Nejlepší hudba ve městě /
Celý playlist
Kultura

Návrat ve velkém stylu: Shia LaBeouf bude hrát v novém Coppolově filmu, legendárního režiséra neodradily ani hercovy problémy se zákonem

Avatar photo Michaela Dočkalová
04. 01. 2023

Ve velkém stylu se na plátnech kin objeví Shia LaBeouf v roce 2024. Aktuálně natáčí film pod vedením slavného režiséra Francise Forda Coppoly, kterého očividně od angažování 36letého herce neodradilo ani to, jaká minulost ho provází.

Megalopolis je Coppolův splněný sen, kterým chce navázat na svůj scénář na motivy snímku Metropolis z roku 1927. Rozpočet sto milionů dolarů mu dovolil do hlavních rolí obsadit takové hvězdy, jakými jsou Adam Driver, Jon Voight nebo Nathalie Emmanuel, která je všem dobře známá ze seriálu Hry o trůny. To, že obsadil i LaBeoufa je ale pro mnohé velkým překvapením. Jeho osobu v posledních letech provází jeden průšvih za druhým.

Polibek od Brada Pitta: Margot Robbie změnila scénář, aby si splnila sen

Michaela Dočkalová / 25. 12. 2022

Chová se agresivně

Marihuanu kouřil už v deseti letech. Naučil ho to jeho otec Jeffrey, který byl drogově závislý. První veřejně známou potyčku měl herec v roce 2014, kdy ho zřízenci divadla na Broadwayi vyvedli ven, protože se choval agresivně. Během představení si zapálil cigaretu, což ostatním divákům vadilo. Když se ho lidé snažili přesvědčit, aby cigaretu típl, začal do nich bez rozmyslu strkat. O pár týdnů později ho zadržela policie za nevhodné chování. LaBeouf dal jasně najevo, co si o nich myslí, na policisty plival. Už tehdy měl problémy s alkoholem, a tak podstoupil protialkoholní léčbu. „Choval jsem se jako blbec,“ ohodnotil své chování v několika rozhovorech.

Psychické problémy ho provázejí už od dětství

Dalšímu zatčení čelil v texaském Austinu, kde se opět projevilo jeho agresivní chování. Tehdy skončil ve vazbě. Když byl zrovna na svobodě, často se choval přinejmenším podivně. Někdy si jen tak vyšel do ulic se sáčkem na hlavě. To herec vysvětloval tím, že trpí posttraumatickou psychickou poruchou. Psychické problémy má už od dětství, kdy se stal svědkem znásilnění své vlastní matky.

Policejní fotografie z texaského Austinu, kde byl herec v roce 2015 zatčen za veřejné užívání drog

Obviněn ze sexuálního napadení

V roce 2017 se zase nepohodl s neonacistou, který byl údajně velkým příznivcem Adolfa Hitlera. Jindy byl začten za požívání drog, údajně alkoholu, na veřejnosti. V Americe platí přísný zákaz konzumace alkoholu na všech veřejně přístupných místech. Zadržen byl ale i z mnoha jiných důvodů, například kvůli tomu, že vykřikoval rasistické poznámky, vyhrožoval svým přítelkyním a dokonce byl svými expřítelkyněmi, hudebnicí FKA twigs a stylistkou Karolyn Pho, obviněn ze sexuálního zneužívání.

Manželce vyhrožoval smrtí

S ženami to herec příliš neumí. V podcastu Jona Bernthala Real Ones přiznal, že podváděl každou ženu, s níž kdy chodil. A svého času jim i zatajoval, že má pohlavně přenosnou chorobu. V současnosti tvoří pár s herečkou Miou Goth, která mu v květnu loňského roku porodila dceru Isabel. Počátky jejich vztahu ovšem nebyly vůbec idylické. Seznámili se v roce 2012 při natáčení snímku Nymfomanka. V říjnu 2016 se vzali v Las Vegas, ale dlouho se mluvilo o tom, že je sňatek neplatný. To později herec vyvrátil. Jen o dva roky později prý LaBeouf své manželce na veřejnosti po častých konfliktech vyhrožoval smrtí. Po tomto incidentu se na nějakou dobu rozešli a dokonce se měli i rozvést, ale v roce 2021 se usmířili. LaBeouf tvrdí, že dnes už vůbec nepije. A pracuje i na svém chování. Podle všeho skutečně seká latinu, jinak by ho Coppola do svého chystaného velkofilmu rozhodně neobsadil.

Shia LaBeouf na place filmu Megalopolis poslouchá pokyny režisérské legendy F. F. Coppoly (zády k fotografovi)

Choval ses jako prasák, tak tě smažeme: Kdo dojel na obvinění z nevhodného chování

Iva Růžičková / 23. 09. 2022

Cancel culture: Marylin Manson je mimo kvůli zavírání žen za špatné chování, Matt Damon za homofobní poznámku dostal jen poučení od dcery

Iva Růžičková / 15. 12. 2022

Zdroj: pagesix.com
Zdroj fotografií: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM