Totally Wired /
Celý playlist
Trendy

Obličej jako zombie, dýně či démon: Zapomeňte na fádní masky a vyzdobte se na Halloween skutečně strašidelně

Karin Šnýdrová
26. 10. 2022

Přestože se nejedná o český svátek, ujal se poslední dobou i v našich končinách. Poslední říjnový den je totiž skvělou příležitostí k párty v kostýmech. Chystáte se na halloweenskou akci i vy? Omrkněte nejlepší make-up tutoriály a vyrazte strašit do ulic. 

Do Halloweenu zbývá ještě pár dní, takže si svou masku stihnete včas nacvičit. Inspirujte se beauty youtuberkami a zkuste napodobit jejich look. Namalujte si na obličej děsivou dýni nebo se proměňte v obživlou zombie!

Falešný pekáč buchet, větší mužství i hezčí uši: Po jakých plastických operacích touží čeští muži

Karin Šnýdrová / 25. 10. 2022

Zombie 

Nemusíte být zrovna mistrem speciálních efektů, abyste dokázali změnit podobu. Internet je naštěstí plný návodů, v nichž vám hlavní aktéři podrobně vysvětlí, jak se dopracovat k co nejlepšímu výsledku. Jednoduchý zombie look zvládnou i ti, kteří s líčidly nejsou nejlepší kamarádi. Mezi nejdůležitější pomůcky, které byste měli mít při ruce, patří šedý stín, červený lesk na rty a rudé oční linky. 

Ďábel

Nikkie de Jager (28) patří k nejznámějším kosmetickým influencerkám světa. V roce 2020 šokovala fanoušky svým coming outem. Narodila se totiž v mužském těle, a i když se původně nechtěla se svým tajemstvím veřejně svěřovat, objevil se člověk, který ji vydíral. Protože odmítla přistoupit na jeho hru, rozhodla se jít s pravdou ven. Její pozici v beauty branži to nijak neohrozilo, kanál Nikkie Tutorials sleduje 14 milionů lidí. Halloweenská videa patří k těm nejsledovanějším. Démonický look chce už sice trochu praxe, ale pokud dodržíte postup dle videa, určitě vyhrajete cenu za nejděsivější halloweenskou masku. 

Dýně 

Českou přebornicí v halloweenském make-upu je bezpochyby Anežka Chudlíková (28), kterou můžete znát pod přezdívkou Not So Funny Any. Na jejím YouTube kanálu najdete nespočet nápadů na dokonalou proměnu. Jestliže vám zombie nebo lebky připadají příliš prvoplánové, můžete si na tvář namalovat strašidelnou dýni. Neměly by vám chybět cihlové a tmavě šedé oční stíny, černá tužka i linky a tekutá rtěnka v odstínu Alien. Pro dokonalý efekt přidejte ještě umělé řasy a oranžovou paruku. 

Barbie 

Jestliže nemáte na vymýšlení kostýmu ani složitý make-up čas, zaběhněte do nejbližší drogerie, kupte si neonově růžové oční stíny a rtěnku nebo lesk ve stejném odstínu. Abyste dosáhli vizáže panenky Barbie, budete ještě potřebovat černou oční linku, která by měla být opravdu výrazná. Pak už si stačí jen obléknout sladký top či šaty a hurá na párty. Na akci můžete tvrdit, že jdete za Margot Robbie (32). Ta si totiž v příštím roce střihne hlavní roli v komedii Barbie. 

Max ze Stranger Things 

Další halloweenská rychlovka potěší všechny milovnice populárního seriálu Stranger Things (2016–2024). Do hrdinky Max Mayfield se nejsnadněji převtělí zrzky, pokud máte jiný odstín vlasů, vyzkoušejte barevný sprej z drogerie, který lze jednoduše vymýt, nebo sáhněte po paruce. Ještě budete potřebovat bílé kontaktní čočky a umělou krev. Tu seženete v obyčejných ptákovinách. S make-upem si starosti dělat nemusíte, finální look se bez něj obejde. 

Kosmetické tipy 

Ať už se chystáte do víru velkoměsta, nebo plánujete poslední říjnový den strávit doma u hororového filmu, máme pro vás tipy na vychytávky, které navodí halloweenskou atmosféru. Zapalte si svíčku ze speciální čarodějnické edice, dejte si na obličej hydratační masku a naložte se do koupele. Pokud nehodláte přijít o strašidelnou párty, třeba vás zaujmou červené čočky či upírská rtěnka. 

1. plátýnková maska pro rozjasnění pleti Too Cool For School (prodává Notino), 197 Kč; 2. pleťová maska s kurkumou a medem Goodie, 218 Kč; 3. kořeněná svíčka Witches Brew Yankee Candle, 668 Kč; 4. červené jednodenní kontaktní čočky Alensa, 199 Kč; 5. čtyři koupelové produkty v netopýřím batůžku Lush, 1200 Kč; 6. sada na líčení kostry nebo dýně Namaki (prodává Ecco Verde), 337 Kč 7. krémová rtěnka Smashbox (prodává Notino), 539 Kč

Jágr vrací úder aneb Nej účesy podzimu: Kromě mulletu frčí i kamínky ve vlasech, barevné ofiny a rozcuch jako z ruky dítěte

Karin Šnýdrová / 24. 10. 2022

Dobrý horor bez vyhřezlých střev a litrů krve? Vyzkoušejte novinku od mistra Stephena Kinga

Iva Růžičková / 21. 10. 2022

Zdroj fotografií: Shutterstock a archiv jednotlivých značek 

Diskuze
Vstoupit do diskuze
Sdílejte

Další na Expres FM