Ranní klub /
Celý playlist
Ostatní

Nejlepší Aquaparky v Česku: Kde najdete největší, kde klouzačku Kamikadze a kde obří vířivku

Karin Šnýdrová
11. 08. 2022

Tropické teploty se nevyhnuly ani Česku, a tak jim nemusíte jezdit naproti k plážovým letoviskům. Pokud vás ale nebaví polehávat jen tak u vody, vyrazte do zábavních parků a užijte si jízdu na tobogánech, divokou řeku nebo koupačku v mořských vlnách, aniž byste překročili státní hranice. 

Aquaparků je v tuzemsku plno, dnes vám proto ukážeme ty, které byste na svých cestách neměli minout. Kde vás neochudí o adrenalinový zážitek ani o zasloužený relax po bláznivé jízdě na skluzavce? 

Kde zažijete nejlepší koupačku v Česku? Vyrazte k biotopu, do lomu i na nudistickou pláž!

Karin Šnýdrová / 04. 07. 2022

Aqualand Moravia 

Místo, kde se zabaví celá rodina, najdete v obci Pasohlávky v okrese Brno-venkov. K dispozici zde máte spoustu vodních atrakcí pro dospělé i malé děti a na své si přijdou i milovníci adrenalinu. Ostatně jízda na klouzačce zvané Kamikadze slibuje zážitek jen pro ty nejodvážnější. Až otestujete všechny tobogány, nezapomeňte si užít relaxační chvilku v líné řece, která protéká celým areálem, nebo vyzkoušejte bazén s vlnobitím a připomeňte si dovolenou u moře. Protože Aqualand Moravia letos slaví deváté narozeniny, přichystal si pro své návštěvníky super dárek. Místo 999 Kč za celodenní vstupenku zaplatí dospělí pouze 699 Kč, děti do šesti let mají návštěvu standardně zdarma a zvýhodněný tiket pro studenty, starší děti, seniory či držitele karty ZTP seženete v rámci letní akce jen za 399 Kč. 

Aquapalace Čestlice 

Rozprostírá se na ploše 9150 metrů čtverečních a to z něj činí největší vodní park ve střední Evropě. Pyšní se také nejdelším tobogánem v Česku. Skluzavka Canyon měří čtvrt kilometru. Velkým lákadlem je atrakce Spacebowl, od které nečekejte pomalé tempo. Naberte vysokou rychlost a projeďte trychtýřem rovnou do vody. Navštívit můžete rovněž korálový dóm, kde se prostřednictvím akvárií seznámíte s podmořským životem pestrobarevných ryb a korálů. Celodenní vstupenka do vodního světa vyjde dospělého na 999 Kč, dítě od 100 do 150 cm zaplatí 799 Kč (děti do 100 cm mají vstup zdarma. 

Centrum Babylon 

Liberecký park si připravil pro návštěvníky bohatý prázdninový program. Zúčastněte se zábavných her, soutěží, tancování ve vodě a zapište se na lekce přístrojového potápění. Zkrotit tu můžete také divokou řeku, užijete si jízdu na čtyřech tobogánech, a pokud zatoužíte po klidném odpočinku, naložte se do vířivky nebo zavítejte do romantické jeskyně s akvárii či venkovní relaxační zahrady. Celodenní vstupné do aquaparku vyjde osoby nad 140 cm na 490 Kč, větší děti do 140 cm na 390 Kč a menší děti do 100 cm na pouhých 20 Kč. 

Aquapark Olomouc 

Možná, že olomoucký park nepatří k těm největším v republice, ale pokud budete poblíž, stojí za zastávku. Uvnitř najdete jak bezpečnou skluzavku pro neplavce, tak náročnější Spacebowl či potrubní skluzavku. Ve venkovním areálu nechybí dva tobogany a plavecký bazén pro sportovce. Relaxovat můžete v masážním bazénku, vířivce nebo parní lázni. Celodenní vstupné do letního aquaparku činí 200 Kč, děti od 7 do 15 let platí 150 Kč a menší děti od 4 do 6 let 120 Kč. Denní lístek do vnitřních prostor vyjde dospělého na 490 Kč. 

Aquaforum Františkovy Lázně 

V lázeňském městě naleznete park, ve kterém se rozhodně nudit nebudete. Tříproudá venkovní skluzavka, točitý tobogán či venkovní vířivka o rozloze 88 metrů čtverečních s podvodními lehátky zaručí zábavu na celé odpoledne. V bazénech najdete prostor pro aktivní plavce i dětské části s fontánkami nebo vodopády. Aquaforum Františkovy Lázně navíc potěší i milovníky saunování. Víkendové vstupné za 4 hodiny v areálu vás spolu se saunou vyjde na 750 Kč, děti do 120 cm mají vstup zdarma. 

Kam za nejlepší zmrzlinou? Do Prahy, Jaroměře, Kačice i Mimoně

Karin Šnýdrová / 24. 05. 2022

Zdroj úvodní fotografie: Shutterstock 

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM