Hudební kvíz: Jak dobře znáte české zpěváky a zpěvačky?

Jak dobře znáte české zpěváky a zpěvačky, zvládnete zodpovědět všech 15 otázek bez toho, aniž byste udělali jedinou chybu? Pokud ano, tak se právem můžete považovat za skutečného znalce české hudební scény.

1. Kolik měl Karel Gott za svůj život manželek?
A) žádnou
B) jednu
C) dvě
D) tři

2. Helena Vondráčková si zahrála v pohádce...
A) Šíleně smutná princezna
B) Jak se budí princezny
C) S čerty nejsou žerty
D) O pyšné princezně

3. Zpěvačkou, která získala nejvíce (20) zlatých slavíků je...
A) Hana Zagorová
B) Eva Pilarová
C) Helena Vondráčková
D) Lucie Bílá

Prokletí muzikálu Pomáda

4. Hana Zagorová s Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem nazpívala ústřední píseň Můj čas pro televizní seriál...
A) Žena za pultem
B) Arabela
C) Sanitka
D) Pojišťovna štěstí

5. František Nedvěd vystupoval ve skupinách...
A) Fešáci a Pacifik
B) Poutníci a Kamelot
C) Devítka a Kouř
D) Brontosauři a Spirituál Kvintet

6. Jaromír Nohavica se narodil v...
A) Brně
B) Přerově
C) Hodoníně
D) Ostravě

7. Pěvecké trio Golden Kids tvořili...
A) Karel Gott, Marta Kubišová, Eva Pilarová
B) Eva Pilarová, Waldemar Matuška, Hana Zagorová
C) Marta Kubišová, Helena Vondráčková, Václav Neckář
D) Marie Rottrová, Pavel Bobek, Jiří Korn


8. V jakých dvou filmech se objevila Petra Janů?
A) Koncert, Můj hříšný muž
B) Ženy v běhu, Bezva ženská
C) Vlastníci, Cesta z města
D) Můj nový život, Poslední aristokratka

9. Daniel Hůlka si zahrál v pohádce...
A) S čerty nejsou žerty
B) Z pekla štěstí
C) Čert ví proč
D) Peklo s princeznou

10. Eva Pilarová v anketě Zlatý slavík zvítězila celkem...
A) Jednou
B) Dvakrát
C) Třikrát
D) Čtyřikrát

11. Rodné jméno Lucie Bílé zní...
A) Eva Vašíčková
B) Hana Zaňáková
C) Jaroslava Nováková
D) Jana Němcová

12. Mezi písně Karla Kryla nepatří...
A) Podvod
B) Bratříčku, zavírej vrátka
C) Veličenstvo Kat
D) Písničkářský bacil

13. Ve kterém slovenském městě se narodil Waldemar Matuška?
A) Bratislava
B) Košice
C) Prešov
D) Nitra

14. Jak se jmenovala hudební skupina, kterou roku 1985 založil zpěvák Karel Černoch?
A) Fantom
B) Bonton
C) Futurum
C) Hlahol

15. V kterém filmu si Lucie Vondráčková nezahrála?
A) Babovřesky
B) Snowboarďáci
C) Léto s gentlemanem
D) Zakázané uvolnění

Jaké množství kávy denně je ještě zdravé? Odpověď má pro vás šéf kavárny i vědci

.

.

.

.

.

.



Řešení


1. B
2. A
3. D
4. C
5. D
6. D
7. C
8. A
9. B
10. C
11. B
12. A
13. B
14. B
15. D

Zdroj úvodní fotografie: Pexels
Zdroje: Seznam zprávy, Životopis.Osobnosti

Podcast