Odpoledne na Expres FM /
Celý playlist
Hudba

Nová hudba: Hvězdný dj Tiësto i po 30 letech na scéně pořád umí dělat hity

Avatar photo Radek Bureš
20. 07. 2022

Každé léto přináší jeden velký hit, který se pak vrací i v dalších letních sezonách, minimálně v dovolenkových destinacích a tamních barech. Letos se o zápis do téhle kategorie hlásí nizozemská legenda, dj Tiësto. Do singlu Hot In It mu hlas propůjčila Charli XCX. 

Novinky z chystaných novým alb přináší i oblíbená britská čtveřice The 1975 nebo Američanka Maggie Rogers. Čerstvý materiál nabízi í mladá dvojice Piri & Tommy a jedno z nadějných jmen ostrovní scény, zpěvačka Connie Constance. 

Tiësto & Charli XCX – Hot In It

Jeden z adeptů na letní hit letošního roku. V písni spojili síly legendární nizozemský dj a producent Tiësto a anglická zpěvačka a skladatelka Charli XCX. Skladba započala svou dráhu klasicky na TikToku, na Spotify má za dva týdny už přes deset miliónů přehrání. Tiësto se na taneční scéně pohybuje už bezmála 30 let, prorazil až na začátku milénia hitem Lethal Industry. V rodném Nizozemsku je 53letý Tijs Michiel Verwest hvězdou první velikosti, pravidelná a vážená návštěvnice jeho akcí královna Beatrix mu dokonce udělila řád důstojníka Orange-Nassau.

Alkoholové příspěvky Ellie Goulding dostaly na Facebooku ban, nabádaly k bezstarostnému pití

Radek Honc / 20. 07. 2022

Maggie Rogers – Want Want

Americká zpěvačka a skladatelka, kterou v roce 2016 objevil náhodně Pharrel Williams na hudební škole v New Yorku, oznámila vydání svého druhého alba. To se bude jmenovat Surrender. Vyjde už 29. července a Maggie na něj láká už druhým v předstihu vypuštěným singlem. Ten první se jmenuje That’s Where I Am a taky ho znáte z našeho rádia. 

Piri & Tommy – Words

Britskou partnerskou dvojici Piri & Tommy tvoří zpěvačka a skladatelka Sophie McBurnie aka Piri a producent Tommy Villiers, jinak též člen skupiny Porij, kterou znáte z našeho vysílání. Právě na fotce kapely na Twitteru Tommy dívku zaujal, a to natolik, že jej oslovila pomocí zprávy na kapelním instagramu. Po prvním rande následovalo další a teď tvoří pár doma i v práci. Dvojice vypustila do světa aktuální singl, tentokrát jde o příjemnou popovou variaci na žánr UK Garage.

The 1975 – Part Of The Band

The 1975 se postupně vypracovali na jednu z největších britských kapel současnosti. Nyní Matthew Healy, Adam Hann, Ross MacDonald a George Daniel ohlásili vydání své páté desky, která se bude jmenovat Being Funny In A Foreign Language. Fanoušci musí vydržet do 14. října, zatím je potěší pilotní singl.

Connie Constance – Miss Power

27letá zpěvačka a skladatelka Connie Constance, která na sebe strhla pozornost jako vokalistka ve skladbě Heaven Takes You Home od Swedish House Mafia, na níž se podílela i autorsky, patří mezi velmi slibná nová jména na britské indie scéně. Tohle je její nejnovější singl. „Ta skladba je o tom, že je třeba mít život ve vlastní moci, oproštěný od jakýchkoliv duševních, fyzických nebo finančních omezení,“ vysvětluje Connie.

Nová hudba: Po práci na otcově albu se David Žbirka vrhá zpátky ke své hudbě

Radek Bureš / 14. 07. 2022

Expres Top: Neúnavní Britové objedou celý svět a chrlí novou hudbu

Václav Mašinda / 17. 07. 2022
Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM