který by měl doplnit skupinu hlavních hrdinů. Postava Hannibala je mimochodem založena na skutečné postavě příběhu Louise Anniaby, prince z Assinie. Objeví se zde také Eric Ruf (kardinál Richelieu) a Marc Barbe (kapitán de Treville). Nemůžeme samozřejmě opomenout Louise Garrela (král Ludvík XIII.), Vicky Krieps (královna Anna Rakouská), Jacoba Fortune-Lloyda (vévoda z Buckinghamu), Lynu Khoudri (Constance Bonacieux) a mnoho dalších.

Oba filmy ze série Tři mušketýři byly natáčeny od srpna 2021 do června 2022. Natáčení probíhalo ve Francii na významných místech jako je palác Louvre, Invalidovna, hrady Fontainebleau a Saint-Germain-en-Laye, Fort-la-Latte a Chantilly, citadela Saint-Malo a historické centrum města Troyes. Oba snímky měly celkový rozpočet 60 milionů eur. Jde o kolosální částku, která se francouzské produkci dostává jen zřídka. Producenti proto očekávají velký úspěch jak ve Francii, tak ve zbytku světa.

Záběry z filmu najdete ve fotogalerii

Zdroje: pathe.com, bioscop.cz
Zdroj fotografií: Julien Panie a Ben King / Chapter 2 / Pathe Films / M6 Films 

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM