Expres Drive /
Celý playlist
Kultura

Do kin míří Tři tygři ve filmu, Pánský klub i Prezidentka: Těšte se na české komedie!

Karin Šnýdrová
Česká kinematografie se konečně vzpamatovává z pandemie, a tak se můžete těšit na řadu filmových novinek. Na své si přijdou především milovníci komedií. Aňa Geislerová se představí v roli první prezidentky, Štěpán Kozub si zahraje řidiče tramvaje a Michal Isteník vyzkouší život dobrovolného hasiče. Na co dalšího se v nejbližší době můžete těšit?
18. 05. 2022

Naplánujte si s rodinou či kamarády výlet do kina a zjistěte, jak si vedou tuzemští herci v nových komediích. Zveřejněné trailery slibují kopu zábavy, tak se o ni nenechte připravit.

Čtěte také: THB, Skam, Euforie, Sexuální výchova: Nejlepší seriály pro generaci Z

Tři tygři ve filmu: JACKPOT

Členové uskupení Tři tygři si nejdříve podmanili divadelní prkna, v době covidu ovládli internet a od 26. května je diváci uvidí i na filmových plátnech. Hrdinové akční komedie jsou představitelé ostravského Divadla Mír Štěpán Kozub (26), Albert Čuba (38), Robin Ferro (26) a Vladimír Polák (45), kteří se představí v rolích řidiče tramvaje, akčního hrdiny, policisty a herce. Spolu se vydají na bláznivý road trip a chybět byste na něm neměli ani vy. O zábavné scény totiž nebude nouze.

Pánský klub

Protože stejnojmenná hra z repertoáru Divadla Na Jezerce se stala mezi diváky obrovským hitem, bylo jen otázkou času, než se dostane i k těm, kteří upřednostňují filmové zpracování. Řadíte se k nim i vy? Pak vyrazte do na premiéru do kina 2. června. Komedie Pánský klub vypráví příběh o terapii pro eroticky závislé a zazáří v ní Jiří Mádl (35), Milan Šteindler (65), Martin Leták (26), Bolek Polívka (72), Zdeněk Žák (69) i Kristýna Hrušínská (37).

Kdyby radši hořelo

Pokud patříte mezi fanoušky seriálu Most (2019), nenechte si ujít novou komedii s představitelem Edy. Michal Isteník (38) se zhostil hlavní role v komedii Kdyby radši hořelo, která se odehrává na vsi v období Velikonoc. Sbor dobrovolných hasičů řeší případ bizarní dopravní nehody, nebo se ukáže, že šlo o teroristický útok? Místní obyvatelé nasedají do kolotoče poplašných zpráv a dezinformací, které se šíří rychlostí blesku. Jak tohle všechno dopadne, můžete zjistit na vlastní oči 16. června.

Párty Hárder

Pokračování teen komedie o třech spolužácích z roku 2019 Párty Hárd by nevzniklo, nebýt štědrých přispěvatelů na platformě Donio. Za 60 dnů dali dohromady přes 1 200 000 Kč, a tak se režisér Martin Pohl (35) mohl pustit do práce. Partu kamarádů z prvního filmu uvidíte v kinech už 23. června. Tentokrát vyrazí pařit na Mácháč. Splní se jejich očekávání, nebo stráví léto v kocovině a celibátu? To se brzy dozvíte.

Prezidentka

Ve stejný den jako Párty Hárder má v plánu uvedení do kin i romantická komedie v čele s Aňou Geislerovou (46) a Ondřejem Vetchým (60). Děj snímku se točí kolem první české prezidentky, která touží mít po roce ve funkci chvíli klidu. Jak to ale udělat, aby se mohla z hradu nepozorovaně vytratit? Nasadí paruku, oblékne nenápadný outfit a vyrazí do víru města, kde se seznámí se sympatickým sochařem. Jenže nebude trvat dlouho a její výlet praskne.

Kam dál? Jakub Štáfek: Filmový Vyšehrad si nebere servítky a má jediný účel, bavit lidi



Úvodní fotografie: Falcon

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM