Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Štěky slavných: Trump vzal roli kvůli vlastní reklamě, Bruce Willis za ni získal cenu a Chuck Norris si ze sebe dělal legraci

Avatar photo Carlito Brigante
17. 10. 2022

Známá pravda tvrdí, že méně je někdy více. Ve světě audiovize se čestným avšak zásadním roličkám říká cameo. Jde o malý časový úsek, v podstatě štěk, který ovšem může v zásadě převrátit diváckou návštěvnost i finanční výsledek filmu. A nejde jenom o filmy. Camea se totiž přelila i do světa seriálů nebo videoklipů.

Pojďme se tedy podívat, kdo dostál tvrzení, že není malých rolí. Na jaké roličky se pravděpodobně nikdy nezapomene? 

Odvrátit konec světa, utéct z vězení na měsíci Jupiteru a chránit Gotham po smrti Batmana: Nejočekávanější hry letošního podzimu

Barbara Hacsi / 14. 10. 2022

Donald Trump (Sám doma 2: Ztracen v New Yorku)

Vánoční klasika, jejíž vlídnou atmosféru pomáhal dotvářet i jeden sympaticky se tvářící miliardář. Kdo by si nepamatoval na scénu, kdy se malý Kevin potácí New Yorkem a jakoby náhodou zabloudí i do Trump Plaza. Donald Trump vždy pečlivě dbal na svůj veřejný obraz. Právě schopnost oslovit své voliče a zdatnost v mediálním světě jej pravděpodobně dovedly i do Bílého domu. Krom legendární scény ve dvojce filmu Sám doma se taktéž objevil v seriálech Chůva k pohledání a Tak jde čas nebo v komedii Zoolander. Kromě toho byl dvakrát nominován na Cenu Emmy a dlouhé roky taktéž dotoval boxerská klání, která se konala v již zmiňované síti Trump Plaza. V roce 2007 dostal Trump svou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy, která však byla již několikrát napadena vandaly. 

Bruce Willis a další (Přátelé)

V 90. letech bylo naprosto nemyslitelné, aby áčkové filmové hvězdy obývaly místo stříbrného plátna televizní obrazovky. Tedy s jednou zásadní výjimkou. V Přátelích chtěl hrát úplně každý, včetně těch úplně největších hvězd. Kultovní sitcom totiž miloval celý svět a prostor v této sérii znamenal, že opravdu něco znamenáte. A tak se hrnula hvězda za hvězdou. Lákavou nabídkou v průběhu let nepohrdly takové hvězdy jako Charlie Sheen (S02E23), Jean-Claude Van Damme (S02E13), Julia Roberts (S02E13), Brad Pitt (S08E09) či Bruce Willis (S06E21). Role přítele Rachel v podání Jennifer Aniston dokonce slavnému herci přinesla cenu Emmy pro nejlepší komediální výkon hostující hvězdy.

Podobnou popularitu a příval hostujících hvězd zaznamenal i další seriál, Teorie velkého třesku, v němž se míhali zejména herci ze sci-fi série Star Trek (Will Wheaton hrající sám sebe získal poměrně velký prostor), ale třeba i hlas Darth Vadera z Hvězdných válek, James Earl Jones, nebo basketbalista Kareem Abdul-Jabbar.  

Chuck Norris (Expendables: Postradatelní 2)

A tenhle o Chucku Norrisovi znáte? Někdejší akční hvězda a chodící meme se dočkala velké pocty mezi ostatními svalovci z osmdesátých a devadesátých let v sérii The Expendables. Zdánlivě neřešitelnou situaci a několikanásobné obležení separatistů vyřeší samozvaná armáda jednoho muže, která vyčistí neznámou bulharskou vesnici od všeho zlého. Hned poté začne kulomet hlášek, které ostatní hvězdy let minulých přihrávají muži, na kterého mělo být již dávno zapomenuto. Chuck Norris je nicméně pro internetovou populaci ikonou a kromě této scény vytěžil ze své aury naprosté maximum. Pamatujete si například sérii zábavných reklam, které točil pro tuzemský T-Mobile?

Jose Mourinho (videoklip Stormzy – Mel Made Me Do It)

Král hudebního stylu grime Stormzy se nikdy netajil svou náklonností k barvám rudých ďáblů z Manchesteru United. Jejich otěže nějakou dobu držel i „The Special One“, Jose Mourinho. Stormzy svou náklonnost k týmu dokázal již při kampani, která vítala tehdejšího nejdražšího hráče planety Paula Pogbu a před pár týdny zašel ještě mnohem dál. V aktuálním počinu Mel Made Me Do It pozval do menší roličky právě portugalského stratéga. Dokonce zhudebnil jeho legendární bonmot „Raději nebudu nic říkat. Kdybych něco řekl, měl bych velký malér a já se nechci dostat do velkého maléru,“ který Mourinho utrousil ještě coby lodivod londýnské Chelsea. „Při natáčení camea pro Stormzyho nové video jsem se dobře pobavil. Byla to skvělá zábava,“ uvedl současný kouč AS Řím. Krom zmiňovaného trenéra se v klipu taktéž mihl i jamajský blesk Usain Bolt nebo někdejší fotbalový kanonýr Ian Wright. Slušná sestava. 

Úvodní foto: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM