Ranní klub /
Celý playlist
VIP

Cancel culture: Marylin Manson je mimo kvůli zavírání žen za špatné chování, Matt Damon za homofobní poznámku dostal jen poučení od dcery

Iva Růžičková
15. 12. 2022

Pojďme si posvítit na celebrity, které v nedávné době dostaly sodu za to, jak se na 21. století nevhodně zachovaly či vyjádřily. Slavní umělci si nemohou plácat, co je napadne, jako se to stává běžně hrdinům ze seriálu Extras scenáristy, režiséra a hlavního protagonisty Rickyho Gervaise.

Když se ukázalo, že Johnny Depp není zas takový klaďas, přišly následky mimo jiné v podobě stopky jeho angažmá v sérii Fantastická zvířata, což jeho věrní fanoušci obrečeli jako křivdu tisíciletí. Co je nezpochybnitelně skvělé je, že uvolněný post obsadil grandiózní Mads Mikkelson, který padouchy prostě umí. Fanoušci Sexu ve městě neodpustili představiteli Pana Božského, Chrisu Nothovi, obvinění tří žen ze sexuálního napadení. 

Největší česká firma dá zaměstnancům dvě piva, Pražská energetika party v O2 Universum: Lesk a bída vánočních večírků

Iva Růžičková / 14. 12. 2022

Zavírání za špatné chování

Hvězda Marylina Mansona také upadla, a to poté, co promluvila o podrobnostech toxického vztahu s ním jeho expřítelkyně, hvězda seriálu Westworld, Evan Rachel Wood. Zábavné je, že původní jméno extravagantního umělce je velmi fádní – Brian Hugh Warner, a tak není divu, že vynaložil tolik práce, aby se stal někým zajímavějším. Zatímco dříve bylo uklidňující, že existuje-li něco jako Marylin Manson, můžeme si tak nějak oproti němu všichni připadat normální, po výpovědi Evan Rachel Wood člověku vyschne v krku. Mít doma místnost na zavírání žen za špatné chování, sexuálně je napadat a prodávat je, to už není tak cool. Spolupráci s ním ukončila nahrávací společnost Loma Vista Recordings. Snad se někde uchytí jako zdatný make-up artist.

Evan Rachel Wood je hlavní protagonistkou dokumentu Jako Fénix z popela (Phoenix Rising), ve kterém se řeší právě téma domácího násilí

Poučení od dcery

Matt Damon práskl sám na sebe v interview propagujícím snímek Stillwater, že si při rodinné večeři neodpustil homofobní nadávku, čímž popudil svou dceru natolik, že na protest odešla od stolu a sepsala mu pojednání o tom, jak se vyjadřovat bez urážek o LGBTQ+ komunitě.

Justin vs Britney

Za některé své písně by mohl Justin Timberlake mít zajištěné místo v nebi, místo toho se ukázalo díky dokumentárnímu snímku o Britney Spears, jeho někdejší partnerky, že poškodil její jméno veřejným obviněním z podvádění. Justinovi nutno přidat ke cti, že se za své jednání z roku 2003 na sociálních sítích Britney omluvil.

Cancel culture u nás

A jak to s fenoménem cancel culture vypadá u nás? V naší skromné kotlince jsou tresty za znásilnění nižší než za zpronevěru a rovněž zde bez následků plácají nesmysly osoby i na těch nejvyšších postech. Nechceme na nikoho ukazovat, ale navážet se do národnostních menšin („Romové většinou nepracují“), do trans osob („Trans lidé jsou mi odporní“) či snažit se upoutat pozornost prostého lidu vulgarismy, to do 21. století opravdu nepatří.

Flákanec, pasy nebo kanál komunistickej: Nejvtipnější momenty české politiky

Lukáš Moravec / 08. 08. 2022

Choval ses jako prasák, tak tě smažeme: Kdo dojel na obvinění z nevhodného chování

Iva Růžičková / 23. 09. 2022

Úvodní foto: Profimedia

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM